Prenosni trdi disk

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Zadeva je taka, da bi imel čim manj podatkov na HDD od prenosnika in čim več na zunanjem disku, ki si ga bom nabavil. Ko sem brskal po internetu sem našel več variant (2,5, 3.5). Rabil bil, da je brez zunanjega napajana, tam cca. 250 GB velik in da je dovolj hiter, da bom lahko z njega neposredno filme gledal in glasbo poslušal in da se podatki hitro prenesejo iz PC.
Kaj konkretno predlagate?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, če bi ga direkt v projektor priključil, bi rabil verjetno tud druge kable, pa vse to, a ne? če gre pa preko računalnika pol pa ni problemov ja...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Direktno v projektor??? Mogoče obstajajo kakšni taki projektorji, ampak moho ni nobenega projektorja omenjal
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.137
113
Ja, že nekaj let nazaj so obstajala taka ohišja za diske, ki so imela
vgrajen LCD, nekaj osnovnih tipk (play, naprej, nazaj), izhod za monitor
in en čip (računalnik) s predvajalnikom.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Ne ne, mislil sem, če je hitrost prenosa dovolj velika, da se lahko gleda normalno film (npr. Divx ali DVD) iz HDD na prenosniku. Sem se pa dejansko odločil za tega: http://www.seteh.si/shop/index.php?act=viewProd&productId=1810 samo nekje sem prebral, da delkuje le noramlno, če ima USB izhod 600 mA moči (naj se mi oprosti, če nisem prav napisal). Problem pa je, ker ne vem kako to pogledam pri svojem prenosniku?

Admin naj mi oprosti, ker sem spregledal forum.

Nazadnje urejeno:

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Rad bi opozoril da ne delajo kar tako vsa ohišja za 2.5 disk brez dodatnega napajanja, nevem od česa je to odvisno in niti kako lahko ugotovis ali rabi dodatno napajanje (ce ne probas)
In tudi ni res vse kar govorijo na raznih modrih številkah pri spletnih trgovinah.

mene so tako "napizdili" pri enaa.com načrtno ali nenačrtno nevem, mogoce je krivo le slabo poznavanje teh stvari njihovih svetovalcev.

Upam, da bom lahko zadevo uspešno rešil

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
menda od izhoda elektrike iz USB vhoda (poenostavljeno). Če lahko kdo pove, kje se najde to izhodno moč oz. če je kje deklarirana, ker jaz tega ne najdem?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hitrost je dovolj velika, da lahko gledaš film in zraven še 10 programov zaganjaš.

Glede napetosti pa je tak - te diske moraš včasih priklopit odzadaj v računalnik, ker tisti usb spredaj nimajo dovolj napetosti. Včasih pa je treba kupit kabel z dvem usb priklopoma za dodatno napajanje (eni sicer dajo zraven, ne vem kak je pri WD).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja... jest sm mislu da ga rabi direkt za predvajat! ker se mi zdi, da tud taki že obstajajo!

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
usb po standardu mora zagotavljat vsaj 500mA.
Diski so nekje tam tam. Moj 160 GB hitachi naj bi rabil tocno toliko, malo starejsi 100GB pa 700mA.

Nekaj porabi se elektronika adapterja (bistveno manj kot disk sicer), v praksi pa disk vec ali manj dela na vseh racunalnikih, se najvecji problem je sam zagon, ko potegne malce vecji tok.

Imajo pa vec ali manj vsa ohisja/diski moznost priklopa na dva usb porta, drugi samo za napajanje. Ampak rect na slepo, ali bo ena kombinacija delala, ali ne, je loterija...

lp m

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Tako torej. No upam, da bo deloval HDD brez težav na prenosniku in na službenem računalniku.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jgfd pravi:
Rad bi opozoril da ne delajo kar tako vsa ohišja za 2.5 disk brez dodatnega napajanja, nevem od česa je to odvisno in niti kako lahko ugotovis ali rabi dodatno napajanje (ce ne probas)
Odvisno je od porabe diska in in od "moči" PC-ja.

Praktično vsi zunanji diski rabijo več od specifikacije (500mA na USB, 5V - to je 2,5 W, kar je zelo knapp).
To je ruska ruleta. V 5 primerih od 6 dela. V enem pa pač ne.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
No jaz imam WD Passport 250GB, ki ne rabi dodatnega napajanja.
Deluje brezhibno tako na običajnem prenosniku, kot tudi na igrački kot je Asus eee. Ni nobene potrebe po dodatnem napajanju.
In ja filme lahko kamot gledaš direktno z diska, ker je prenos okoli 30MB/s.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Citat:
Odvisno je od porabe diska in in od "moči" PC-ja.
Teoretično mogoče, v praksi pa to nikakor ne drzi

kupil sem ohisje Akasa in wd disk 160GB in ne deluje brez dodatnega napajanja
ce vstavim disk v drugo ohisje dela normalno (na istem racunalniku).

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
ja
isti disk isti računalnik

+na srevisu so ugotovili, da je z ohisjem vse vredu

Nazadnje urejeno: