Se bom kar tukaj spluval, ker so mi sedaj zelo vljudno pritisk dvignili na MB Sodišču. Torej gre za XYZti dodatni sklep o priznanju izločitvene pravice v stečajnem postopku ene gradbene firme (nismo mogli vpisat lastninske pravice na eni nepremičnini, kljub verigi pogodb od prvega nakupa (ta firma) do danes, ker prva pogodba ni bila overjena, saj je v njej jasno zapisano, da mora investitor omogočit in izvest zk vpis vseh nepremičnin. Torej prijavili smo v stečaj izločitveno pravico na dveh nepremičninah in predali v spis kopije vseh pogodb, ter možnost originalov na vpogled kot je to v navadi. Ker je prva pogodba pisana na "pergament" se seveda na kopiji vidi vse skozi (je treba šparat in tipkat dvostransko). In glej ga zlomka, med tem ko je bila izločitvena pravica na eni normalno priznana, jo je na drugi stečajni prerekal. K sreči je ostalo vsaj pri sodnikih še nekaj modrosti in so v sklep o prerekanju zapisali, da je sicer prerekana, vendar smatrajo, da je upravičena in da mora stečajni upravitelj v rednem postopku na sodišču uveljavljat prerekanje in če ga ne se pač izločilna pravica prizna. Rok za vložitev tožbe je bil 30 dni.
Že po 10 mesecih (moja krivda) se jaz spomnim na to in podam zahtevo za ugotovitev, da stečajni ni vložil tožbe in zahtevek za novi dodatni sklep.
Sklep so mi izdali 23.11. s pravnim podukom, da je pravnomočnost za vse z dnevom objave sklepa na AJPESu, za stranke v postopku pa 15 dni od prejema sklepa.
Sam sklepa nisem prejel, torej sem po preveritvi pri kolegih odvetnikih upravičeno smatral, da smo vsi enaki in teče 15 dni od objave na Ajpesu.
Danes grem veselo na Sodišče po potrditev pravnomočnosti in vložitev predloga za vknjižbo na zemljiško knjigo, VENDAR - ja gospod stečajni upravitelj je prevzel komaj 30.11. in rok poteče jutri, ker je jutri sobota se prenese na ponedeljek, ki pa ni dan za potrditve pravnomočnosti, torej bo pravnomočno v torek 18.12. ko pa niso uradne ure, torej mi lahko pošljejo po pošti ali pa sam dvignem v sredo 19.12. (itak moram potem osebno na zk).
Sem moral.