Verjamem, da jih veliko objestno parkira in je prav da se kaznujejo. A ker poznam situacijo v recimo Opatiji, vem, da se redarji poslužujejo tudi nekaterih dvomljivih metod nabiranja "norme". Problem namreč nastane, ko vsi plačajo parkirnino, kar pri visokih kaznih (in nizkih parkirninah) ni tako redko. Redarji se v teh primerih namestijo na kakšno malo bolj prometno parkirišče in "lovijo minutke", ali pa čakajo, da recimo kdo samo skoči na bankomat. Parkirnina namreč ni visoka, 5 ali 10 kun na uro (od 70 centov do 1,4 eur) in meni recimo sploh ni problem plačati. Problem je edino v tem, da so (morda namensko) naredili tako, da je parkirnino možno plačati samo v gotovini in to v samo v kovancih. Zdaj pa povejte, kje naj človek dobi recimo 49 kun po 5 kun, da si plača parkiranje za neko normalno kopanje?
Če pa že plačaš, je dovolj, da zamudiš samo minutko in te že "poj*be". Slovence sploh še posebej "čuvajo". Jaz sem imel primer, ko je bila parkirnina plačana za 3 ure, ko smo prišli nazaj, je bilo še 5 minut "rezerve" in so otroci hoteli sladoled, sem ga šel čez cesto iskat (žena in otroci so bili pri avtu) in je bil dve minuti po poteku že tam tip z že natisnjenim listkom za kazen ("ja ne mogu ništa, več sam štampao").
No, v opatiji so temu koncesionarju vzeli licenco in je sedaj normalno stanje (in se da tudi plačati z kreditno kartico), ker take stvari tudi škodijo turizmu.