Pregled rabljenega avtomobila pred nakupom

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Je kdo prakticiral, da je pred nakupom rabljenega avtomobila le-tega dal pregledat na kakšen uradni servis ali amzs?

Malce gledam, da amzs ponuja pregled avtomobila za ~100€. Je veliko in ni veliko, če le odkrijejo kaj. Kaj pa kakšen pooblaščen servis za določeno znamko - nudijo kaj takšnega, da se vnaprej dogovoriš za pregled?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Če poznaš kakega vaškega mehankarja, kateremu zaupaš, bo bolje, če njemu pelješ avto (seveda, če ima tester). Če si v dobrih odnosih, ti bo ta hitr povedu, kaj je bilo delano z avtom...

Vsaj meni je in mi je žal, da sem šel k njemu 4 mesece prepozno (redni servis.press).
Še danes mi je žal...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja tudi sam sem že to pr5akticiral....ampak
13.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Ne, sem prebral da pregled traja ~ uro in pol, tak da nekaj pa vseeno morajo pregledati; poleg tega preverijo tudi zgodovino in dokumentacijo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz svojega ravno prodajam... pa imam vso dokumentacijo zbrano (vsi racuni od servisov, potrjena servisna knizica, zgodovino polnjenj goriva... ) in se tudi ne boljim takega servisnega pregleda... Se celo sam sem ga pripravljen placati... ce bi kupec to zelel ...
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Kdorkoli ti bo avto gledal, naj ga pregleda res kompletno. Tester, podvozje, stanje turbine, če jo avto ima, kaj je bilo že vse menjano oz. servisirano, ...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Tako sem jaz pred leti kupoval starejši avto. Seboj sem imel delavca v ličarski delavnici, ki sem ga mimogrede pobral (brezplačno, potem sem mu dal jurja).
No, tip mi je avto priporočil kot dober, po 2 letih pa je avto zgnil.
[censored].ga.

lp

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Take preglede izvaja tudi Dekra. Edino kar je, je to, da je Dekra samo v Murski Soboti in nikjer drugje v Sloveniji.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Heh, še ena zgodbica o ''strokovnjakih''.
Znanec ima očeta, kateri popoldan tudi malo poservisira avte.
No, sta šla kupovati Yugeca za njega. Pripeljeta domov avto skoraj kot nov. Snežno bele barve, brez praskic, itd.
Naslednjo zimo je segnil. Itak pokotan in potem skupaj dan.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma to je itak jeba ugotavljat. Jaz sem en star avto prodal avtoličarju, ki ob pregledu ni ugotovil, da je avto bil sploh kdaj kaj zbit. Pa sem mu povedal, da je bil, samo je bil strokovno popravljan in mu pokažem okvirček registracije kje. Pa ni verjel. Pa tudi zgnil mu ni.
smile-1.gif

Tako, da je po mojem glede zbitosti mau loterija. Težko ločiš med popravilom v stilu "loncu nosi vodu dok majstori ne odu", dobrim popravilom ali tem da avtu nikoli ni bilo nič. Sploh pa takoj po poravilu. Pri nestrokovnem popravilu se napake pojavijo bodisi s časom (korozija) ali pa z uporabo (recimo luščenje barve), oz. kombinacijo obeh.

Ogo

Nazadnje urejeno: