Pranje črnega avta

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Operem ga z štrajfiksom, problem pa je, da če ga še tako hitro obrišem, ostanejo bele lise, kot bi bil še ves umazan... Posledica apnenca v vodi pač. Pa ne vem, ali je res tako slaba voda, ali pa ga jaz ne znam pravilno posušiti.

Kako pa vi to počnete? Barva je perla črna. Kakšni posebni šamponi mogoče?

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Tudi sam imam identične težave ... včasih mi je kar malo žal, da nisem vzel kakšne bele barve
smile-1.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Lise se poznajo tudi na zatemnjenih steklih.Nikakor ga ne smeš prati na soncu , ker se prehitro suši in ti zaradi tega ostajajo lise.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
najbolje ga je prati zjutraj ko je pleh mrzel,.. po možnosti še od rose.
sredi dneva, na soncu, pa je res težko oprati..sploh črnega

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Splakni a z dežievnico-kapnico, če jo imaš (voda breaz apnenca ), pa ne bo lis. Tako jaz delam. poleti seveda.
LP

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Deževnice na žalost nimam.
Tudi če sem ga še enkrat z mokro cunjo obrisla, pa nato s suho, lise ostanejo... pa ne take od kapljic, ampak take ogromne, kot bi vse skupaj razmazal. Mogoče se res prehitro suši, saj je bil pleh že segret, ampak brisal sem še mokrega.
Bom pa naslednjič res poskusil z ročno avtopralnico, da vidim, če je to res vse samo zaradi apnenca v vodi.

Definitivno pa naslednji avto ne bo črn.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
S kakšno krpo pa brišeš? Najboljše so iz jelenje kože.

Ja, imam jelenovo kožo, pa nič ne pomaga. Enkrat sem poskusil tudi s takim gumijastim otiračem vode, kot ga imajo v pralnicah (podobna zadeva kot za stekla), pa ni bilo nič bolje. Po moje je glavni problem res v vodi.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Imam tudi črni avto.
Kako perem.
Ga zmočim, operem streho in stekla in izperem šampon. Nato sta na vrsti havbi potem vrata in na koncu kolesa. Med pranjem pazim, da je avto vedano moker. Na koncu zbrišem do suhega z kožno krpo. Pa je brez belih lis.Seveda ko nimam deževnice.
LP

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Imam tudi črni avto.
Kako perem.
Ga zmočim, operem streho in stekla in izperem šampon. Nato sta na vrsti havbi potem vrata in na koncu kolesa. Med pranjem pazim, da je avto vedano moker. Na koncu zbrišem do suhega z kožno krpo. Pa je brez belih lis.Seveda ko nimam deževnice.
LP

Bom probal naslednjič po tem receptu. Jaz ga sperem šele na koncu, čeprav pazim, da se ne zasuši.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Pa tudi, če ga tipi topi opereš, je čez pol ure že prah na njem viden
rolleyes-1.gif
. Čar črne barve
Jaz ga z deževnico
grin1.gif
operem

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Pa tudi, če ga tipi topi opereš, je čez pol ure že prah na njem viden
rolleyes-1.gif
. Čar črne barve
Jaz ga z deževnico
grin1.gif
operem

Jah, po parih urah je že cel kup cvetnega prahu na njem
uf-1.gif

B81

22. jul 2007
37.669
10.952
113
Doma porabiš uro da opraviš v ročni pralnici z dobro vodo in pritiskom isto delo v 10-ih minutah...podvozje pa je itak treba oprat v avt. pralnici.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Jaz ga operem v samopostrežni avtopralnici, kjer imajo v zadnjem programu spiranje z destilirano vodo z dodatkom visokega sijaja. Potem ga samo v senco zapelješ in obrišeš šipe. Ni nič belih lis po te postopku.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Jaz sem ga danes samo 1x spral z destilirano vodo, tako da so šle dežne kapljice ter cvetni prah dol. Z dveh metrov se vid čist lep.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz ga perem po kosih .. operem streho, pa splahnem, potem stekla in splahne, potem pa še prednji del, zadnji del, vrata ena stran, vrata druga stran, na koncu kolesa ... sproti vedno izpiram, da se ne posuši.

Ker ga perem z deževnico, ga potem nikoli ne brišem in vseeno ostane čist, brez sledov kapljic. (nič kamna v vodi)

Ko ne utegnem ročno oprat, pa skočim v pralnico "na žetone" z 4-imi žetoni (4x 2:15 min) ga lepo operem z voskanjem ... potem pa na hitro cesto 5 km pri 110km/h ga lepo osuši in avto ostane čist. (se ne pozna sledi kapljic)

Se pa res vse pozna na črnem
smile-1.gif
)
1764272-ds30.jpg

Priponke

• 1764272-ds30.jpg
    1764272-ds30.jpg
    88,3 KB · Ogledi: 507

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Hm... jaz ga operem vsake kvatre enkrat. Letos sem ga konec marca, pa mogoče še poleti ene parkrat. Avto je za vozit... Aja, moder je. Zna biti, pa da je za črnega bolj haklih, da se vse vidi. Pa če je človek bolj sekirajoče se sorte, je pač treba glancati. Deževnica press, he-he. Imamo žlebe kar v bivšo greznico speljane, je deževnice dovolj za vrt in avto.