Prava oseba?

matt007

Zelenc'
21. mar 2008
2
0
1
Živjo vsem skupaj,

imam vprašanje za vas, ker se mi seveda trenutno dogajajo "čudne" reči in ne vem, kaj naj naredim. Že vnaprej poudarjam, da ne pričakujem, da mi bo kdo povedal, kako naj ravnam, zanima me zgolj vaše mnenje
smile-1.gif
. Torej, zadeva je naslednja:

Kako veš, da je nekdo pravi zate. Recimo, ful se razumeš z neko osebo, izveš, da je zaljubljena vate, ti pa nisi čisto prepričan. Saj ti je všeč in vse in veš, da je dober človek, ampak ne čutiš "metuljčkov" . Ali moraš torej počakati, poskusiti in mogoče se bo kaj več razvilo? Ali je to fer do tebe in te osebe, ker je on/a prepričan/a, ti pa še malo tipaš v temi? Je bolje, da že na začetku poveš, kolk je ura in osebe ne vlečeš za nos? Ali egoistično vztrajaš in čakaš, kaj bo? Ali pa je mogoče bolj "prava/i" tista/i, ob katerem se ti kolena šibijo in ti metuljčki letajo po trebuhu?

Kakšne so vaše izkušnje in mnenje
smile-1.gif
?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nekateri preveč razmišljate. če ti je oseba vizualno ok in tudi drugače potem probaš in kar bo bo. sej pa nismo več v 12. st. da moraš bit z isto osebo do konca življenja.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
dvorezno

ce ti je všeč poskusi, mogoce ti pa rata vsec (ceprav ne verjamem) , ampak je pa bojda mozno.
smile-1.gif

rec ji naj se slece, da ti dekolte pokaze, to kr pomaga
smile-1.gif
))

Nazadnje urejeno:

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Da je (bila) oseba prava, ne boš vedel prej, kot na koncu svoje življenjske poti
grin1.gif

Sicer si postavil dokaj enostavno vprašanje, odgovor pa je vse prej kot tak
wink-1.gif

Ne zdi se mi ravno fer, da bi ti nekaj poizkušal z vezo, če že v štartu nisi prepričan, da bi to lahko bilo to… tudi veze pri katerih je človek prepričan, da je s pravo osebo, se prevečkrat na lahko razdrejo, kako je šele z vezami, pri katerih že na začetku dvomiš…

Sama se v vezo ne bi spuščala, če se ne bi prepričala, da ima moški lastnosti in odnos do ženske tak, kot ga želim, da ima dovolj izkušenj s partnerskimi odnosi, da sem ob njem jaz lahko jaz (se pravi sproščena, nasmejana, zgovorna, da pri meni doseže tisto stopnjo zaupanja, da mi ni potrebno delati cenzure kaj mu lahko povem in kaj ne), da imava podobne poglede na svet, podobne interese, in konec koncev, da se spomnim nanj večkrat kot »je potrebno« in mi že sam pogled nanj prikrade nasmešek na obraz,… skratka, da mi je z njim lepše kot brez njega
grin1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Not a bad idea
evil.gif
.

Če ti je totalen turnoff pol nimaš kaj, objasniš in čao.

Če pa ti je vsaj malo všeč oz. se ti zdi zanimiva oseba in imaš občutek, da obstaja nek potencial pa izkoristi šanse. Mogoče jo moraš le malo bolje spoznat in malo več časa z njo preživet, da se ti sprostijo zavore. Priložnost zamujena, ne vrne se nobena. Vendar pa bodi spoštljiv in furaj nek fer odnos, da ne bo potem vik in krik in cela štala...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
te spolno privlaci??

od tega je v zacetku vse odvisno. dejstvo. ce JA, pol probaj pa bos vidu ce se bo kaj razvilo. ce NE, potem jo probaj vsaj nategnit, ker je zaljubljena pa bi ti vrjetno hitro dala
grin1.gif
(ok, saj ne, hecam se. da si ne bom nakopal celotne zenske populacije na alterju za vrat)

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz pa sem mislil kaj se ti te takega dogaja.......
bonk.gif
Misliš, da si edini?

