Pranje, čiščenje, poliranje itd osebnih vozil

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Pozimi občasno na OMVju, da se spere sol, spomladi 1x v pralnici zunanje + notranje in je dober do drugega leta.
Knjižico za zbiranje žigov za zastonj deseto pranje na OMVju sem prenesel s prejšnjega avta leta 2008, pa je še nisem zapolnil
smile-1.gif

Se pa z avtom vozim samo jaz v 99% časa, tako da je največji problem, da se s časom nabere prah, poleti borove iglice in jeseni suho listje po tepihih. Če bi imel froce, ki drobijo hrano po avtu in rišejo z voščenkami po usnjenih sedežih, bi bila zgodba verjetno drugačna ;-)

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
operem ga..na dva meseca..strajfix pa goba doma.. mogoče.

če se pa hudi azsvinja, pa pokličem..recimo nazadnje zakonca..vprasama gre to vse dol.-.gre, seved agre..pol ga pa odpeljem in se delam neumnega..da kako je redno pran, kaj je pa to en vem..

in zakonc je dobro opravil brez pritozevanja.

sem pa mel prlanice, k so ga trikrat nazaj vračal.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Softi, a si skadil kaj čudnega, al je to najnovejša različica čefurščine????

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Softi, a si skadil kaj čudnega, al je to najnovejša različica čefurščine????

ne, mekanščina.

z gatoviæem zdej lahko ustanoviti klub 'ne beremo softija'. bom dal kako spozorsko donacijo. če ti kaj ne paše, ne brat..sej itak sam nakladam, a ni tko

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Da vas vidim, kako svoje jeklene konjičke negujete.
Jaz svojga polota (98) ne poliram, posesal sem ga v 5 mesecih samo 2x, pral z gobo 2x, samo spral pa okol 5x.
Avto je po čiščenju spet umazan tk, da ga sploh ne čistim redno.
Me pa nekaj zanima, če se da spolirat rise po karoseriji od kamčka k mi je en tamal porisal.

ma kak? če pa si lastnik polota komaj 2 mesca.... prej si mel kaj že?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
KSZ

Če bi vsi tisti, ki avta tudi enkrat na mesec ne ščistite, vedeli, v kakšnem svinjaku se vozite, kakšna svinjarija je v vaših sedežih in koliko "špeha" je v vaših plastikah, bi mord dobili drugačen odnos do tega.

Urejenost avtomobila je med drugim tudi odraz človeka.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Če maš leder ni kej velik v sedežih.... Avto imam za nucat in ne da bom gledal kak se bom not usedel, kje je kej prahca, kdo mi bo kje kej umazal... Če bi na to gledal bi se mi že zmešal.. no way... avot je za nucat... Pucaš, ko je čaš al pa če je res že "svinjak" drugače pa... Samo teraj
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Leder je lahko usran bolj kot misliš. Je tudi tega treba čistit in negovat.

No ja, kakor kdo. Jaz sem pristaš čistega avtomobila.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
... Avto mora bit čist, dišeč in urejen. ...

Off -
confused-1.gif
Avto mora biti tehnično brezhiben in obut v primerne pnevmatike. Bleščeč pleh je opcija.

On - Osebno pri svojem skrbim, da so vedno čista stekla in svetila ter notranjost. Pri slednjem pomaga, da so bližnji navajeni, da avto ni nadomestek za predpražnik in smetnjak. Opran je cca. šestkrat letno [vključujoč pranja, ki jih opravijo na servisu in ob menjavi gum]. Poliral pa res nisem še nobenega - raje ob prodaji spustim ceno za tistih 500€ pa basta. Čas prihranjen na račun zanemarjanja pleha pa raje porabim za to, da pomagam ženi pospraviti hišo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
KSZ

Če bi vsi tisti, ki avta tudi enkrat na mesec ne ščistite, vedeli, v kakšnem svinjaku se vozite, kakšna svinjarija je v vaših sedežih in koliko "špeha" je v vaših plastikah, bi mord dobili drugačen odnos do tega.

Urejenost avtomobila je med drugim tudi odraz človeka.

HAHAH pa da nebo res..odraz človeka...pa saj nisi diht ti s tvojimi avtomobilskimi idejami...avto je zato da ne rabiš it z avtobusom, ti ga maš pa namesto zlatnine v vitrini, al pa da ne rabiš v muzeje starin hodit gledat...preveč časa maš, definitivno...res ste mi bogi (se mi smilite) ljudje, ki na podlagi avta ocenjujete ljudi...

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
perem po potrebi, oz. kadar je volja in vreme.
zunaj ga operem na roke ene 6x na leto, notri pa posesam tudi približno ene 6x.
mam pa sedaj bel avto in je svinjarija dost bolj vidna. sam kaj čmo...človk se navadi in spregleda...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ma nekter ste prov obseden z tem tedenskim pranjem avtomobilov - kaj imate od tega, a se kej hitrej pelete, mate manjšo porabo benza, se radi hvalte pred sosedi, a nimate druzga lajfa kokr da sam za avto skrbite? get a lajf... važn da notr ni navlake in da je dokaj redno spucan, za zuni se mi pa jebe kak je, včasih grem še z namenom u kak blat, sam da je umazan...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
No ja, po drugi strani pa se ob prodaji avta vedno najde nekdo ki bi cenkal avto ker je umazan
bonk.gif

Jaz ga 1x mesečno operem zunaj, posesam in obrišem prah znotraj običajno ob zunanjem čiščenju, občasno se mi pa ne da.

Do čistoče v avtu imam enak odnos kot do čistoče v stanovanju.... ne rabi biti sterilno, spet svinjaka pa ne maram.... nekje povprečje mi je ok.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Sam čistim avto 1x tedensko (al pa na 10 dni, odvisno od vremena). To pa pomeni, da ga operem v ročni avtopralnici za 2€ (predpranje, splahovanje), vmes pa vedro, šampon z voskom, goba, na koncu pa ga še obrišem do suhega (tudi vrata in prtljažnik) in za vse to porabim ca. 25 minut! Tudi redno sesanje mi ne vzame več kot 10 min. In ni ga lepšega, kot se peljat s čistim avtom
aplauz.gif

PS: ročno pa si ga spoliram s fino polir pasto 1x spomladi in 1x pred zimo in ni ga lepšega, ko ti nekdo za 12 let star avto reče, da je kot nov oz. da je bolj čist kot tisti v salonu
evil.gif