Pozicijske led žarnice

casio

Fizikalc
19. nov 2014
536
28
28
Kupil sem par komadov ledic in zgleda svetovno na avtu, dal sem eno zadaj za osvetlitev tablice in 2 spredaj v pozicijo, vendar ne razumem zakaj mi spredaj na modro vlečejo zadaj imam pa lepo hladno belo svetlobo. Za piko na i še na embalaži piše, da svetijo belo
confused-1.gif

Mi bi lahko še kdo iz prve roke povedal, če so ga kdaj ustavili policisti, ko je uporabljal ledice? Trenutno uporabljam Osram cool blue h7 žarnice in osram "white" pozicijo

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
načeloma "bela" svetloba sploh ne obstaja
pri LED glej toploto v kelvinih (razen, če je kitajc, ki napiše, kar pač želiš)

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Pomojem se LED pozicijske, v primerih, ko so v istem ohišju kot glavne halogenke, pregrevajo in zato crknejo ali spreminjajo barvo na vijola/modro.

lp

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik casio pravi:

Mi bi lahko še kdo iz prve roke povedal, če so ga kdaj ustavili policisti, ko je uporabljal ledice?

Par let nazaj sta po Ljubljanskem BTCju 2 policaja dnevno vozila vse, kar se jima je zdelo na izredne tehnične...
Sicer sta me ustavila zaradi velikega spojlerja, večjega izpuha in belih platišč na črnem avtu, vendar ko so jima na tehničnih (po guglanju slik) nekako dopovedali, da je vse original (Honda Integra), sta mi zaradi belih (ne modrih in ne led) pozicij (zmotil ju je tudi zračni filter, vendar sta dala jasno vedeti, da tudi samo pozicije ne bi šle skozi) vzela tablice, 400€ kazni + plačilo tehničnega...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
so že ustavli, vendar ne zaradi ledic:)
v luči se ni nikol noben vtikal, pa sem imel ledice in "kitajski" xenon v leči, tudi na tehničnem je šlo vedno vse bp skozi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Mi bi lahko še kdo iz prve roke povedal, če so ga kdaj ustavili policisti, ko je uporabljal ledice? Trenutno uporabljam Osram cool blue h7 žarnice in osram "white" pozicijo
Po mojem mišljenju (ne zagotavljam tega, da ne bo kakšnih pritožb), ti policisti nič ne morejo, dokler imajo LED-ike ustrezne certifikate. Kitajske jih nimajo, ravno tako tudi Osram LED-ike ne
grims-1.gif
.

V praksi je pa tako: še nisem doživel, da bi me ustavili zaradi LED-ic, sem jih pa imel zgolj za osvetlitev registrske tablice.
Nekaj znancev ima zelo močne LED-ike za dnevne luči (namesto original halogenskih žarnic) in noben mi še ni potožil za kazen 400 EUR, izredni tehnični, itd. Pa te dobesedno ''žgejo'' v oči, ker so bistveno močnejše od original halogenskih dnevnih. To pa še ne pomeni, da ne bo enkrat prišel tudi ta račun. Sam sem nekaj časa razmišljal o tem, pa sem potem odstopil, ker mi avto ne izgleda ok, če imaš dnevne LED, vse ostalo pa halogenke. Zadaj pa je zadeva drugačna, zelo štima...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Lool, tega pa še nisem zasledil. Očitno so izgleda res tudi za na cesto.
Me zanima, koliko bo trajalo, da se ta zadeva razpase.