Pralni stroj - mnenje

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Super.

Za Aeg pravijo,da je sinonim za tišino.Vidim tud na mojem sušilnem stroju,ko vključim Ekstra tiho sušenje,da je res zelo tih,se hrup fuul zmajnša...kaj takrat preklopi nimam pojma
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
gorenje 8 kilc, 1600 obratov. kdor ne ve kaj je centrifuga naj ne pere. pralni stroj odlikujejo programi, predvsem pranje z mrzlo vodo oz 30 stopinj (danes večina), obrati in potem glasnost. zdej me bo patriot zajebaval, ampak to je dobr vedt preden se poročiš,

nakup v gorenje brnčičeva. mogoče pogledaš kaj ima outlet ali pa a je kaj lepotno poškodovanega.

spotoma skočiš do miele in preveriš b ware, manjše poškodbe.

I

Izbrisan uporabnik 474

to sem opazil tudi jaz, ampak samo pri črnih oblačilih, kjer se vidi hitrejša obledelost.

Zna bit, da se bolj pozna na pralno-sušilnih, zaradi oblike bobna... Sem pa masikje zasledil, da priporočajo zmanjšanje centrifuge na 1400, ravno zaradi obledelosti...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
sorry da smetim
smile-1.gif
a kdo pozna kaksnega dobrega serviserja na gorenjskem za Bosch,.. skozi javlja E18 napako,... ceprav je vse spucano,... sumim da je sla pumpa,...v garanciji pa ne vem ce je se...

I

Izbrisan uporabnik 474

Moja da vse na bombaž, 40 stopinj, sušenje primerno za likanje pa gasa. Mislim, da ne nastavlja posebej za črno (sploh ne vem, če stroj ima nastavitev za črno perilo)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Banda Siemens tut mal poglejte. Top serija ni slaba

Oz kak LG
smirk-1.gif

Pa je sploh kej razlike Bosch in Siemens? npr., pri pomivalcu vem da je, pri pralnem pa baje ni vse skup nič, pa je to info od osebe ki prodaja belo tehniko že 10let + , bila tudi že v parih tovarnah ...

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Mam poznanstvo na Boschu in Siemensu.In pravijo,da je pr Siemens aparatih, vedno nekaj več in boljše.Ker se ima baje Siemens za višji rang.Bosch ni slab pravijo,če pa že kupuješ višji rang,priporočajo Siemens
smile-1.gif

Siemens aparatov še nimam doma.Od Bosch pa veliko.In do zdej še me niso pustil na cedilu.
Pomivalcu teče:9 let brezhibnega delovanja
Indukcija +pečica Bosch:februar 2014
Hladilnik Bosch Side by Side:2014
Edino,za kuhinjsko napo še ne vem.Al bo Bosch ali Siemens...me pa zanimajo tiste steklene poševne z inverter motorjem...če jo gdo ima izkušnje z njo?
Pralni stroj Miele.
Sušilni stroj Aeg z Toplotno Črpalko najvišji razred...

Do danes vse deluje...brez napak...
smile-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če bi sam izbiral bi tudi izbral Miele. Glede na to, kaj si napisal je inverter nujen, če hočeš res tih stroj.
Osnovni model Miele z inverterjem je WKB 130 WCS. Kar je cenejšega pri Miele inverterja nima.
Bosch Siemens, pa je zadeva zelo podobna. Sicer je res, da je pri večini aparatov Siemens boljši, pri pralnih in sušilnih pa je zadeva takšna, da je potrebno gledati lastnosti in ceno. In včasih se zgodi, da je Siemens za stroj z enakimi lastnostmi celo cenejši oziroma kot npr trenutno, dobiš zraven Siemensa, ki je cenejši kot identičen Bosch še likalnik in se sploh ne splača gledat Boscha.
Tako, da če je Miele predrag je potem par zelo zanimivih modelov od Siemensa. Če ti i-dos ni pomemben je zame najboljši izbor WM14W540EU, ki je nemški in ga dobiš pod 700 eur skupaj z likalnikom.

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zivjo

mi lahko javis ceno za omenjenga Siemensa nekako ti kar zaupam pri izboru modelov, moram reči da trenutno še nisem bil nič razočaran
grin1.gif