preko ebaya ne morem kupiti noza.??? zakaj???

karamanica

Zelenc'
17. okt 2010
15
0
1
zdravo,zanima me zakaj na ebayu ne morem kupiti zepnega nozka oz izgleda kar koli kar ima rezilo imam prepovedano.napise mi da se to pri na smatra kot orozje in ne gre vec naprej.

Mogoce kdo ve zakaj??

HVALA

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.407
488
83
::1/128
Zgolj namig: Mogoče boš prej dobil odgovor v temi o eBayu, ki se nahaja v čveku, kot pa tukaj v avtomobilskem delu foruma (Z vročega asfalta) med konstruktivnimi debatami o avtomobilih
cool-1.gif

avt.jpg

Drugače je pa vrjetno povezano z zakonodajo in uvozom nožev, tudi če pri nas ni vse prepovedano, je možno, da ima eBay za vsak slučaj nekoliko strožja pravila.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Zgolj namig: Mogoče boš prej dobil odgovor v temi o eBayu, ki se nahaja v čveku, kot pa tukaj v avtomobilskem delu foruma (Z vročega asfalta) med konstruktivnimi debatami o avtomobilih
cool-1.gif

avt.jpg

Drugače je pa vrjetno povezano z zakonodajo in uvozom nožev, tudi če pri nas ni vse prepovedano, je možno, da ima eBay za vsak slučaj nekoliko strožja pravila.

Mogoče kupuje kaki žepni nož za profil za gume rezat
smile-1.gif

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Osebno sem kupil preko ebaya 2010 cca 20 nožev, od žepnih do lovskih in tri katane. Pa ni blo problema. Edino pri uvozu iz Kitajske sem moral na carino račun poslat.

Je pa res, da je pri nas nož napadalno orožje, sablja pa ni:))

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
Nič od obojega se ne smatra za orožje. Če pa se zgodi krsitev JRM in je uporabljena katana ali pa nož pa se oboje lahko po presoji sodnika odvzame. Ne pa mešati nožev in bodal. Vsak nož ki ima brušeni obe strani se šteje za bodalo.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
čisto za foro:

Zakon o orožju, kategorija A:

-Hladno orožje so boksarji, bodala, buzdovani, gumijevke in drugi predmeti, ki so prirejeni za napad.

To orožje je prepovedano.

Prepovedano pa ni (med ostalim) orožje, ki je namenjeno za alarm, signaliziranje, reševanje življenj, omamljanje in klanje živali, lov s harpuno, v industrijske ali tehnične namene, kratkocevno orožje kalibra 6 mm za izstreljevanje pirotehničnih izdelkov in strelivo za takšne vrste orožja;

Torej, nož - bodalo se šteje za prepovedano orožje isto kot bokser in gumijevka, ker je namenjeno za napad. Gre za razne vzmetne nože in metuljčke, ki so po svoji obliki namenjeni zabadanju in ne rezanju, čeprav niso brušeni z obeh strani. Vprašanje, ki je pa res v domeni sodnika pa je, kaj narediti s padalskim rambo nožem:))) Po mojem, če ga imaš pri sebi po mestu, si v riti.

S sabljo pa se lahko mirno šetaš po ulici, ker ni orožje za napad.

Sem iz previdnosti vprašal pred uvozom katane s Kitajske, prav zato, da mi je ne bi na meji odvzeli, povedali, da se ne šteje kot hladno orožje ker ni mnamenjeno za napad. In je bil uvoz možen.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Čemu je po njihovem mnenju namenjena katana? So se izjasnili tudi o tem? Drugače so pa 'metuljčki' v slo v prosti prodaji. Kaj je res bodalo in kaj ne, pa itak v slo nima skoraj nihče pojma, zato je očitno, kot pravi apollo, v rabi definicija, da ne sme biti nož obojestransko brušen. Meni je prav.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Katana je okrasna zadeva, služi pa tudi za obrambo pred podivjanimi pesi, o tem sem že pisal.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Hmm... zepnega nozka ne mores kupiti? Kaksnega zepnega nozka?
smile-1.gif

Jaz sem kupil dva kompleta WMF kuhinjskih nozev pa keramicni noz, brez kakrsnihkoli tezav.
Dvomim, da nebi smel kupiti kak zepni utility nozek (npr. svicarja).

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Po mojem, če ga imaš pri sebi po mestu, si v riti.
Ja, ce si 15-letni cigo. Drugace pa je to neumnost.

Ce ima kdo namen poskodovati/ubiti cloveka, lahko to stori golih rok, s sprehajalno palico ali pa z nozem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.310
9.929
113
Kupil ze ene 5 nozev in med njimi precej velik lovski noz. Nikoli nobenih problemov.