Prehod iz XP na Visto

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Živjo,

imam nekaj vprašanj:

- na laptopu bom imel angleško visto Home. Naložil bi pa raje SLO Vista Ultimate. To sem že enkrat delal, pa mi je vse stare datoteke (prejšnjega operacijskega sistema shranilo v mapo windows.old) - kako se bi lahko temu izognil? Da bi npr. vse staro formatiralo/pobrisalo?

- glede na to, da bodo winsi verjetno 'piratski' me zanima kako je z Update? Bolje izklopit? Al pustit - kakšne so izkušnje?

- e-pošta: obstoječe maile imam v OE 6. Se to da spravit v tisto Windows pošto na Visti ali so kakšni problemi?

- kaj naložit od divx kodekov/playerjev? Torej kaj je tista rešitev/kombinacija s katero bi vsi filmi normalno delovali?

To je to zaenkrat, če bo pa še kaj pa vprašam.

Hvala in lp, kostevc

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
na laptopu bom imel angleško visto Home. Naložil bi pa raje SLO Vista Ultimate. To sem že enkrat delal, pa mi je vse stare datoteke (prejšnjega operacijskega sistema shranilo v mapo windows.old) - kako se bi lahko temu izognil? Da bi npr. vse staro formatiralo/pobrisalo?

Pri namestitvi viste moraš pri tem, ko izbiraš disk spodaj označiti disk tools in nato format (ali nekaj podobnega).

Citat:
glede na to, da bodo winsi verjetno 'piratski' me zanima kako je z Update? Bolje izklopit? Al pustit - kakšne so izkušnje?

Naj bi delovalo brez problema, vendar raje poskusi poiskati kakšno OEM verzijo, ki ne potrebuje kode.

Citat:
e-pošta: obstoječe maile imam v OE 6. Se to da spravit v tisto Windows pošto na Visti ali so kakšni problemi?

Mislim, da ne bi smelo biti problemov. Tukaj imaš opisan postopek: Klik

Citat:
kaj naložit od divx kodekov/playerjev? Torej kaj je tista rešitev/kombinacija s katero bi vsi filmi normalno delovali?

Sam uporabljam Quick Time Alternative in deluje brez problemov! Naj bi imel Bsplayer neke težave v visti, vendar ga sam ne uporabljam, tako da ti ne morem nič povedati!

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Jaz sem sprobal skrekano visto ultimate in licenčno visto bussines. Z ultimate mam slabe izkušnje, ker sem tak dobil spyware in trojance.Bussines pa uporablam še zaj in dela brez problemov, kljub istemu anivirusnemu programu kaspersky 7. rofl Poleg tega nisem opazil razlik med ultimate in bussines. Sem pa z visto zelo zadovol. Dela mi vse, je hitrejša kot xpji pa še lepša je.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:
- kaj naložit od divx kodekov/playerjev? Torej kaj je tista rešitev/kombinacija s katero bi vsi filmi normalno delovali?

sam ne kakih codec packov, kr ti cel sistem zaserje. daš gor gom player pa boš mel mir. ne rabiš nobenih codec-ov, pa še zastonj je program. preverjeno delajo vsi formati videa gor.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Na nobenega nisem nič nastavljal, tak da nimam pojma. T2 maila sploh ne uporablam, za faks mail pa grem kar na stran od faksa.Najbrž dela kor mora.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
windows mail je outlook express. sam imam pošto v outlook 2007, ker windows pošta ne sprejme hotmailovega računa.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Outlook ima več funkcij, kot windows mail!Drugače pa je windows mail isti ko OE pomojem.

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Še nekaj:

v Xp sem z desnm miškinim gumbom kliknil na datoteko, ki sem jo hotel psolati preko e-pošte - izbral pošli in prejemnik pošte. Odprlo je okno OE in sem zadevo poslal.

V Visti imam pa za to nastavljen Outlook katerega sploh ne uporabljam.

Bi lahko to kje nastavil na Windows mail?

Lp, kostevc

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Nadzorna plošča > Prevzeti programi > Nastavitev prevzetih programov

Pa nastaviš, da bo Windows mail prevzeti program.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ena novicka za uporabnike dark site Viste
pozdrav.gif

Citat:
Microsoft bo v naslednjem tednu uporabnikom Windows Viste skozi samodejne posodobitve na sistem namestil program, kateri bo zaznal dva najpogostejša cracka, ki se uporabljata za aktiviranje piratskih kopij tega operacijskega sistema. Program bo uporabnike opozoril na obstoj crackov z imeni Grace Timer in OEM BIOS, vendar bo zaenkrat samo ponudil rešitev in ne bo ničesar onemogočal, medtem ko bo prvi servisni paket za Visto, ki prihaja sredi marca, delovanje teh dveh crackov blokiral že ob svoji namestitvi.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem ravno mislil obupat in šaltat nazaj na XP, pa bom počakal na SP1, da vidim če bo zadeva kaj odzivnejša ipd...

Zaenkrat mi dela Vista kar ok ... Od začetka jo je nekaj matralo - se 2x sploh ni zagnala pa nekaj ponovno nameščala pa restore ... Sedaj dela ... Bomo videli kaj bo po SP1 ...