Pranje črnega avta

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Če imaš črn avto, je najbolje, da pozabiš na čist avto. Počneš lahko kar koli, avto lahko brišeš v vakumu pa ko ga daš ven je čez par minut spet prašen.

Bele lise pa odpraviš tako, da avta ne pereš na soncu, in ko je vroča pločevina(to je poleti bolj težko). Brišeš pa z mokro jelenovo krpo del po del takoj po mokrem brisanju dela avtomobila recimo pokrova motorja pa ta del obrišeš s suh troslojno papirnoato brisačo.

Ko pa obrišeš vse dele avtomobila, je pokrov motorja že spet prašen. Zato se je brezveze sekirat. Drugič raje kupi avto druge barve recimo srebrne ali izpeljanke iz srebrne, sivega, belega s tem, da ve pri belem biti spet problem rjastih pik od zaviranja.

Konec koncev je avto samo pleh, raje se več posveti siljudem okrog sebe.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz mam črn avto pa se ne sekiram preveč za pranje :D Ga pustim zunaj pa ga že dež opere. Avto je za vozit, ne za glancat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jelenjo kožo vrzi v smeti ker ni dobra za brisanje avta. Kupi v prvi večji trgovini mikro krpico...30x30 cm, par EUR (na oddelku s čistili imajo...npr. Spar. Mercator)....in briši z njo..v štartu ko 'čistiš' večje kaplje jo redno ožemaj (problem je itak streha) potem pa ko prideš že samo do puščanja sledi vode na plehu pa samo prebrišeš vse skupaj.

Obvezno ne peri na soncu, ker drugače ti fleki ne uidejo.3

(črna je lepa barva a zahtevna za vzdrževanje).

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Res da mam rad svoj avto čist ampak mene začne trest (k narkomana
grin1.gif
) če avto ni opran na max dva tedna!
Poleti pa posesan in opran vsak petek!
wink-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Še dobro, da nimam črnega avta, ker to, da bi ga glancal vsak teden
bonk.gif

mojmu paše ravno nekje dvakrat na leto, za vse ostalo je vreme
wink-1.gif

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
ni za 40,je pa za 36 sicer pa res ne vem kaj ma cena kle veze!
rolleyes-1.gif

pač rad mam svoj avto čist kokr gate! doma nimam peska pa zemlje po tleh,ne vidm razloga zakaj bi ga mel v avtu
confused-1.gif

če lahko posodo pomiješ vsak dan (pustmo pomivalni stroj zdej) lahk tud avto kdaj pa kdaj
tongue-1.gif

sicer pa nikjer nism reku da more vsak lastnik avta tko,men je čist vseen če se drugi vozjo z 20cm blatno odejo okol
grin1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jelenjo kožo vrzi v smeti ker ni dobra za brisanje avta.

dej prosim obrazloži !!??

jelenja koža nima pristora kamor bi se lahko razni trdni prašni delci "skrili" in ko vlečeš po plehu če ni 100% čist avto delaš mikro praske. oziroma če je kak večji delec lahko tudi kako večjo prasko. če nisi občutljiv na to pol itak ni panike. če pa maš v nulo spoliran avto in želiš, da tak ostane kakor dolgo je le mogoče. se ga pa briše z brisačo iz mikro vlaken. oziroma pivna. vržeš brisačo na avto in dvigneš. in tak lepo celi avto nardiš. pač to je pri črnem avtu ful bol pomembno kot pri stalih barvah ker barva hitro zgubi tisto globino če so mikro praske gor.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
ponavadi brišeš opran avto al kako? opereš z gobo, dobro spereš in nato zbrišeš...in od kje bi bi bili delci s katerimi bi opraskal pleh??

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Na mojem se mi sploh poznajo neki rumeni izcedki, je to neki cvetni prah? Ker imam občutek da jih imam samo spomladi
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jelenjo kožo vrzi v smeti ker ni dobra za brisanje avta.

dej prosim obrazloži !!??

jelenja koža nima pristora kamor bi se lahko razni trdni prašni delci "skrili" in ko vlečeš po plehu če ni 100% čist avto delaš mikro praske. oziroma če je kak večji delec lahko tudi kako večjo prasko. če nisi občutljiv na to pol itak ni panike. če pa maš v nulo spoliran avto in želiš, da tak ostane kakor dolgo je le mogoče. se ga pa briše z brisačo iz mikro vlaken. oziroma pivna. vržeš brisačo na avto in dvigneš. in tak lepo celi avto nardiš. pač to je pri črnem avtu ful bol pomembno kot pri stalih barvah ker barva hitro zgubi tisto globino če so mikro praske gor.

Komplicirate malo preveč za moje pojme. Če bi se toliko posvetili partnericam kot se avtomobilom bi bilo super na tem svetu. Čist avto je OK, da pa gledaš na vsako mikro praskico pa je brez veze, ker vse itak ne moreš preprečit. Če ste tak občutljivi za svoje jeklene konjičke je itak najboljše, da jih imate v spalnici ali pa v dnevni sobi in jih uporabljate samo ko je super sončno vreme.

Avto je zato, ker služi lastniku in ne zato, da lastnik služi avtomobilu. Glede čiščenja in uporabe je najboljše imeti en vsaj 10 let star avto za enih 2500€ pa te boli k... za vsako mikro prasko in skrb za bleščeči sijaj, pa za stanje vremena ob uporabi avta in tako naprej.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
kot sem napisal ene boli [cenzura] ene pa ne. in za tiste ki jim ni vseeno je tisti postopek.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Ni dovolj, da vam avto troši bencin in olje. Še vodo vam troši in to destilirano
hysterical-1.gif

Skander

Pripravnik
14. mar 2011
240
1
18
Nad garažo
Ravno danes sem opral avto v dežju, našprical s šamponom, podrgnil z gobo, polil z vodo da se spere šampon, pobrisal z jelenovo kožno krpo in ga pustil na dežu, še zdaj v mraku se sveti kot nov.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ker jelenja koža ne pije vode in jo zgolj in samo poriva okej..v štartu se namoči to apje tudi vse). Mikro krpice pa jo vlečejo nase torej lahko vodo kmalu spraviš dol.

Poleg tega zna jelenja koža puščati sledi za sabo..mirko krpica sigurno ne. Krpico, ko jo zamažeš vržeš v pralni stroj in je tipi topi na nadaljna brisanja (sam imam kake 4....eno za brisanje zunaj, eno za armaturo..dve od poliranj...tako da izbire dovolj). Če te babnica nažene pomivat okna...jih podelaš kar z njo (oz. njimi).

Seveda imel tudi jelenjo kožo..a to ni to.

Nima pa smisla nekaj posebno namenskih mikro krpic kupovat ker zna biti samo cena faktor 5...

Meni se trenutno daleč najboljše obnese Petrolov šampon za avto (vzel sem dražjo opcijo % EUR liter - imajo dva na izbiro...a nima noter voska..je pa neka druga zadeva)...in je lak po pranju kot bi ga povoskal...seveda obrišem ga z mikro krpico.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.768
113
A ni ze nekaj casa prepovedano prati avtoobilov na domacih dvoriscih. Ker, ponavadi, voda ne odteka v kanalizacijo, temvec kar nekam oz. v meteorne vode. Ali je to odvisno od obcine do obcine.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ker jelenja koža ne pije vode in jo zgolj in samo poriva okej..

ojoj kere bedarije
bonk.gif

me res zanima katero 'jelenovo' krpo si imel ti v roki