Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Za celotno hišo, 3-fazni tok 3x25A. Vezat bi jo dal pred omarico, v omarici ni več prostora. Ne igračk, ampak neko bolj resno zadevo. Se kdo bavi s tem ali ima izkušnje kaj je dobro?
Tega imaš kolikor češ-eti, schrach..kam boš pa montiral, če nimaš placa v omari? to se montira čimbližje na začetek dovoda, važen je razred..recimo 1-2B za bajte. .
Na steni ob stopnicah v klet pride dovod iz omarice, kjer je tudi že obstoječa doza. Tja sem mislil dati še eno omarico. Tam bo še en fid in od tam bodo šle še 3 faze v en drug prostor, objekt je sicer kar velik. Naknadno bo še nek močan UPS, agregat in neka avtomatika, ki zna preklopit in ga zagnat, a tako daleč še nisem.
Najprej bi torej uredil to zaščito. Kolikor sem našel na http://www.schrack.si/energetika/prenapet-zascita/ rabim Schrack Protec ali kaj podobnega za 1. razred. Zanima me pa bolj točen nasvet iz prakse. Par 100€ tu zdaj ni nek faktor
V tej omarici (dodatni) montiraj 4 odvodnike T1-B (tudi za N-vodnik), dodati moraš predvarovalke (moč odvisna od preseka odvodov) in po čimkrajši poti poveži na ozemljilo (tudi z ustreznim presekom).
Citat: Uporabnik Gatto pravi:
V tej omarici (dodatni) montiraj 4 odvodnike T1-B (tudi za N-vodnik), dodati moraš predvarovalke (moč odvisna od preseka odvodov) in po čimkrajši poti poveži na ozemljilo (tudi z ustreznim presekom).
Če želiš zaščito tako kot se spodobi potem je načeloma razred 1 (oz. B) v glavni omarici, razred 2 (oz. C) v razdelilnih če jih imaš po nadstropjih in razred 3(oz. D). pred samim elementom (ponavadi tudi na podaljšku). To je po SIST EN 62305 tisto kar najbolj ustreza.
Sistemsko po regelcih bi bilo idealno ja, ampak, to so bolj bele vrane.
Matko, res je, ni nujno da rabi 4, povedal sem mu za vsak slučaj, če ima ustrezno vezavo morbit.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.