Prenos vinjete na drug avto

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Vinjeto bi iz enega avta prenesel na drugega. Je izvedljivo brez poškodbe vinjete?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Avto na sonce in počaaaaasi vleči dol, vmes preverjaj, če se ti pojavi napis neveljavno (ali kaj se že pojavi), potem začni iz druge strani vlečt dol.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Kolega je hotel to rešit po legalni poti, pa mu ni ratalo. Odlepil je vinjeto ostanke nesel tja skupaj z računom in drugim delom vinjete. Tam so mu rekli, da more prinest še račun za menjavo stekla. Kaj pa še sem steklo zamenjal sam? Pol pa nič! so mu rekli

NA vijeto zadaj daj tist prozoren selotep, to malo pomaga. Potem pa šipo pogrej s fenom, pa čisto počasi vleči. Pomagaj si s tistim nožkom za čistit glaskeramik plošče.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
imaš folk, ki se ukvarja s tem..računa ti 15 EUR.

Lahkor pobaš sam..z zunanje strani s plinskim grelnikom (ali ind. fenom) nagreješ šipo nad nalepko in jo odtrgaš dol..menda da gre z lahkoto
wink-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Kolega je hotel to rešit po legalni poti, pa mu ni ratalo. Odlepil je vinjeto ostanke nesel tja skupaj z računom in drugim delom vinjete. Tam so mu rekli, da more prinest še račun za menjavo stekla. Kaj pa še sem steklo zamenjal sam? Pol pa nič! so mu rekli

NA vijeto zadaj daj tist prozoren selotep, to malo pomaga. Potem pa šipo pogrej s fenom, pa čisto počasi vleči. Pomagaj si s tistim nožkom za čistit glaskeramik plošče.

Saj tako ponavadi delam, ko vinjeta prepasa. Amapk ne vidim možnosti da bi jo ohranil celo. Mogoče bi moral bolj segreti
sprasujem se.gif

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Vinjeto najlažje dobiš dol tako, da jo na enem od robov z rezilom za čiščenje steklo keramičnih plošč, malenkostno odlepiš, potem pa lepo nadaljuješ po celotni višini, vmes obvezno špricaj z šprico v kateri imaš vitrex, med samo vinjeto in steklo, ko je že toliko odlepljena od stekla, da jo lahko z drugo roko primeš, jo samo lepo malenkost vlečeš stran od stekla, vse ostalo pa dela rezilo, vse do konca in potem, jo na koncu samo malo popihaš, da gre tisti vitrex z nje dol in takoj na originalno folijo ali steklo. Sem bil zraven, ko mi jo je na opisan način prelepil v 3.minutah.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Krpo namoči z vitrexom, pa jo gor drži. Bo čez čas popustilo.

lim popusti samo z gretjem, tole o čemer pa ti pišeš bi jo dobil samo papirnat del dol, ostala bi gor del z limom.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Krpo namoči z vitrexom, pa jo gor drži. Bo čez čas popustilo... Drugač pa vinjeto nalepi na vakum folijo. Potem jo lahko menjavaš poljubno...

Ma saj ni potrebe po stalnem menjavanju, ampak je tako prišlo da avto ki ima vinjeto ne bo več videl avtoceste... Zato bi jo rad prenesel na drugega... Ja kako jo pa potem nazaj zalepiš? Predvidevam da lepilo ne drži več ko jo namočiš....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na to kolk se vedno "matram" da jo dobim dol, pa sem probal že gret in s strgalom in nitrotom, raje dam 15€, kot da vržem v smeti 110€ ali da mi od vročine celo šipa poči (1000€).
Osebno mi je prevelik riziko in bi v takem primeru raje plačal.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Saj šajbe maš zavarovane!? Od kod potem "strošek" 1.000,- EUR?

Drugače pa je cela tema en sam bruh - eno samo razmišljanje kako državo (in s tem vse njene državljane) nategniti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

pa da se še z zavarovalnico in kom pregovarjam, če jim ne bo zgledal kot, da je priletel kamen not. Raje čas in energijo vložim v kaj bolj koristnega;)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Drugače pa je cela tema en sam bruh - eno samo razmišljanje kako državo (in s tem vse njene državljane) nategniti.

Menda je vinjeto kupil in jo ni ukrade. Če avto gre v reciklažo je vinjeta še veljavna do konca leta.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Menda je vinjeto kupil in jo ni ukrade. Če avto gre v reciklažo je vinjeta še veljavna do konca leta.

In če je temu tako, obstajajo legalni načini, kako do veljavne vinjete - vse ostalo je nelegalno in goljufija.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Še najbolj pošteno bi blo cestnino povečat za 50 evrov na račun AC, tud folk iz Bovca rabi AC do LJ kliničnega pa tud z Cerknice je AC, kdo pa se še voz po teh cestah, ko je luknja poleg luknje.