Citat:
Uporabnik asko pravi:
Daj ne jamraj pa se postavi realno na trdna tla.Prislo je do nepricakovane tehnicne okvare...Edino pravilno je naredila posadka,taka je pac procedura v primeru napak, okvar. Ampak slovenceljni pa morajo jamrat, da niso bili obvesceni,ceprav jim baje kapetan povedal, jamrali da niso dobili za jest, dobili samo sendvice ipd. Skratka nepotrebno jamranje, sploh pa poden od medijskih his, da zamudi carterja 2.30 minut, sploh namenijo besedo v svojem prostoru.Ampak res smo ratali poden od podna.Je lepo ga Svetlana tak folk oznacila za slovenceljne..Pa brez zamere, tudi ti @sjtv1 si tipicen primer sloveceljna.
A sem kaj pljuval čez posadko? Naredili, so kar je treba. Morda sicer predstavnik prevoznika ni bil 100% pri obveščanju, ampak potniki so očitno, kar jim po prvilih gre.
To, da je bilo po vseh portalih, se mi zdi mimo in ne bi se čudil, da bi Adria ukrepala proti potniku, ki jim je delal slabo reklamo brez vzroka.
Sem v življenju ničkolikokrat doživel zamude krepko večje (moj rekord "čez dan" je dobrih 12 ur, kolikokrat sem pa kje obričal in moral prespat, pa niti ne štejem) - ampak tudi vedno poskrbel, da sem dobil primerno kompenzacijo. Ensako velja tudi za primere, ko so me po mojem menenju neprimerno obravnavali. Pač napišeš pritožbo, zato pa imajo prevozniki ustaljene procedure za pritožbe. Čisto vsakič sem imel nekaj od tega. Pa veš kdo me je naučil, da to počnem? Tuji, "zahodnoevropski" kolegi. Njihovo razmišljanje je bilo jasno in logično: letalska vozovnica je v resnii pogodba o prevozu, s katero se prevoznik obveže, da bo stritev izvedel ob določenem času in na določen načion. Če jo kršijo, je pogodbena stranka (kot pri vsaki normalni pogodbi) upravičena do določene "odškodnine", kakršnakoli že ta je (kar je pa najjasneje določeno v pravilih EU,d a se pa še precej več dobit).
Predpisi so pa pač predpisi, toliko in toliko zamude, do tega in tega je upravičen potnik. In prav je tako.