Prebitje metrske stene

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
cash: mio evrov v metrski steni je malo več kot 100-200 evrov privatniku.
Greš tudi lahko peš iz črnuc na dolgi most, ali pa reskiraš 1,2 evro in greš z busom. Boš za evro dvajset bogatejši.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
S takim načinom bo skoti prišel, če hoče na koncu končati s pol metrsko luknjo skozi.
Da se marsikaj, ni pa vedno smotrno.
Glede na komentarje cash sklepam, da nisi veliko delal z orodji.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sem delal že veliko z orodji, sklepam pa, glede vaših komentarjev, da ste "metro" in vidite ob vsaki prepreki ---> se ne da in pika. In, ja, tudi v kamen sem že vrtal in štemal....40st.C, pa lilo je z mene, samo zvrtali in poštemali pa smo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Numy, ti generator, a si kaj pomagal s kašnim nasvetom lastniku teme. No, jaz sem mu podal link od privatnika, pa tudi cene kron sem mu dal, da se lahko orientira, pa ti?
Ahahahaaaa, vidim troll
bonk.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
A ti sploh bereš kaj sem napisal. Da se, ampak kako in/ali je smotrno.
Poleg tvoje veleumne krone, si pozabil dodati še ceno vpetja s katero krono vpneš in je ziher okoli 30-50€ če ne več. Kje šele potem mašina, katero nima vsak in tudi rentaš jo težko.
Če si pri 40°C vrtal še nič ne pomeni oz. popolnoma nič (še je bil preveč 😃). Že ta odgovor pomeni, da si bolj malo delal.

Po tvojih nasvetih je skratka najbolje, da skoplje luknjo na kateri bo bolj izgledalo da je skopano, kot prevrtano, veliko večjega preseka in s kako baubau štemarco, ki tudi nima preobremenitvene sklopke, da ja kaj zagrabi in imaš kako rupturco. Kitajski sveder pa se naj razleti 😁

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sam res ne vem, kaj se toliko posvečate meni? Dajte se raje lastniku teme in mu pomagajte. Sem dal link do privatnika, kateri mu skoraj zastonj zrihta zadevo in sem napisal, da ni smotrno delat sam. kaj ne znaš brati?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
A si prebral slučajno, da smo mu praktično vsi svetovali za firmo? Pa misliš da sam ne zna kaj poiskati po netu kot si sam. Drugače so mu uporabniki tudi preko pm-ja kot jaz poslali kakšne kontakte.

Se sprašuješ zakaj se nate vsi obešajo? Ker imaš najslabše predloge!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Najslabše predloge da imam? WTF???? A si si prebral komentarje od: Numya (on bi štemal), Ericsa (on bi navaril podalšekin ravnotako vrtal), Digga (lastnik teme, ki se ravnotako strinja z Ericsom), doctorz, kateri bi vrtal s svedri okoli zarisane luknje, IbizaDriver bi kar štemal komplet veliko luknjo, Gatto se je strinjal z IbizaDrajverjem, telex bi malo z majzlom, malo s svedrom v 2 urah itd.

In ti misliš, da imam jaz najslabše predloge. Dej umiri se, alter vseznalec troll
rolleyes-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
No pa med slabimi predlogi, če si zadovoljen.
Alter vseznalec si kvečjemu ti, kateri si celo svetoval za štemanje v lastni režiji.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
V lastni režiji sem podal najboljši možen predlog od drugih. Če pa ne delaš v lastni režiji, pa ne moreš upoštevati mojega komentarja, saj sem potem napisal, da te ceneje pride privatnik in sem ga celo poiskal. Nisem samo trolal. Drugače pa res težko poštemat 15cm v globino, ja, res težko in to celih fi 6cm. Uff, sem že zmartran. Preberi si še enkrat moj komentar. Kaj se še nisi utrudil
priden.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Huhhh hot tema
smile-1.gif

Bom vseeno probal v lastni režiji, prvi korak nabava krone že storjen, podaljšek že imam naštudiran in me no bo stal praktično nič (beri kanister domače rdečke),pa da probamo. Zadnja varianta za 66e/m mi še vedno ostane in je seveda ugodnejša kot moja pridobljena za 200e/m.
Poročilo sledi...bo pa trajalo nekaj časa
smile-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.291
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
dejan, vse je v glavi. Če se glava odloči, da se ne da, se ne da. Če se glava odloči, da se da, potem se da. Tako je v vseh stvareh in tvoja se je odločila, da se ne da.