Najprej moraš pri sebi razpucat, kaj bi sploh rad nato pa še kaj bi rad od nje oz kaj bi z njo.....
evil.gif

Prišel videl zmagal.....al kak že gre?!?!
cheer.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Vse je odvisno od tega kakšen tip človeka si
smile-1.gif

Odvisno, če si vedno vse zveze začenjal čisto spontano in si za vsako takoj vedel, koliko je ura
evil.gif
, potem tale verjetno ne bo čisto prava oseba.
Če pa si po drugi strani nekdo, ki mora vse odločitve sprejemati najprej čisto zavestno, je pa druga zgodba... Premisli, kako so se začele tvoje druge zveze - če so ti punce pogosto postale všeč šele, ko sta bila že dobra kolega, bi bila ta lahko "nekoč" prava oseba.

Torej
confused-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
nekateri preveč razmišljate. če ti je oseba vizualno ok in tudi drugače potem probaš in kar bo bo. sej pa nismo več v 12. st. da moraš bit z isto osebo do konca življenja.
Ja ja in čez leta jo boš vzljubil
bonk.gif
Če na začetku ni kemije bo kasneje še veliko slabše

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Se strinjam. Kemija mora bit, sicer si ujet v vezi z nekom, do katerega nič ne čutiš. To ti pa najbrž ni cilj. Biti z nekom samo zato, ker meniš, da je dober človek, je pa debilno. Torej kemija, če je, go for it, če je ni, pusti vse skupaj. Žal je dostikrat tako, da enmu dogaja na polno, drugi je pa hladen ko špricer.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Kemija mora bit, sicer si ujet v vezi z nekom, do katerega nič ne čutiš.

To pa itak, pa verjetno ga tudi ni človeka, ki se s tem ne bi strinjal.

Če pa greš še enkrat prebrat začetni post boš videla, da je Matt007 spraševal zgolj to ali sploh kaj začeti, če tisti prvi trenutek še ni prave kemije. Se pravi začeti in počakati na iskice ali počakati na iskrice in potem dalje. Kako se bodo stvari razvile pa ni odvisno le od tega kako se je začelo.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Če ni metuljčkov oziroma kemije, potem je vseeno, če ostaneta na nivoju frenda. Torej na začetku kemija definitivno mora bit!
cheer.gif

Kar se pa "the one" tiče, je pa tako, da nikoli ne moreš vedet, kaj bo prineslo življenje, kako se bo veza razvijala, ali bo res forever, ali bo partner ostal tak, kot je zdaj, ali se bo spremenil za 360 stopinj, itn. Če najdeš nekoga, s katerim sta na isti ravni, se ujemata, sta rada skupaj, ima tiste karakteristike, ki jih pri osebi iščeš (čeprav ne 100% oziroma so tudi stvari, ki ti ne pašejo, pa jih znaš vzet v zakup) in seveda obstaja tudi ljubezenska kemija (metuljčki, itn.), potem se mi zdi brezveze špekulirat, ali je pravi, kaj bo...le go for it...pa boš že sčasoma videl, kaj bo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Ja ja in čez leta jo boš vzljubil
bonk.gif
Če na začetku ni kemije bo kasneje še veliko slabše

eni pa nakladate. en se spomne izraza "kemija" pa kr začnete vsi bluzit s tem. ko ti nekoga spoznaš, ni niti miljoninke % možnosti da veste oz bi vedl da se boste ujel s to osebo. in če ti je nekdo všeč in še dobr se maš z njim, potem pač probaš. pa šta bude bude.

pa če bi ti sploh bral kaj kdo piše, potem bi vedu da mu te osebe ni treba vzljubit, ker se mata že zdej dobr. torej bi vsemu zdej dodala samo še sex in ostale zadeve.
rolleyes-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz imam že nekaj časa problem, da se ne morem zacopat več tko hitro. Pri prvi sem rabil pol ure..., pri drugi sva dni.., pri tretji 2 tedna, četrti en mesec.... Pa je bilo nekje pol pol, kdo je komu dal konec.

Zdaj pa se ne morem več zares zacopat, ali pa nisem srečal take v zadnjem cajtu. Imeti ali ne imeti kaj, če na začetku nisi zacopan...? Jaz zase vem, da bom probal, pod pogojem, da me oseba fizično privlači..., ker mam ta zamik z zaljubljenostjo..., poleg tega pa če bi čakal na tisto pravo, da se iz prve zaljubim, bi lahko žlajfal na roko po celo leto. To so pač tiste veze po mesec, dva..., ko en od obeh reče, da to pač ni to.

Nazadnje urejeno: