praksa med počitnicami

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sporočilo premikam sem ker je večji obisk
smile-1.gif

Imam eno vprašanje, namreč sem izredni študent in zdaj bodo zimske poæitnice, mi imamo pa obvezno prakso.

Ali je to sploh dovoljeno, ali pa bi bila samo dobra volja šole, če nebi imeli prakse med počitnicami?

Moti me namreč to, da redni študentje (ki nimajo službe, otrok...) nimajo prakse, medtem ko izredni imamo skoraj vsi majhne ali šoloobvezne otroke in nam še kako pride fraj med počitnicami, že zaradi same službe ko si vsi pišejo dopust za poæitnice. Isto so naredili lansko leto, smo se pritožili, so obljubili da nebodo tega več delali, letos so pa spet isto naredili.

LP

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Zakaj pa ne? Sej poleti so 2-mesečne počitnice za otroke pa moramo odrasli vseeno v službo.
Študijske počitnice so pa namenjene učenju, bolj malo je počitnikovanja.
smile-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Na katerem faxu pa si, da imate zimske počitnice?
confused-1.gif
Praksa ni pogojena s predavanji. Lahko jo opravljaš kadarkoli.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Običajno je tako, da če si vpisan izredno in si zaposlen imaš praktični del študija avtomatično pokrit.
Če pa to ni opcija pa poskušaj narediti zamik praktičnega usposabljanja. Ne vem, običajno se povsod da zmeniti da si terminski plan prakse sam urejaš. IMO je bistvo, da je zadeva uspešno zaključena. V primeru, da te fleksibilnosti ni, je pa to spet ena izmed cvetk našega šolskega sistema ali najverjetneje organizacije, ki jo obiskuješ.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jah takole je - delam v službi, za katero so se spomnili da rabim višjo izobrazbo in me poslali v šolo, hodim na prakso za brezveze kjer se nimam kaj veliko naučiti pa še stane me 3000eur vsako leto.

Ampak to ni pomembno, prakse mi nočejo priznati, oziroma ne meni ampak nikomur, prakse nemoreš prestaviti lahko bi samo zamenjal s kakšno sošolko ali sošolcem ampak med počitnicami so vsi raje z otroci doma kot na praksi.

Kar mene najbolj zanima je to, ali je to kjerkoli kakorkoli omenjeno v kakšnem zakonu ? Da je praksa med počitnicami a je to normalno?

Kar se pa tiče prakse med poletnimi počitnicami, temu se rečče poletni praktikum in je nekaj povsem drugega kot redna praksa.

LP

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Kaj to mutijo pri vas meni ni jasno, se mi pa čedalje bolj dozdeva da si to na neki privatni višji strokovni šoli, ki še sama ne vem kaj točno bi pa nekaj mencajo.
Da bi kak zakon to določal pa ne vem, po moje tak zakon ne obstaja, ker potem bi vse šole delale na tem principu (in tega ne počnejo)...