Odkar je nova ablast, je stanje bistveno boljše...Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Od kdaj pa to?Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ksz,
za primerjavo: BDP na prebivalca izrazen v pariteti kupne moci v relaciji z EU-15=100, torej starimi clanicami EUja, podatki so za leto 2008:
SI 85%
NL 119%
CY 81%
ES 86%
PT 63%,.
itd..
torej, v Sloveniji ni tako slabo, kajti smo pred vsemi novimi clanicami EUja, kot tudi pred nekaterimi starimi (Portuglska), po napovedih bomo kmalu prehiteli tudi Spanijo in Grcijo
da ne govorim o npr. HR, ki dosega 54%
Pred volitvami smo poslušali, da v Sloveniji 400.000 ljudi tolče revščino, praktično umira od lakote.
vsi se strinjamo, da vinjete niso poštene. ampak pri vinjetah je potrebno upoštevati še druge dejavnike, ne samo popoštenost. zmanjša se število ljudi, ki se vsakodnevno izogibajo cestninskim postajam in obremenjujejo obvozne ceste. zmanjšajo se nepotrebni umetni zastoji zaradi cestninskih postaj. zmanjšajo se stroški pobiranja cestnine, saj ni več potrebe po gradnji novih cestninskih postaj in njihovega vzdrževanja (vsaj ne v takem obsegu), zmanjša se potreba po številu zaposlenih.Citat:
Uporabnik franci pravi:
Mogoče zato, ker nekateri ne potrebujejo vinjet? Eni namreč sploh ne uporabljajo avtocest.
Sicer pa, kot je bilo že n-krat napisano. Vinjeta enostavno ni 'poštena'. Eni dnevno prevozijo po AC 100+km eni pa le 1 km, eni pač 0. Opaziš razliko? Zakaj bi jaz 'sponzoriral' nekoga, ki je vsak dan par ur na AC in klepa kilometre? Elektronsko cestninjenje je odgovor, plačaj po km uporabe.
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Vinjete gor vinjete dol.
Zajebala je prejšnja vlada, ker je vinjete uvedla.Plačaš toliko kolikor piješ. Tukaj bi moglo biti isto.
Citat:
Od kdaj pa to?
Pred volitvami smo poslušali, da v Sloveniji 400.000 ljudi tolče revščino, praktično umira od lakote.
Odkar je nova ablast, je stanje bistveno boljše...
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Vinjete gor vinjete dol.
Zajebala je prejšnja vlada, ker je vinjete uvedla.Plačaš toliko kolikor piješ. Tukaj bi moglo biti isto.
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Me zanima če bi vsi ti zagovorniki sistema "plačaj kolikor porabiš" bili pripravljeni sprejeti uvedbo tega sistema tudi kje drugje. Recimo pri plačilu širokopasovnega dostopa na internet. Če sem tedensko na netu samo uro ali dve in v tem času pretočim samo za 100mb pošte, kje je logika da plačam isto ceno kot nekdo ki visi na netu 24 ur na dan in v tednu dol powleče 50giga glasbe, filmov in igric. Upoštevajoč pravično načelo plačaj kolikor porabiš je edino prav da se meni račun drastično zniža, njega pa da se obere do zadnjega centa, kaj pa mu je treba toliko porabiti.
Meni se pa za 55€ ne izplača, zato jo nisem kupil.Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Meni pa pride vinjeta prav, če bi stala 200€ letna bi se mi še vedno splačalo jo kupit
Točno. Samo da jaz nisem plačal primankljaj od tebe.Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ja vidiš kak za koga.
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Me zanima če bi vsi ti zagovorniki sistema "plačaj kolikor porabiš" bili pripravljeni sprejeti uvedbo tega sistema tudi kje drugje. Recimo pri plačilu širokopasovnega dostopa na internet. Če sem tedensko na netu samo uro ali dve in v tem času pretočim samo za 100mb pošte, kje je logika da plačam isto ceno kot nekdo ki visi na netu 24 ur na dan in v tednu dol powleče 50giga glasbe, filmov in igric. Upoštevajoč pravično načelo plačaj kolikor porabiš je edino prav da se meni račun drastično zniža, njega pa da se obere do zadnjega centa, kaj pa mu je treba toliko porabiti.
Moj predlog : Če brskaš po netu in čekiraš maila, pač vzameš najnižji paket ! kaj praviš ?