Pozabil nastavitve omrežja

B81

22. jul 2007
37.604
10.902
113
Zdravo

Zdaj sem imel router izkopljen, ker ni bilo potrebe po wireless omrežju doma, zdaj pa sem pozabil, kako se že nastavi.

- Kabelski kabel v modem
- S kablom povezana modem in router (na slednjem v WAN vhod)
- Nastavljeno wireless
- Nastavitve povezave so na Automatic

V prenosnikih omrežje sicer najde, ampak se z internetom ne poveže, tako da router dela.
Nekje mora biti napaka med modemom in routerjem.
Sem že naredil hard reset na obeh (držiš reset gumbek med tem, ko vklopiš in še nekaj sekund)

Tako da mi net trenudno dela le prek USB kabla v en računalnik, če naredim dve povezavi (še brezžično), pa ne dela nobena.

Kako se že to nastavi?
Hvala, 5* za pomoč.

Lp!

B81

22. jul 2007
37.604
10.902
113
Seveda ne
bonk.gif

Hvala

5*

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Saj pri kabelskih ni nobenega user/pass ampak je zadeva zaklenjena na MAC adreso mrežno kartice.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Saj pri kabelskih ni nobenega user/pass ampak je zadeva zaklenjena na MAC adreso mrežno kartice.
Ali pa tudi ne. Odvisno od hudičevih detajlov...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pa ravno Arnes/UPC sem imel zadnjih nekaj let, do lanskega septembra. Vedno je bil zaklenjen na MAC adreso. Najprej so ga zaklenili na mrežno kartico, po vsaki menjavi računalnika sem javljal nov MAC, ko sem pa nabavil ruter, sem vanj kloniral MAC registrirane mrežne kartice in je bil problem rešen.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
KSZ: No, da ne bo preveč pametovanja, upc že lep čas nima zaklenjenega omrežja na mac. Kar priključiš, dela.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Stein, tvoji odgovori so zelo čudni, glede na tvoje druge poste:
citiram tale post "https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/142914/an/0/page/0" #218347 - 03.02.2008 12:43 :

Posebnosti za kabelski internet :
- TV signal je ?
- MAC naslov kartice ? ("Physical Address" v izpisu ipconfig/all) Se je spremenil ? (ročno ali z nakupom nove kartice ali PC-ja ali ruterja, karkoli je pač na linijo povezano) Eni ISP-ji namreč dovolijo dostop je z določenim fizičnim naslovom. Svojega jim pošljemo in oni nastavijo. Če spremenimo, seveda več ne dela in je potrebno ISP obvestiti o spremembi.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Stein
Čudno je, da sprašuješ o teh stvareh, citiram: "Hmm, kakšen pa je bil (uradni) razlog ta leta za tole zaklepanje?",
ko pa si vsaj pred enim letom pisal o tem in takrat se ti je to zdelo popolnoma v redu in nisi spraševal zakaj,
torej bi vsak pričakoval da je to PREDVSEM TEBI popolnoma jasno, danes pa o tem sprašuješ!

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Stein, da nadaljujem prejšni post.
Ali si se takrat delal, da veš več kot si v resnici vedel, ali pa se danes delaš, da o tem ne veš ničesar več.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne takrat, ne zdaj, ne vem , zakaj so tako imeli.
Vem pa (in takrat sem tudi vedel), da imajo tak.

Jasno zdaj ?
wink-1.gif