prenos programa iz pc-ja na pc

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Verjetno "Glavna knjiga" od Franca Kotičnika
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da je vsa stvar še pikantnejša je program inštaliran na D disku. In kolk moreš bit cepca, da greš tako pomemben program tko inštalirat? :S

nov pc je doma, gor je vista. Program VMware Workstation v6 0 5 109488 bo vredu?

sedaj pa kako se stvari sploh lotet, oz kaj sedaj to pomeni, ker je un program na D disku?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A program ki ga omenjam jaz ni dober?

V opisu piše:
Citat:
You can convert an existing physical PC into a VMware virtual machine, or create a new virtual machine from scratch.

Kak je pa potem s prostorm na disku na novem pc-ju? Če ima star PC 500GB in razdeljeno na C in D. Vrjetno se da potem na novem PC-ju kje nastavit kolk prostora si nej vzame, da ne zasede vseh 500GB, ker je uporabljenih samo 13GB, kolk pač porabjo xp-ji in razni programi?.

VMware se vrjetno na novem pc-ju vidi samo kot program v mojem primeru velik 13GB. Ni nikjer, da bi bil fizični disk spet razdeljen na kake nove particije?

A si pravilno predstavljam potek dela:
- na starem pc-ju pobrišem vse kar ne potrebujem potem v VM
- morda še fajn nardit kako defragmentacijo, še prej pregledat z raznimi adware in podobnimi...
- namestim program VMware in ga poženem. V njem poklikam kaj bi rad in vrjetnio mi na koncu naredi kak fajl s kako čudno končnico in velik recimo 13GB?

nanovem pc-ju:
- spet inštaliram VMware na C disku pod program files
- un čudn fajl prenesem iz starga pc-ja na novga (vendar v katero mapo ga shranim??? )
- poženem VMware in če sem v prejšnjem koraku pravilno shranil se mi zaženejo xp-ji oz star sistem?

zakaj sem v dvomih, da je tko simpl
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
- zasede le tolko, kolko je res porabljenjega

- mapa je standardna C:\Virtual Machines, vendar lahko daš tudi kam drugam

Glede same pretvorbe ne bi vedel detajlov, je pa stvar ali manj simpl. Teoretično
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Konverter je posebej...
Ko konvertiraš lahko določiš t.i "fixed size diske", dinamične diske, lahko jih resizaš ob konverziji... Oba virtualna diska sta kot vmdk datoteki na tvojem fizičnem disku, potem pa ju ti prijaviš v virtualno mašino....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Roberto mi je poslal program VMware-converter-3.0.2u1-62456.exe katerga sem inštaliral in nekaj že sam sprobavala, vendar se med procesom zadeva ustavi (glej sliko).
Ker mi roberto trenutno ne more pomagat sem ostal gol in bos:) pa bi prosil, če mi kdo drug lahko kako pomaga.

http://shrani.si/f/3o/Ri/2LIUGxlY/proooblem.gif
diski so vsi ntfs, placa pa več kot dovolj. bi pa rad fajle shranil na extreni disk preko usb priklopa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ko sem jaz to delal, sem samo skopiral fizični disk na virtualnega in ga takoj bootal.
Windows je imel neke krče zaradi drugega hardvera, ampak potem je počasi zalaufal.

Je pa to klasičen "prenos Windows na drugi PC" problem, kar dobro obdelan v literaturi. Recimo na MS KB. (ne, žal ne vem številke članka)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če gledaš slikco zgoraj:

jst kliknem levo zgoraj Import machine in potem še parkrat next, pa vmes so še ene nastavtive in potem začne to kao neki delat. čez ene 15min se pojavi ta napaka, ki jo kaže slikca.

Literatura MS KB??

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Win98 lahko tako narediš... Pri W2K, XP, NT, WIN2003 pa hitro fašeš BSOD zaradi "Inaccessible boot device".
Ja, drugače pa je postopek, kako narediš migracijo na nov HW po postopku backup/restore
Če koga zanima, lahko opišem postopek v korakih...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Potem pa je treba strankam razlagat, da nov tiskalnik, ki so ga kupli v Big Bangu ne bo delal s tem programom, ker je program v dosu, tiskalnik pa na USB. In to dvoje pač ne gre skupaj, kajne? Seveda program nima možnosti izvoza v datoteko, nemalokrat pa se zgodi, da določen program dela SAMO z enim tiskalnikom.

Sharaj USB tiskalnik kot mrezni tiskalnik , potem pa zazeni v cmd promptu: NET USE LPT2 \\imemasine\imeprinterja /yes in imel bos printer na lpt2, to pa je ze podpora v dosu. Ce hoces zadevo met zagnano ob zagonu, naredi .bat datoteko z ukazom.

Govorim iz izkusnje, dosovski program za Leasing, po tem postopku pa je lepo delalo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dej napiš en klikbyklik s slikcami podkrepljen vodič kako se en disk pretvori s pomočjo p2v in potem vse skupaj namesti na novi mašini:)

ti dam tut za kak pir in pico;)