(Pre)majhna koncentracija na vožnjo

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Obvezen ogled filmčka.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/8203120.stm
cry12bpy.gif

Pa v premislek!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Potem pa preberemo v raznih temah, kako vrli vozniki po AC naštimajo tempomat na 110kmh in gledajo film, surfajo po netu ali preverjajo e-pošto...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Me spomnil na eno serijo podobnih, a krajših posnetkov. (žal nimam linka)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Malo mi tudi ni jasno...kako to da kontra vozilo ne vidi, da gre baba "počasi" na njegov pas, če se vsi vozijo lepo 50kmh? Mogoče pa je tam še ena baba
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Evo, glih to. Sj ne rečm. Film je več kot nazorn, sam vseen... Jz, če vidm, da se mi nekdo počasi premika na moj pas, se mu začnem umikat+ravno bremzat. Ko se nardi nesreča, pa itak vsi začnejo bremzat na polno.. Kako pol, da se je nekdo zaletu še v bok avtomobila? Pa s tako brzino...? Sploh pa-če jh je več v avtu in če že voznik začne brskat po telefonu, bi lahka vsaj ena gledala na cesto, ane
crazy1.gif
.

Vem pa, ja, da teorija je eno, praksa pa drugo...
roza.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.263
113
42
sarkazem on
Kriva je neprilagojena hitrost ne pa to da je gledala mobitel

sarkazem off

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
darjan, ovca, turbokurva: vsi ste zgrešili poanto tega kratkega filma.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
še telefoniram ne, ko vozim - če je pa že nujno, se pa samo toliko oglasim, da rečem, da vozim, ter da pokličem nazaj, takoj ko bo možno ...

Dude!! Kak pussy pa si? Moja babica je stara 67 let, vozi staro korso 90 po obvoznici, pa me zvrcne če prinese še meni kaj
s pekarne. Mislim c`mon, kolko prometnih je pa zaradi mobitelov?

Naj uganem tudi roke mas na volanu 10 do 2 in nikoli nikogar ne vidiš na cesti od poznanih ker gledaš striktno avto pred sabo,...

Mislim, da bi dandanes telefoniranje v avtu morala bit ena izmed vaj v avtošoli. Zadnja je avtocesta, pol pa telefoniranje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Filmcek je super, ampak logično da bos zapeljal na drug pas, ce neprestano gledas v gsm in ne na cesto.

Sej to je enako kot če bi 10-15 sekund buljil v radio na rahlo neravni cesti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nevem no, rad bi videl procent prometnih ki se zgodijo zaradi telefoniranja oz. sms-anja.
Sam pri 180 komot pisem SMS. Res pa je, da nerabim gledat na telefon, ker mi slepo gsm tipanje
gre dobro od rok-e. Pa tut kak mail preberem komot, telefon držim z roko na rhu volana in berem,
z eno oko pa na cesti. Ne sfalim niti enega blinkerja, pa še kako prehitevanje izvedem - popolnoma CPP pravilno.

Naj se raje skoncentrirajo s temi reklamami na alko in droge ne pa na mobitele.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
MalcomX
hysterical-1.gif
a zdaj pa misliš kako dober voznik si, ker si se sposeoben preoblačit na avtocesti pa emaile brat
stupid-1.gif

Taki osebki kot recimo ThaShizznitt, se itak zavedajo, da takih norosti ostali na cesti ne počnejo. Že če samno malo gor pogledamo komentarje enih: zakaj se pa drug avto ni umikal? To lahko reče samo tak, ki ve da so ostali na cesti od njega pametnejši in (vsaj podzavestno) pričakuje, da bodo drugi reševali situacije, ki jih bo on zajeb...
Kdor pa vozi po pameti pa tako ne razmišlja.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hudiča...saj ne rešuješ njegov problem ampak svoje življenje.

Meni osebno se je zgodilo ,da sem moral zapeljat na nasprotni pas, ker je nasproti vozečega zaneslo na moj pas in z mojega pasa ven s ceste.....dobro da je bil sam in da ni blo nikogar za njim...ker potem bi imela bližnje srečanje.

Jaz smsov ne pišem med vožjo...telefoniram pa ja...in avtomatsko mi hitrost pade za 20 manj....če je pa kaj pomembnega se pa raje ustavim.Pa uporabljam bt slušalko.

Pa ta baba bi lahko zapeljala tudi s ceste ven......evo...predlagam da bi se bele črte naredilo tako da ko zapelješ nanjo čuješ en zelo čuden, močen ,zvok......isto kot nekje na ac ko zapelješ na tisti del ko bi moral bit že na svojem pasu.

B81

22. jul 2007
36.955
10.516
113
Ok, tudi če pišeš sms, je treba vsako sekundo ali dve na cesto pogledat, tale v filmu pa je gledala v gsm 10 sekund madona. avša.