Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Mene tut to mal *****, včasih sem delal za druge sem imel podobne izkušnje, namesto pošteneplače sem dobil motivacijsko lekcijo + drobiž. Nekega dne me je razpizdlo in sem mu napisal na list, katere stvari sem jaz rešil koliko denarja sem prišparal, koliko sem dobil novih strank... Pa sem se hotel pogovarjati o plači ... ni šlo... spet blablabla da bi lahko blo še bolš. Ok sem si mislu v naslednjem mesecu in pol sem se vse naučil, skopiral vse v fasciklih, pobral vso bazo in dal odpoved.
Sedaj delam sam. Imam težave z neplačniki, ampak gre počasi na boljš.
Če bom pa kdaj kadroval... bo pa druga pesem. Nisem škrt ampak če maš ljudi zaposlene pa moreš namesto njih opravit delo to me pa pogreje. Zadeva je takšna, ko z ljudmi podpišeš pogodbo oni s tabo sklenejo v mislih še eno pogodbo, ta pa je lahko:
-Indetifikacijska - ta je najboljša, delavci se vživijo v blagovno znamko in so praktično del firme
-ekonomska - torej naredil bom točno toliko kot sem plačan, hebi ga, tudi to ni rečeno da so slabi delavci je pa treba vse napisat in imeti z njimi vse jasno
-prisilna - ker ni druge službe denar pa rabi je prisiljen delati zate. Boli ga [censored], vendar vseeno če ga kontroliraš lahko dela dobro.
Jaz sem v vsaki firmi imel identifikacijsko, sem pa to kasneje zamenjal zaradi slabih izkušenj. Nazadnje takrat ko sem vidu šefa vleči koko.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
In kaj si hotel vprašati sploh ?
Tole se mi bere kot jamranje, dokler ne boš do te faze, da boš tudi sam začel zaposlovati.
Mi je pa smešno, da se vsem zdimo privatniki požrešni, ko pa jebe folk ježa v tri izmene v neki tekstilni zadevi, pa po pol leta ne dobi plače, to je pa super, sam da delavec ne vidi kam gre denar, ker mu ni jasno kam ga šef plasira, medtem ko si privatnik pač kupi tisti avto in uredi bajto.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ma daj ne seri.
800 nima vsak uni.dipl.ing., pa jo bo imela ena trgovka.
Če boš samo jamral ne bo nikoli nič iz tebe.
Jaz, ko sem pred 20. leti prišel iz vojske sem vzel prvi šiht, ki se mi je ponudil. Iz pomožnega delavca sem v letu dni napredoval v majstra in potem v skupinovodjo (cca. 20 ljudi). Eni so pustili šiht po enem dnevu, drugi po enem tednu, tretji po enemu mesecu. Jaz sem vztrajal in se mi je obrestovalo.
No, na koncu sem tudi sam menjal in šel na boljše...
Citat:
Uporabnik trust pravi:Ja a se potem vprašaš zakaj ni delavcev za dobit.
Pi*da ne moreš bit motiviran, če delaš za 500-600 evrov. Neka spodobna plača bi morala biti vsepovsod in to uzakonjena. Recimo neto minimalna 800 evrov, kar znese bruto 1500 evrov.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Pi*da ne moreš bit motiviran, če delaš za 500-600 evrov. Neka spodobna plača bi morala biti vsepovsod in to uzakonjena. Recimo neto minimalna 800 evrov, kar znese bruto 1500 evrov.
Seveda je to smešen denar, samo postavi se v kožo šefa. On naj ti kar začne dajat jurja, pa upat da boš ti motiviran ? Raje ti dobro delaj, pa upaj da bo šef motiviran. To ti pa ni všeč ane ?
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Seveda je to smešen denar, samo postavi se v kožo šefa. On naj ti kar začne dajat jurja, pa upat da boš ti motiviran ? Raje ti dobro delaj, pa upaj da bo šef motiviran. To ti pa ni všeč ane ?
Citat:
Uporabnik trust pravi:
jest ti ne morem pomagat, če se ti moral pretrpet toliko pred tolikom letom in sprejet vsako delo.
Za 25 dni po 12 ur pa bi morala bit plača višja, kot 1500 evrov.
NE ŽALI
Citat:
Uporabnik trust pravi:
jest ti ne morem pomagat, če se ti moral pretrpet toliko pred tolikom letom in sprejet vsako delo.
NE ŽALI
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
NE ŽALI
ti mu ne moreš pomagat, ker je bil pač priden in je sprejel delo, da je z njim dokazal, da je vreden višjega položaja in plače, mi ti pa ne moremo pomagat, ker stokaš na vsakem koraku tuki na formu, sprašuješ kok mamo na uro (seveda sam to skrbno skrivaš), pišeš, da ti pod 3 evre ne boš delal,.... ja pa nč, pa doma bodi, pa joki, kok ti je hudo, pa da si brez denarja, pa zažiri staršem v njihovo plačo, če ti to pustijo in če imaš vest. Sam brez dela ni jelastok in jok ti ne bosta pomagala, za tvojo lenobo ti pa tudi nismo krivi tle gor.
in zarad takih kot si ti, je treba uvažat črnogorceslovenc pa joka da ni dela, japajade
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
in zarad takih kot si ti, je treba uvažat črnogorceslovenc pa joka da ni dela, japajade
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
... Ok sem si mislu v naslednjem mesecu in pol sem se vse naučil, skopiral vse v fasciklih, pobral vso bazo in dal odpoved...