Prekvalifikacija ali študij

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Naslov vse pove, naredil sem ekonomsko srednjo šolo. Trenutno delam preko študenta-občasno, ta teden bom videl kako bo z delom. Pa me mal zanima, če se danes splača delat prekvalifikacijo za strojnega tehnika ali pa nadaljevat fax za inženirja strojništva. Letos sem se narobe odločil tako, da povziram. lp

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
V znanje se vedno splača vlagat.

Če se pa odločaš med ekonomijo in strojništvom ti priporočam slednje.

V kolikor ti seveda to leži.Po moje ti bo lažje s strojnim faksom kot pa z EF,kar se službe tiče.

Nazadnje urejeno:

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
Vaio, tud z EF se da dobit sluzbo ce mas zveze al pa ce si komolcarski in gres preko trupel do vsega.
grin1.gif

Drugace pa strojni faks (sicer nimam pojma kaksn predmetnik je tam, priznam..) le, ce bi te to veselilo -ker najbrz nima kej dost veze z ekonomijo ane, in pomoje bos mogu kr dost delat za faks ce bos hotu vse predelat. Js bi ti svetovala, da gres najprej delat prekvalifikacijo, potem vidis kako in kaj, in konec konec koncev gres potem vseeno lahko se na strojni faks, z vsaj malo podlage (morda ti bo lazje). Js zase vem, da ko sm prsla s srednje ekonomske na biotehnisko, sm bla zmedena in mogla sm delat 130% vec od tistih, k so prsl z raznih kmetijskih srednjih in so (vsaj osnove) vse imeli ze v malem prstu.
Pa veliko srece ti zelim, vem kako ti je.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik MackaGrrr pravi:

Vaio, tud z EF se da dobit sluzbo ce mas zveze al pa ce si komolcarski in gres preko trupel do vsega.
grin1.gif

Drugace pa strojni faks (sicer nimam pojma kaksn predmetnik je tam, priznam..) le, ce bi te to veselilo -ker najbrz nima kej dost veze z ekonomijo ane, in pomoje bos mogu kr dost delat za faks ce bos hotu vse predelat. Js bi ti svetovala, da gres najprej delat prekvalifikacijo, potem vidis kako in kaj, in konec konec koncev gres potem vseeno lahko se na strojni faks, z vsaj malo podlage (morda ti bo lazje). Js zase vem, da ko sm prsla s srednje ekonomske na biotehnisko, sm bla zmedena in mogla sm delat 130% vec od tistih, k so prsl z raznih kmetijskih srednjih in so (vsaj osnove) vse imeli ze v malem prstu.

Pa veliko srece ti zelim, vem kako ti je.

Popolnoma se strinjam s teboj. Sam jaz sem pa bolj tak prov ne rad se učim po več ur tam do 1 ure se že lahko usedem in prelistam več pa ne že v srednji se mi ni dalo sploh učit.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz sem strojni faks naredil, zdaj delam pa EF podiplomski in je kot noč in dan.

Na strojnem smo v izmenah ena neumna poročila delali.... Letnik in pol nisem imel nič od življenja.... pa vrstniki tudi ne.

Na EF, pa kar gre lepo v eazy;) Če je dodiplomski pol težji, vseeno ni hudo
cheer.gif

Glede sužbe.... za inženirja že dobiš, samo se zna zgodit da prvo leto delaš za 600€ potem pa dobiš ene 900€ potem je pa konc. (V velikih firmah). Potem se pa moraš grebst proti vrhu, čene je pa konec z rastjo plače. Za ekonomista, je pa malo težje dobit, poznam jih par, ki pravijo da že pol leta pošiljajo prošnje okoli. Samo, če pogledaš www.mojedelo.com jih je pol oglasov za računovodje, marketing ali finančnike.

Bom poiskal še en link, kjer je piše zakaj se tehniko ne splača študirat.

edit: http://slepocrevo.wordpress.com/2006/02/01/pomanjkanje-naravoslovcev-my-ass/

Nazadnje urejeno:

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jaz sem strojni faks naredil, zdaj delam pa EF podiplomski in je kot noč in dan.

Na strojnem smo v izmenah ena neumna poročila delali.... Letnik in pol nisem imel nič od življenja.... pa vrstniki tudi ne.

Na EF, pa kar gre lepo v eazy;) Če je dodiplomski pol težji, vseeno ni hudo
cheer.gif

Glede sužbe.... za inženirja že dobiš, samo se zna zgodit da prvo leto delaš za 600€ potem pa dobiš ene 900€ potem je pa konc. (V velikih firmah). Potem se pa moraš grebst proti vrhu, čene je pa konec z rastjo plače. Za ekonomista, je pa malo težje dobit, poznam jih par, ki pravijo da že pol leta pošiljajo prošnje okoli. Samo, če pogledaš www.mojedelo.com jih je pol oglasov za računovodje, marketing ali finančnike.

Bom poiskal še en link, kjer je piše zakaj se tehniko ne splača študirat.

edit: http://slepocrevo.wordpress.com/2006/02/01/pomanjkanje-naravoslovcev-my-ass/

Pa dlih letos sem mislu it v Postojno an dvoletni fax za strojnega inženirja.

Ja porkamadona kaj pa potem naj grem študirat, ker nekaj bi rad šel.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tisto ni fax, ampak tečajček.... papirček pa dobiš vseeno... Zmeraj me kaj v križu zagrabi, ko kdo reče ko sem hodil na faks...., ko je pa na to hodil.
jezen.gif

Za programiranje moraš eno besedilo uredit v Wordu in ga potem učitelju na mail poslat.
bonk.gif
in je izpit
Za matematiko je en cimer imel za izpostavljat, kot v prvem letniku srednje šole....
hysterical-1.gif

.....
.....

Za višjo se splača it v NM, kjer je polno cvička za konzumirat...
nahrung002.gif

En moder človek, mi je enkrat razložil da višje so za tiste, ki so srednjo pa čudežu naredil. Pač za takega je tisto veliko ko naredi.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
smeh je ko pridejo ljudje z ekonomske gimnazije, ali kake podobne smeri z dodatnim predmetom, na kak tehnični faks in rečejo da bodo malo več delali kot ostali da bodo nadoknadili zaostanek ki se ga nikoli niso učili.....potem je pa veselje pri kaki mehaniki, avtomatizaciji...itd ko ne vedo niti vektorjev pravilno seštet, da o kakšnih silah ne govorimo....
saj se vse da, ampak zavedati se morate da boste veliko več presedeli za knjigo in ob kakem inštruktorju kot pa ostali....
ker profesor ne bo šel razlagat kaj je to vektor in sila....pričakuje se da te stvari že obvladamo....
za strojni faks pa se zavej da ga boš delal 5 let......če ne še kaj več

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Se strinjam s teboj.

Pa morda kdo pozna kje bi lahko naredu prekvalifikacijo pa, da je šolnina dost nizka recimo brez predavanja.

Nazadnje urejeno:

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Verjetno si mislil brez predavanja
wink-1.gif

Če zdej prav razumem bi ti rad delal prekvalifikacijo v strojnega tehnika? Glede na to, da imaš srednjo že narejeno ti bo to vzelo točno 1 leto in pa približno 1000€. Teh ''šol za odrasle'' imaš pa kot listja. Delaš pa samo izpite. Na predavanja ti ni treba hodit.