Prebitje metrske stene

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Pozdrav,
V kleti moram prebiti steno debeline meter za odtočno cev. Vodovodar pravi premera 60mm. Material delno beton, delno kamnita stena.
Je kdo že izdelal kak home made pripomoček, diamatno krono + podaljšek? Ima kdo na sposojo? Imam štemarco SDS priklop se mi zdi.
Ti profesionalci ki se ukvarjajo s tem imajo cene da te kap, 2eur/cm in več. Zlatarji.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če so zlatarji, potem pa kar štemat. Diamantnih kron pa ljudje ne delajo doma.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Pozdrav,
V kleti moram prebiti steno debeline meter za odtočno cev. Vodovodar pravi premera 60mm. Material delno beton, delno kamnita stena.
Je kdo že izdelal kak home made pripomoček, diamatno krono + podaljšek? Ima kdo na sposojo? Imam štemarco SDS priklop se mi zdi.
Ti profesionalci ki se ukvarjajo s tem imajo cene da te kap, 2eur/cm in več. Zlatarji.

zakaj ne vzames krono za doze in navaris podaljsek nanjo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.155
6.966
113
pri taščici
In kako boš meter globoko poštemal sredico ki ti jo bo pustila krona? Štemati moraš vsakih 5 cm, ker globlje krona ne bo šlo.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Pozdrav,

zakaj ne vzames krono za doze in navaris podaljsek nanjo?

Ja to mi je ideja, ampak je že kdo to delal? Ipak je meter podaljška in bo verjetno precej opletalo.

Jasno, da diamantnih kron ne delajo doma. Pa boljše da jih ne...ker bi imele ceno platinaste.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Placaj firmo kako se ti da zajebavat za 200 eur? Verjetno nimas niti masine ki bi bila dovolj mocna za vrtanje kje so sele nastavki. Lahko pa vse to kupis za 2000 eur in potem privat vrtaj meterske luknje za 50 eur
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Drugace se te luknje vrta z svedrom narises luknjo in vrtas 20 lukenj okoli dokler ne prebijes skozi okrog in okrog. Samo spet treba v vaservago vrtati, rabis mocno masino....

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Drugace se te luknje vrta z svedrom narises luknjo in vrtas 20 lukenj okoli dokler ne prebijes skozi okrog in okrog. Samo spet treba v vaservago vrtati, rabis mocno masino....

Zgleda, da kaj prida še nisi vrtal, ali pa nisi dobro prebral vprašanja. Gre se za EN METER debeline skozi beton IN KAMEN. Ni šans, da to zvrtaš na tak način.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
@doctorz, se hecaš verjetno...to lahko počneš na papirju ali plehu. Sem v prvem postu napisal da moram prebiti 1 (en) meter...

Moč mašince ne bo problem.

In ja, 200e in več mi je dosti za eno uknjo

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Hiltija v roko pa zečet z obeh stani štemat. Luknja bo nekajvečja, a saj ni problem potem to zapucat.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Malo svedra, malo majzla, en sixpack pa urco ali dve časa. Luknja ne bo filigranska, a kdo to v betonu in kamnu sploh pričakuje
sprasujem se.gif

PS- drugače pa: brez nuje se še čevelj ne obuje- torej, če želiš luknjo daj v roke orodje ali pa €€€€
evil.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Malo svedra, malo majzla, en sixpack pa urco ali dve časa. Luknja ne bo filigranska, a kdo to v betonu in kamnu sploh pričakuje
sprasujem se.gif

PS- drugače pa: brez nuje se še čevelj ne obuje- torej, če želiš luknjo daj v roke orodje ali pa €€€€
evil.gif

Pljunit v pešice in orodje v roke ni problem. Sem pač vprašal če je že kdo to počel.

ps. bom pa verjetno vseeno poskušal izdelati podaljšek krone, pa da vidim kaj bo...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Imam celo klet zidano iz kamnov. Glavne stene tam 80...100, notranje tam 400..500. Lepo z majzlom najdeš kamen, potem pa po malti, da dobiš ven cel kamen. Če je kamen prevelik pa po njem, da ga razdeliš na polovice ali četrtine. Sem naredil že kar nekaj lukenj skozi te stene, pa nisem uporabil še nobene krone.

PS- sicer pa- je že kdo sploh vrtal v črn kamen s krono, katero kupiš v raznih Merkurjih ali Bauih? Sam se poskusil, pa v nekaj minutah odnehal. Razen ropotanja ni bilo nobenega napredka. Drugačni so profesionalni vrtalni stroji, kateri imajo pomik neodvisen od moči vrtavčevih rok. Tam se tudi dodaja voda za hlajenje...

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem vrtal zato pa pravim da bi raje placal 200 eur kot se sam zajebaval
wink-1.gif

Brez nastavkov za katere bo placal 200 eur vsaj lahko proba s svedrom pa se to bo jih bo unicil masino pa verjetno isto
wink-1.gif

Jaz sem za prebitje armiranega podna najel firmo so prisli s pravo masino pa jim je zaribala.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Jaz sem se tudi spravil sam, pa mi je žal da nisem koga najel. Tast se sicer ukvarja z instalacijo centralnega ogrevanja in imamo doma kar orenk orodje, enega orenk Hiltija in eno Makito, ki je samo za "prave moške". Ima tudi razne nastavke in zelo dolge svedre, samo je vseeno to zajebano delo. Ne vem kakšne naprave imajo tisti, ki se prav ukvarjajo z daljšimi in večjimi preboji, a verjetno imajo tako, da mašino nekako fiskirajo, saj je meni Makita skoraj odtrgala roko, ko je nekaj zagrabilo (in v metru je veliko šans da kaj najdeš).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
seveda se taki preboji in rezanje betona delajo malo drugače. postavijo se vodila, zmontira stroj, potem pa počasi. pa 1m betona je ogromno. kaj imaš to atomsko zaklonišče? drugače pa štemat počas pa bo...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.