Prenosnik HP 6820S

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Trenutno si lastim prenosnik in sicer 15" in imam namen iti na vecjo diagonalo 17".
Prenosnik bo uporabljan 99,9% casa doma na elektriko in ne na terenu. Zmogljivost baterije in ohisja me torej ne zanimata, ker bo laptop uporabljan doma zaradi prostorske stiske.

Ali je HP v linku dovolj uredu zadeva (uporabljan bo najvec za internet in MS Office, pregledovanje slik, filmov, mp3; iger naceloma ne igram)?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=C6F3733E-F20B-35ED-7325-A4828BC30E1E&linkid=15

Ali je bolje poseci po Dell-u:
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=C81CAB04-483A-950D-D95A-73D8F7FB716D&linkid=15

Dell je po specifikacijah boljsi, a me zanima ce je za moje potrebe vredno dajati teh 200+ eurov vec?

Hvala za nasvete,

lp

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
absolutno DELL

- več rama
- boljša grafična
- večji disk

Citat:
Dell je po specifikacijah boljsi, a me zanima ce je za moje potrebe vredno dajati teh 200+ eurov vec?

Aja, pa ce se ne motim ima HP malo boljsi (beri hitrejsi) procesor ali pac?
Hitrost racunalnika nasploh mi namrec vec pomeni kot dobra graficna naprimer...

Nazadnje urejeno:

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Citat:
Uporabnik keba pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
absolutno DELL

- več rama
- boljša grafična
- večji disk

Citat:

Aja, pa ce se ne motim ima HP malo boljsi (beri hitrejsi) procesor ali pac?
Hitrost racunalnika nasploh mi namrec vec pomeni kot dobra graficna naprimer...

Za tvoje potrebe je tudi HP čist preveč. Za office, net in podobno pač ne rabiš extremnega stroja

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Razen če je v BOFu v službi in dela reklamo zanje.
evil.gif

HP je, vsaj zame, zadnja tehnična roba, ki bo doma. Razočaran v PM.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
6x20s modele imata 2 moja frenda in oba sta že imela težave ... zrahljana baterija, utripanje ekrana, itd.

@keba
sej mogoče se ti zdaj zdi, da je predober ... ampak čez pol leta al pa eno leto pa ti bo žal, da nisi dal tistih 200€ poleg

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
To se pa strinjam, da so tele nove serije HPjev malo bolj šminkerske pa bolj občutljive na razne tresljaje in prestavljanje po rokah.

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
6x20s modele imata 2 moja frenda in oba sta že imela težave ... zrahljana baterija, utripanje ekrana, itd.

No ce mi bo HP delal neke tezave, recimo z utripanjem ekrana ali podobno potem raje ne. Pa tudi sicer ne slisim ravno dobrih stvari za HP. Ampak glede na mojo uporabo ne potrebujem ravno stroja.

Kaj pa kaksen Asus 17", je kje za dobit za ta denar? Naj bi bili kvalitetni kakor slisim, se pa ne spoznam.
Toshiba je v redu?

Citat:
@keba
sej mogoče se ti zdaj zdi, da je predober ... ampak čez pol leta al pa eno leto pa ti bo žal, da nisi dal tistih 200€ poleg
To mi gre pa tudi pa glavi, ja...

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Razen če je v BOFu v službi in dela reklamo zanje.
evil.gif

HP je, vsaj zame, zadnja tehnična roba, ki bo doma. Razočaran v PM.

Hehe v Bofu pa res ne delam, ker nimam glih veliko veze o teh stvareh. Dostkrat pa zavijem na njihovo spletno stran.

Kaksne izkusnje pa imas z HP? Kaj mi ti priporocas, mislis da bi mi se HP kvaril? Ker me samo to skrbi, po specifikacijah bi mi drugace sigurno zadostoval.

Malo offtopic.
Sedaj imam Della, 15" starega par mesecev in se mi zdi da je kot gledanja v ekran zelo mali oz. ce pogledas v ekran ko stojis recimo, se zelo slabo vidi slika. Ali je to pri vseh proizvajalcih pri laptopih enako? Zadnjic sem gledal v trgovini pa se mi zdi da je imel nek Asus pod vsemi koti odlicno sliko. Sem navajen na enako sliko pod vsemi koti pri navadnem LCD ekranu, ki sem ga imel prej pri "namiznem" racunalniku.

Hvala za mnenja in pomoc,

lp

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Hp suport mi ne diši, imel xy sitnosti, poznam pa tudi kar nekaj ljudi, ki so kleli HP notebooke.

Doma imamo 2 Della Inspirona 1525 in 1 IBM T43, zadovoljen v PM.
smile-1.gif

Ne vem, če se na kakšnem LCD s strani ali pa izven direktnega pogleda kaj bolje vidi. Tudi na mojem domačem PC, kjer imam 20 inčnega Samsunga je enako.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz imam 6820 odkar so prisli ven in sem ga ugasnil samo stirikrat, ko sem sel na dopust. sicer pa laufa cele dneve in noci.. brez problema
zmaga.gif
pa se dokaj majhen je za 17"

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Se nekaj me zanima. Ker mi je pac pomembno da je racunalnik in vsakodnevno upravljanje z njim hitro, me zanima ali je procesor od HP v praksi kaj hitrejsi?
Ali pa je bolj pomemben ram (2gb+1gb pri Dell-u)?

HP: Intel Core2 Duo T8300 2,40 GHz;........1x2GB, Ena reža prosta
Dell: 2.10GHz, Core2 Duo, T8100;.............3GB (2GB+1GB), 667MHz, DDR2

Lp

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Jaz ga imam isto pa isto dela skoz baterija mi zdrži fenomenalnih 3h pa CPU je C2D 2.0 T7300 2Gb

Je pa eno res, da to je hp-jev air (like mac air) oskubljen do kraja pobrali so vse ven tisto, kar res rabiš like TV-OUT in FW tega ni samo pa dela pa dosti bolje, kot kateri, ki ima to.

Nazadnje urejeno:

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Kaj pa tale Asus? Je boljsi ali slabsi od Dell-a? Cena je ista.

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=7EA2AD65-562B-E5C5-C717-A364C02E2522&linkid=15

Pa se vedno me zanima vprasanje spodaj... Predvsem me zanima katere podatke moram gledati glede hitrosti racunalnika, ker grafika in stevilo prikljuckov ipd. mi niso tako pomembni.
Citat:
Uporabnik keba pravi:
Se nekaj me zanima. Ker mi je pac pomembno da je racunalnik in vsakodnevno upravljanje z njim hitro, me zanima ali je procesor od HP v praksi kaj hitrejsi?
Ali pa je bolj pomemben ram (2gb+1gb pri Dell-u)?

HP: Intel Core2 Duo T8300 2,40 GHz;........1x2GB, Ena reža prosta
Dell: 2.10GHz, Core2 Duo, T8100;.............3GB (2GB+1GB), 667MHz, DDR2

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Si bom malo sposodil temo...

Katerega od teh dveh bi kupili:

- HP 6720s
- Lenovo 3000 N200

Po ceni sta praktično enaka; Lenovo je bolje opremljen, a tudi starejši prenosnik in ne ravno lep... HP je novejši, lepo izgleda, vzdržljiva baterija, a je skromno opremljen s priključki in drugo opremo (npr. webcam).

Kaj pa drugi menite?

hvala lp