Prekletstvo z vinjetami !

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Zakaj, vraga, ne more naša ablast na vstopih v državo zaračunavati tujcem cestnin za uporabo naših cest (in avtocest), mi kot državljani bi pa ob rednem tehničnem itd... pač plačali malo višjo cestarino, pač za celoletno uporabo ?
Tako se pa špilajo z raznimi cestninami, vinjetami, ABC, jebiga... , kot otroci!

Zato ker jih denar nič ne boli, tudi delajo kot otroci.

Na vseh dostopih v državo že itak obstaja infrastruktura za pobiranje teh cestnin, torej manjka samo še konto šifra za ta denar! In nič nalepk, ABC kartic, raznih skrbi itd!
Se ga grem
nahrung002.gif
. Res je treba ta svetovni sistem vrag vzet, ker vse kar naredi, naredi tako da je samo nekaterim prav. Zato da nam lahko potem ena evropa daje klofute! Ki ni nič boljša!

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zato ker more še kdo zaslužiti kakšen % od razpisa
sprasujem se.gif

zato ker smo EU in mora vsaka država imeti svoj sistem in svoje cene
bonk.gif
)

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Mogoče zato, ker nekateri ne potrebujejo vinjet? Eni namreč sploh ne uporabljajo avtocest.

Sicer pa, kot je bilo že n-krat napisano. Vinjeta enostavno ni 'poštena'. Eni dnevno prevozijo po AC 100+km eni pa le 1 km, eni pač 0. Opaziš razliko? Zakaj bi jaz 'sponzoriral' nekoga, ki je vsak dan par ur na AC in klepa kilometre? Elektronsko cestninjenje je odgovor, plačaj po km uporabe.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Pa dobro! V čem je razlika med avtocesto in navadno cesto?
Obe morata funkcionirati in obe morata biti varni! Kaj ti bo sama avtocesta, če nimaš naprej (varne) povezave do npr. Podčetrtka, kamor bi rad šel za vikend malo v Olimje
confused-1.gif
?

Mislim : trapasto in vnaprej namenjeno dodatni vrsti priliva nekam v državno malho.

OK, če bi bila ablast vsaj izvirna, ne pa da kopira razne švicarje in avstrijce itd... , tako da se že iz onega konca vidi prozorno, pa še vsak kmet z mano vred vidi, kam nekdo krempelj drži!

Daj, daj, avstrijcem ni nihče prepovedal kasirati vinjet, (ki so itak kretenske) in vzporedno predornin, kjer pa v bistvu nihče ne bi smel imeti pripomb, razen občudovanja in "hvalabogu" za te tunele.

Mislim, da se mora naš Svet Modrih in cela Slovenija z njim vred nehati igrati in zakoličiti svoje!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
In kok tist ki surfa 20/h na dan bolj obrabi kabel ? Mogoče 0 bolj ?

kolk pa realno en avto obrabi eno avtocesto, ki je primerno zgrajena?

I

Izbrisan uporabnik #488

Avtoceste bi morale biti "gratis", če pa se nonstop vsi hvalijo kako smo bigati in razviti...
A vse je iz dneva v dan dražje.
Dajmo se tu vzgledovat po Nemčiji, če jo že vedno tako omenjamo. Še malo pa bo cestni križ dograjen, potem pa naj samo vzdržujejo.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:

Jaz bi naredil dnevne vinjete in bi ob vstopu na AC prej kupil dnevno vinjeto in gotovo
hysterical-1.gif

Pol je boljše, da spet uvedejo cestnine, ane? Ne bi rabil vsak dan limat vinjete in jo naslednji dan drajsati dol itd.
Nekako tako, kot v New Yorku mostnine: rampa, v žakelj vržeš 50 centov in se rampa dvigne.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
ABC za vse avtoceste, ter za vse uporabnike in konec. Isto za tovorna vozila.

V bistvu ne bi bil (ne bo) satelitski sistem nič boljši, le precej dražji. Razlika za uporabnika bi bila le ta, da bi za ABC vplačeval v naprej, med tem ko bi satelitski obračun prišel za teboj, s položnico.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Nič ne bi bla gužva. Na Karavankah npr že sedaj plačuješ predornino, pa nima nobeden nič proti.

Jaz mislim takole : slovenske avtoceste so naše in jih mi plačujemo. Plačujemo tudi cestarino pri vsakoletnem podaljšanju registracije za uporabo vseh cest. Zakaj ne bi to dvoje združili v eno? Ziher najcenejši in najbolj spreten način pobiranja tega denarja, pa vse že obstaja. Nobenih ABC sistemov, satelitskega sledenja ali preživljanja nekega tiskarja za (preklete) nalepke. Pa Petrolovi prodajalci bi se tudi malo razbremenili...
Tranzit preko Slovenije pa naj lepo plača cestnino, tako kot jo moram jaz na Turah (sicer za predore, je pa podobno).

Konec koncev avtocesta ni noben prestiž ampak pač malo bolje urejena cesta. Čisto vsaka javna cesta mora biti varna in vzdrževana in ne samo avtoceste, zato ne vidim nekega razloga, da bi se drugače tretirale.

Pa nobenemu tujcu zadeva ne bi mogla iti v nos. Pa jaz bi spet imel čisto vetrobransko šipo
jezen.gif
.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.072
110
63
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:

Jaz mislim takole : slovenske avtoceste so naše in jih mi plačujemo. Plačujemo tudi cestarino pri vsakoletnem podaljšanju registracije za uporabo vseh cest.

Placujes minimalno povracilo za uporabo cest, ki nikjer ni tako poceni kot v Sloveniji. Na Nizozemskem npr je za 1.5 diesel to 700 Eur letno.

LP P

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
nizozrmska plača 2000-2500€
slo plača 500-700€

dejmo si to enkrat že v glavo vbiti, ne moremo se primerjat z razvito tujino !!!!!!!!!!!!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Dajmo si ze enkrat v glavo vbiti, da je večina številk, ki jih taki kot ti vržejo ven čista znanstvena fantastika?
smile-1.gif