Mogoče se res ne splača, ampak meni se zdi, da je dobro spremljati razvoj tehnologije. Razliko v ceni pač nekje drugje "spraviš notri".Pa je takšna razlika da bi drugače rekel da se splača 4k?
Ja, glej le da ga rukneš v moder usb 3 priklop, prek mreže 4k ne bo šlo, tudi preko wifija ne, enostavno ne sprocesira 50GB 4 k filme, 20GB ni problem, je dovolj prenosa na 100mBit povezavi. Torej impro liga. Jaz ruknem 50GB+ filme na zunanji disk, in sicer na takšnega z zunanjim napajanjem, potem teh težav ni ..je pa nekaj čaranja s presnemavanjem. TVji bi morali imet klasično 1GB povezavo in ram za buffer in je to to...tako pa smo s tem tam v 2005... pri novih novih ni kaj dosti bolje.Tole me pa res zanima.
10 let nazaj sem kupil Panasonic plasmo in nek LG player, ki je po ocenah bral vse in bil oh in sploh. Vedno sem lepo predvajal 720p, 1080p so ble vedno težave. En film je lepo delal, spet drugi se je začel zatikat.
Danes, po desetih letih, imam sony lcd tv ZD9 star dve leti, ki je bil daleč od najcenejšega; menda najbolje kar zna sony od lcdjev sproducirat. Filme predvajam direktno iz zunanjega diska in spet - 1080p sedaj res bp, 2160p pa spet težave - en film dela bp, drugi se zatika.
Ali moram čakat še deset let, da bom normalno gledal UHD ali imate kakšno rešitev? A vam res tekoče to dela? Kako?? Probal sem default video player, vlc, kodi in nič. A ima disk pri tem kaj veze? A moram kupit player ala Nvidia Shield?
Netflix ima sicer ok sliko, ampak ni ga čez kakšen "potegnjen" 50gb film.
Ker to je res za popiz***. Gledam film Joker in 20min svršavam nad sliko in filmom, pol pa freezne!
je razlika...manjša sicer ali skoraj nična med dobrim 1080p ripom in slabim 4 ripom, če pa imaš dober 4k rip je pa to to, plus da ponavadi še je zraven kak atmos zvok pa je win win. vseče.tako iz firbca me zanima...
se sploh splača gledat 4k filme? ali je bolje nek dober 1080p vzeti? Ker razmišljam o tem da bi določene filme prenesel v čimboljši kvaliteti. 4k tv pa trenutno še ni.
Vse ravno ne, se pa seveda najdejo takšne, ki s tem nimajo težav. Sicer pa poznam problematiko in tudi vem zakaj imam Apple TV za ta namen. Če mene vprašaš, se splača stegnit bodisi za Shielda ali Apple TV 4K (odvisno od preferenc) in je to to.problem so TVji. zunanje naprave to strimanje z nas naprav vse opravijo nekak
atmos mi je top ja. samo niso vsi filmi v atmosuje razlika...manjša sicer ali skoraj nična med dobrim 1080p ripom in slabim 4 ripom, če pa imaš dober 4k rip je pa to to, plus da ponavadi še je zraven kak atmos zvok pa je win win. vseče.
men zaenkrat sony na zunanjem disku USB, vse prebavi, tudi 50 do 80 gb na film. tako da neke dodatne škatle ne bom nabavljal, je pa res da par tistih UHD filmov pač moram dat na disk posebej... tečno ampka za 2x na mesec ne bom jokal.Vse ravno ne, se pa seveda najdejo takšne, ki s tem nimajo težav. Sicer pa poznam problematiko in tudi vem zakaj imam Apple TV za ta namen. Če mene vprašaš, se splača stegnit bodisi za Shielda ali Apple TV 4K (odvisno od preferenc) in je to to.
meni nekateri štekajo na sony tv..kakšen usb disk pa imaš?men zaenkrat sony na zunanjem disku USB, vse prebavi, tudi 50 do 80 gb na film. tako da neke dodatne škatle ne bom nabavljal, je pa res da par tistih UHD filmov pač moram dat na disk posebej... tečno ampka za 2x na mesec ne bom jokal.
Kodek je v 99% x265. Alternativni VP9 (Google) in AV1 (Alliance for Open Media) nimata za burek.mal je problem v kakšnem formatu je in s kakšnimi kodeki je skodiran....z mkv ne moreš falit, kakšen mp4 pa zna zaje.bavat. Takole na prvi uč.