Prehod iz XP na Visto

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Da ne odpiram nove teme:
Kmalu bi upgrejdal z XP na Visto. Kaj moras kupiti, da lahko prides do OEM Viste. Je trdi disk dovolj? Mora biti procesor? Maticna?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
kupit jo ?
crazy1.gif

http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=57438

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Nic ne pise kdaj sem upravicen do OEM. Vem, da je ob nakupu novega racunalnika, samo se mi zdi, da je dovolj tudi samo kaksna komponenta. Ne vem pa katera.

Ja. XPje sem tudi kupil. Dal za njih okoli 130e, ce se prav spomnim. Zelo dobro so mi sluzili 5 let (pa se nekaj mesecev po vrhu). Torej so me prisli okoli 2 evra na mesec
wink-1.gif
In to brez kakrsnih koli iskanje crackov, problemov pri updejtu sistema,....
Vista pa se mi zdi, da je se cenejsa (gledam home premium). Torej me bo kostala tam okoli evra in pol na mesec. Samo kako priti do oem, ko racunalnik ze imam?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
mimovrste:
Citat:
Opomba: Nakup OEM oziroma DSP različice je možen le ob nakupu računalnika ki ga sestavljajo vsaj: procesor, osnovna plošča, disk, napajalnik in ohišje.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Uh. V bistvu cela masina. Vcasih so zraven diska dajal
frown-1.gif

Se to. Imate kaksne tezave s 64 bit Visto? Zaradi rama bi imel raje 64 bitne.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Uh. V bistvu cela masina. Vcasih so zraven diska dajal
frown-1.gif

Se to. Imate kaksne tezave s 64 bit Visto? Zaradi rama bi imel raje 64 bitne.

Jst mam dual boot vista x64 in pa XP x86

Vista dela presenetljivo dobro, nisem zaznal nobenih problemov. Seveda je dosti odvisno od tega, kakšno strojno opremo maš. Včasih zna kaj zajebavat, recimo Creative zvočne, tako da uporabljam prirejene gonilnike (Pax)

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Hvala obema. Bo kar 64 bit
smile-1.gif

Upgrade verzija tudi pride v postev (ce le dela install na clean in ne rabim XP prej gor dajat. Ne bi rad imel potem nekaj na pol
smile-1.gif
) Samo mislim, da tudi do tega nisem upravicen, ker imam XP tudi OEM - teh, ce se ne motim, se ne da upgrejdat.

Moram poiskat koliko pridejo kaj full verzije. Ce je razlike nekaj 10e, ne bom kompliciral.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Se mi je zdel, da je nekaj takega. Potem se mi ze skoraj bol splaca kupit se en cheap sistem
smile-1.gif

Mogoce pa naredim upgrade naslednje leto. Saj glavni razlog za upgrade bi bil DX10, za katerega pa v bistvu niti nimam prav veliko casa
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Nic ne pise kdaj sem upravicen do OEM. Vem, da je ob nakupu novega racunalnika, samo se mi zdi, da je dovolj tudi samo kaksna komponenta. Ne vem pa katera.
Samo kako priti do oem, ko racunalnik ze imam?
Tako da klikneš sem .
Vista Business 64-bit DSP ENG - od 99 € dalje.