Hanzi: ja, maš prav. Lahko poštemaš luknjo na začetku toliko, da pride bor mašina do 150mm.

Sicer sem pa pripel link od privatnika, ki ti to naredi malo bolj poceni, kot 2€/cm, tako, da se v lastni režiji ne splača delati.

off: Poznam doktorja, ki si je bajto sam naredil. Sicer je rabil 20let, vendar si jo je naredil...pa doktor je bil. Njegova glava se je odločila, da se da. Tudi v Egiptu so se davno tega odločili, da se da narediti piramide in so jih...brez strojev. Tako, da se stavim, da če bi te čakalo v 1m zidu 1mio €, bi čisto vsak na alterju prišel do njih, pa magari s "pipcem". Malo pretiravam, vendar s kronskim nastavkom sigurno, da ja.
zmaga.gif

Moja glava se ni nič odločila, na področju inštalacij in pripadajočih stvari imam precej praktičnega in teoretičnega znanja. Tako da če ti povem, da karkoli drugega kot zvrtati luknjo fi 60 z profesionalno opremo je brezveze - mi verjemi.
Karkoli drugega(kupovat krone, postavljat jaške, štemat na roke) je ekonomsko neupravičeno - časovno in drugače.

Pa nimajo tukaj nobene veze ne doktorji ne piramide.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.291
113
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Huhhh hot tema
smile-1.gif

Bom vseeno probal v lastni režiji, prvi korak nabava krone že storjen, podaljšek že imam naštudiran in me no bo stal praktično nič (beri kanister domače rdečke),pa da probamo. Zadnja varianta za 66e/m mi še vedno ostane in je seveda ugodnejša kot moja pridobljena za 200e/m.
Poročilo sledi...bo pa trajalo nekaj časa
smile-1.gif

Dej poročaj, ker me res zanima če se je splačal za 66€ jebat sam sebe v ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
digg, preden ti pridejo na dom, jim vse povej preko telefona, da ne bodo potem stroški tipa, ja pa še to smo morali narediti, ja pa še prevoz vam moramo zaračunati in bo prišlo 200€ naj ti pošljejo ponudbo na mail, ti pa jim tudi povej, da imaš del betonske in del kamna v steni. Koliko globoko krono pa si nabavil, pa kater fi?

dejan, se strinjam, da se profesionalno seveda fiksira stroj oz. pripravo in se ne dela nekaj po domače. Digg se je odločil, da bo naredil v lastni režiji in bomo videli, kako mu bo uspelo. Morda pa ga bo Alter v mislih gnal do konca, da se lahko potem pohvali tu gor.
nahrung002.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Vsem bistroumnežem, ki bi tole delali s krono: samo enkrat vam bo zagrabila, pa vam bo šlo zapestje.

Jaz se tudi ne bi za ta denar to delal. Sem se že prevečkrat je*al.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz bi se na tvojem mestu držal nasveta glede štemanja...in po potrebi ostranjevanja kakega kamna. Enostavno narediš tako veliko luknjo da prideš š štemarco zraven...z obeh strani...imaš pol metra globine kar pa več ni tako hudo.

Saj potem nazaj zabetoniraš.

Meni je vodovodar vrtal s krono...preboj 40 cm zid, fi...hm...tam okoli 6 do 8 cmcm. Vpetje, vodno hlajenje...za vrtat pa slab beton s kamenjem ( kot bi imel savske kugle fi 10 do 20 mm). Drmalo je več kot pol ure. Vmes je moral ene 2 x popravljat...v glavnem sama zajebancija.

V drugo serm vzel štemarco, gor sveder 50 (ki je tudi za preboje pri klimah)...tam...dve minutu pa sem bil prek...kot v putrček
evil.gif
.Zate: Pa kolikor se mi dozdeva se dobi te svedre tudi v daljših izvedba ( od klasdike ki je tam 40 cm)...in spet...ena in druga stran...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.