Predebeli slovenski otroci

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Indexi telesne mase so standardizirani, tko da je na podlagi teh podatkov. Kr se tiče športa pa je danes tako, najmanj po 3 na teden trening + šolske obveznosti..

Če sta oba zaposlena je to trplenje na kvadrat, vozit sem vozit tja itd... sploh če imaš tri ali več otrok.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Seveda , če pa hočeš biti fensi in mulce tišite na vsemogoče dejavnosti, tam se še po možnosti prerekate z trenerji ipd..pol pa mulc pride v obdobje, ko se mu nič ne da pa adijo ves trud..že videno neštetokrat...( ne sam pri nas)

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Majstr svet se je mal spremenu.......

Včasih so starci delali do 2h popoldne, danes midva z ženo prideva dam ob 6h. Jest delam tudi med vikendom. Recim žena gre 6.47 na vlak bo 16 gre iz službe na vlak... v najboljšem primeru....

Otrok razen okol bajte in do lakalnega igrišča v mirni soseki ne pustiva da bi letali po mestu, kjer je leglo šipcev in džankijev. Da o drugih raj nebi.
Če te ne bi poznal, bi rekel, da se ti toži po tistih časih.
priden.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne jemat tega kot provokacijo, ampak zakaj potem toliko otrok, če nimata časa niti za enega?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
To je stvar posameznika. Tko da ne jemlem kot provokacijo. Imajo pa večinoma vsi isti problem, ki delajo. Razen seveda socialcev, ki luftajo doma in vozijo froce v vrtce in šole...

Zraven pa še ne plačujejo nič. Pri nas je itak narobe svet.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Ne vem če sklepaš po sebi, jest se z nikomer ne kregam. Če otroku ni kje všeč, ga pač izpišem. Politika naša je taka, če te veseli hod, drugače ne.
Na karate zelo radi hodijo vsi trije, glasbena pa je včasih malo nejevolje but still. Ostali krožki pa so po želji, recimo taborniki, lego krožek, robotika...

V nič jih pa nismo prisilili. Ti kr sklepaš nekaj po svoje. Nisem jest tis kefo k recimo na fuzbal zmerjam froca ali pa ga vlačim za roko in čakam ceu trening...

Peljem pustim vzamem, se kej več cajta ni... Če pa po čapcih na fuzbalu gledam, je pa fotru ceu lajf tista žoga, pljuckanje piva in gundžanje.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja no preber si, kam vse jih vlačiš, pol pa ne piskaj. Pa še tri. Verjamem, da pol ni cajta.

prerekam se pajaz ne, ker nisem trener za tisto področje, ampak je trener za to, da jih kaj nauči. Vidim pa prepotentneže, ki mislijo, če je froca naredu, da potem vse obvlada..
smile-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Nažalost imam nepremičnino konzervirano v Nerezinah, ni lih jahta je pa gliser.... to je tud en moj fail. Hvalabogu je pod ameriško zastavo, da mi še davčna ne bluzi....
Kr se tiče otrok pa tko, omogočim jim vse kar se da. Sicer me tempo lajfa jebe priznam, vendar sem zadovoljen over all. Kar mi ni uspelo je to, da firma ne nese tako, da mi praktično nebi blo treba delat....

Žal te stopnje ne dosežem, kar si vzamem kot velik minus. Kjub temu si praktično lahko privoščimo marsikaj, moti me le davek ki ga plačam tej nesposbni državi.. Sicer najmanj kar se da, vendar za moje pojme še vedno ogromno.

To je največja bolečina kjub workaroundu, ki ga mamo. Se tolažim, da bo puf odplačan v dobrih 4 letih, da bo tempo šel mal dol in bo žena ostala doma. Je pa res da so razni hobiji kar dragi. Tudi od frocov. Če bi skenslal vse bi bili jurja lajši vkjučno z mojim..
Tko da ni lih vse črnobelo, je pa res da je furja non stop, še na dopustu pojejo telefoni itd...

Še enkrat vlaganje v froce pa mi je itak najbolj pomebno. Če pogledam blokarje, ki ne vejo kaj bi sami sabo in na koncu sedijo pri starih do 40 leta ali pa končajo pod Kokrškim mostom.

To ti je reality v Kranju....
Je pa dejavnost nek del delovne navade, če je pa luftanje pred blokom to kar je tebi očitno kul pa ok... mnenja so različna.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Kriva je politika, ter nenormalno priseljevanje šipcev....
Kosova republik.......

Center je praktično od šipcev, je na koncu Prešernove še par slovenskih družin vse ostalo gamad.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Prou smiliš se mi- a se sploh pol kaj vidite kot familija, če ste tolk zasedeni? sem pa pol rajši blokar (sicer nisem, ampak vseen), kt bi pa bil lajf sam ena furja in da je mulc skoz na "dejavnostih".. Dobro, da si imel cajt otroke nardit (če si jih ti sploh)
evil.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Gatto če ti rabiš večurne priprave preden greš onegavit, ti jest nisem kriv, obstajajo pa zdravila zato.
Kr se dejavnosti tiče, nekateri so za računalnikom in konzolami ceu dan nekateri pa na dejavnostih. Danes je pač tako.

tempa se morš navadit, je pa res, da to ni za vsakega.....

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz pa ne vidim debelih otrok, pomojem imamo samo kake butaste kriterije, kjer je vsak otrok, ki ni kot iz koncentracijskega taborišča že predebel.

Tako nekako.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
saj niti ni važno, če se vama zdijo predebeli ali manekeni, že to je dovolj zgovoren podatek, da so njihove fizične sposobnost nižje od vrstnikov izpred 20 let.

Torej ne samo, da so predebeli, tudi motoričnih sposobnosti nimajo. Vzgaja se generacijo kriplov, po domače povedano.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
reality, počasi bom še začel verjeti, da je kranj ostal brez slovencev...a okol bajte imate zid ali pa vsaj ograjo?
tongue-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Tja, pa smo spet nekje na vrhu,.... naši otroci so predebeli, pred nami so le Grki, Italijani in Novozelandci,.... mater še Američani so za nami,... hudo....
Link:
http://www.24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/zmigovalci-smo-narod-debelih-otrok.html

Ja tudi sama opažam, da je v naši okolici ogromno predebelih otrok. Smo imeli že sestanek sveta staršev na to temo. Naši otroci so menda prvi na svetu po pitju sladkih pijač
confused-1.gif
.
Kaj pa pravite??
Aja, pa da se ne bo spet Štibla v tole vtaknila
10.gif
, moji otroci imajo normalen ITM index.

ITM indeks ni vreden nič! Jaz če dobim še cca 3kg sem že v kategoriji "debelost 1. stopnje". Da bi jih pridobil 10, kolikor bi bilo ravno ok, da bi lahko delal dvige z večjo kilažo bi bil že problem....
ITM ni vreden kaj dosti.
Poglej si to...
https://twitter.com/jasonkhalipa/status/411974136722771968
Čeprav menda ITM ne velja za športnike...še vedno ga vključujejo povsod...tako da ja...ITM ni vreden nič..

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
reality, počasi bom še začel verjeti, da je kranj ostal brez slovencev...a okol bajte imate zid ali pa vsaj ograjo?
tongue-1.gif
Majo, kaj ne..realityjev gloglo ma 3m zid okoli, ker se tako boji šipcev, pa nobenemu nič nočejo.
cool-1.gif
v bistvu so priseljeni kranjčani še hujši od njih..nardi bajtico pa takoj obvezno ciprese ali pa kar betonski zid okrog parcelce..se je zdej to fejst razpaslo.