Požrešni privatniki ali drugi šefi *DELETED*

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Po mojem mnenju bi moralo gospodarstvo samo, se prav skupek vseh združb (GZS in podobno) odločati o tem, koliko denarja bodo namenili državi. Če bi hoteli več storitev bi namenili več denarja in obratno. Tako bi imeli državni aparat tale velikosti, ki bi bil finančno vzdržen.
Ker pa ta plesen (državni aparat) sama določa prek zakonov, davkov in podobnega, koliko si bo vzela, pa seveda tukaj ni nobene meje. Plesen se širi in hoče vedno več. To je tako, kot ko te kašen čudak na ulici slika potem pa hoče denar za opavljeno storitev, čeprav si te storitve nisi želel.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Skorpy:
Daj bodi tiho, če rabiš delo ti ga zrihtam, ker moram jaz opravlajt dvojno delo za enojno plačilo. Pa ti bom naložil dela, da se ven ne boš videla.
Raje bodi tiho.

ti je nekdo že pred mano napisal odgovor. Hvala za ponujeno delo, ampak službo imam
cheer.gif
in zraven bajno plačo

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js bi na preizkus poslal tiste uradnike z davčne, ki imajo za urejat vsak svoj obrazec pa vsi obvladajo dvoprstno tipkanje. HEbeš mi mater če mu dans dam lopato si ne bo do konca življenja lukno do konca skopal.

Kar se pa kraje pa sankcij tiče pa te ne jemljem resno. Sem tolk star pa že tolko časa sem v poslu, da mi je to kar govoriš smešno. Verjetno sem jaz daleč najbolj naiven, nategnili so me že tolikokrat da bi mogu bit 4 metre velik. Blo bi že lepo če bi vsi delali pošteno ampak pozabi, tega pri nas ni.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Dejstvo je, da je veliko nategov legalnih, ker jih zakonodaja omogoča. Izvolimo pač zelo "sposobne" ljudi v parlament, kjer se sprejemajo zakoni. Izvolimo tudi vladno večino, ki rada nastavlja še bolj "sposobne" ministre in uradnike. Demokracija tako kot drugi sistemi omogoča te natege. Pa so vsi politiki enaki, dobil sem občutek, da "levi" nastavljajo bolj filozofski in stokovni kader, ki rad naklada, učinka v praksi pa je bolj malo. "Desni" pa naredijo nekaj, vendar predvsem, da ob tem dobro poskrbijo zase in za svoje. Seveda oboji zanikajo vse. Tisti, ki pa hoče kaj pošteno delat v politiki, itak takoj dobi po buči. Take oboji v kali zatrejo, ker v Sloveniji se pač ne spodobi bit takšen politik.
Mogoče ne bi bilo neumno uvest tudi kake teste splošne razgledanosti za tiste, ki imajo volilno pravico.
wink-1.gif

Sicer smo pa nas nategujejo na vsakem koraku. Vsakič, ko gremo v trgovino, preplačamo kupljeno.
Bistvo kapitalizma je lahko grobo rečeno tudi nategovanje folka.
10.gif