Prenos vinjete na drug avto

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Ti ko računajo 15€ za premenjavo vinjete, garantirajo za svoje delo? Ker mamo enak problem. Vinjeta na avtu, kateri se ne rabi, pa bi jo prenesli na drugi avto. Nebi pa rad dal nekomu 15€ zato, da bo probal, pa jo raztrgal. Potem naredi za 125€ minusa. =]

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj šajbe maš zavarovane!? Od kod potem "strošek" 1.000,- EUR?

Drugače pa je cela tema en sam bruh - eno samo razmišljanje kako državo (in s tem vse njene državljane) nategniti.

Menda je vinjeto kupil in jo ni ukrade. Če avto gre v reciklažo je vinjeta še veljavna do konca leta.

In če je temu tako, obstajajo legalni načini, kako do veljavne vinjete - vse ostalo je nelegalno in goljufija.

V tej državi je vse nelegalno. Čudno, da je dihanje sploh še dovoljeno, hmmmm??? Še celo državljani smo nelegalni. Najbolje je tako reči, ne?! Če je kupil vinjeto, JE plačana in pika. Avto se ne bo več uporabljal za avtocesto, zato jo bo prestavil na drugega. Ti pa lahko recimo greš kupit še 3 vinjete, da boš napolnil vrečo. Nelegalno in goljufija je, kar država dela že od osamosvojitve naprej. Tako je in pika!!! On pa naj jo le prestavi. DARS je že dobil od njega denar.
"Legalno" bodo oni zahtevali razbito šipo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V zakonu je točno napisano kaj in kako se ravna z vinjeto in vsako tvoje pametenje in izpadi so abstraktni. Pojdi to narediti v jodlandu pa potem še asfinagovcu pametuj... Ali pa na češkem, kjer je vinjeta vezana na registrsko številko vozila...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vem, da so moji izpadi abstraktni, vendar v slo zakonu je marsikaj napisano, vse in še več, samo za navadne ljudi. Nekaj manj in še manj pa za bogove!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Šipa je počla. Smo jo ven vzeli, polili z vitrexom, pa čez krpo namočeno v vitrex. Vinjeta je šla dol, nato sem jo nalepu na novo šipo in ko se je posušila je držalo, kot pribito. Imel sem tudi vinjeto na foliji, pa še dosti jih ima sedaj, pa ni bilo kazni. Edino kar je, jo poljubno prenašaš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Pri nas mi še noben ni gledal vinjete od blizu, čeprav sem dnevno na avtocesti. V Avstriji sem zelo redko, pa mi je kontrolorka že pošlatala vinjeto, kako je prilepljena. Bila je zelo spretna. Spustil sem šipo dol, da pozdravim in vidim kaj je, ona v trenutku z roko notri in že "aufwiedersehen"...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Če pa avto odjaviš dobiš BP drugo vinjeto. Ampak predno je zadeva rešena ga noben ne sme ponovno reg. v tem primeru recimo prodaja.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Kolega je hotel to rešit po legalni poti, pa mu ni ratalo. Odlepil je vinjeto ostanke nesel tja skupaj z računom in drugim delom vinjete. Tam so mu rekli, da more prinest še račun za menjavo stekla. Kaj pa še sem steklo zamenjal sam? Pol pa nič! so mu rekli

NA vijeto zadaj daj tist prozoren selotep, to malo pomaga. Potem pa šipo pogrej s fenom, pa čisto počasi vleči. Pomagaj si s tistim nožkom za čistit glaskeramik plošče.

...greš do mojstra, ki menja stekla in rečeš, če ti lahko napiše en račun za menjavo stekla ali pa račun kupiš za isti model avta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
in kako si bo on knjžil račun in kako bo uredil manjko denarja in kr enem na slepo vrjel, da ni inšpektor... ???

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj šajbe maš zavarovane!? Od kod potem "strošek" 1.000,- EUR?

Drugače pa je cela tema en sam bruh - eno samo razmišljanje kako državo (in s tem vse njene državljane) nategniti.

Menda je vinjeto kupil in jo ni ukrade. Če avto gre v reciklažo je vinjeta še veljavna do konca leta.

In če je temu tako, obstajajo legalni načini, kako do veljavne vinjete - vse ostalo je nelegalno in goljufija.

V tej državi je vse nelegalno. Čudno, da je dihanje sploh še dovoljeno, hmmmm??? Še celo državljani smo nelegalni. Najbolje je tako reči, ne?! Če je kupil vinjeto, JE plačana in pika. Avto se ne bo več uporabljal za avtocesto, zato jo bo prestavil na drugega. Ti pa lahko recimo greš kupit še 3 vinjete, da boš napolnil vrečo. Nelegalno in goljufija je, kar država dela že od osamosvojitve naprej. Tako je in pika!!! On pa naj jo le prestavi. DARS je že dobil od njega denar.
"Legalno" bodo oni zahtevali razbito šipo.

Prej bi se razmišljalo, ko se je kupovalo vinjeto...zdej k se je pa [cenzura] mal drgač dvignu, je treba pa po vsem pljuvat...
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj bi rekel, da bi se pravila vmes spremenila. Tako pa veljajo pravila o uporabi in prenosu vinjete že od uvedbe le-te. Torej to samo nakazuje nevednost in ignoranco OT, kar pa ni opravičilo.