Pozabil bencin plačat

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Ima za zdrobit, samo se na velikih mestih pojavlja da enostavno ne sprejemajo bankovce za 500 in 200 eur.Včasih ko sem menjal 1000 dem v menjalnici v nemčiji so zaračunal do 5 dem "drobljenje".

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Saj ne da ne bi na pumpi imeli za razmenjat. Na vratih so imeli napis da ne sprejemajo. Na vratih, tam ko vstopiš, ko si že tako in tako tankal.
Tip mu je rekel da je malo naprej, 200 m banka. In je sopotnik šel menjati, tako sta rabila še za po poti. Po kakem kilometru je bila tam res banka. Na banki so zavrnili da ne menjajo, ker nima tam odprtega računa. Potem je poskusil še vseposod kjer je lahko, menjati ni hotel nihče.
Potem mu je dopizdilo in je šel nazaj na pumpo, kolega ga je čakal na pumpi v avtu da ja ne bi bilo kaj narobe.
Tipu za panzerglasom je rekel, da naj vzame teh 500 ali pa gre.
Tip ni vzel, on pa je šel
smile-1.gif

Glede kartice sem ga pa vprašal; rekel je da iz principa ker dnar je dnar.

Na vsakem Petrolu ti menjajo 500-ko brez problema.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Tudi na Nizozemskem nisem uspel plačati z bankovcem za 200€ samo kartica.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Bedarija da ni večje...kaj sploh tiskajo take bankovce, ce jim dajo potem opcijo da se jih ne sprejema. Dnar je dnar.

Nazadnje so mi na Agipu brez problema zmenjal 500ko za 100ke ,pa nism nc kupu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Na A2 imaš sledeče SHELL:

1. pri Wr. Neustadt:
A2/SUEDAUTOBAHN-FOEHRENBERG
Tel.: +43 2622/42-071

2. na vrh Wechsla - Zoebren
2870 ASPANG
A2/SUEDAUTOBAHN-ZOEBERN
Tel.: +43 2642/511-90

Več na: www.shell.at

Jaz pa bil prepričan, da tisti, ki znajo napisati kaki post ali dva (no - 18.947 postov, če sem bolj natačen) zanjo uporabljati internet.
grims-1.gif

Malo za Dunajem je blo mišljeno malo za Dunajem iz Gradca v Smeri Dunaja in nato dalje na poti "levo" proti Shardingu, zaj pa vedi
kateri shel je bil. No kakorkoli, sem zrihtal, bol se mi je šlo da nimam komplikacij, plačala je tako ali tako firma.

Pa en je spametoval, ne gostujem, ko telefoniram v .at, mam 10€ za predplačniško Sisimobajla, za 3 cente na minuto ne ponucam zadeve niti v enem mesecu.
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Bedarija da ni večje...kaj sploh tiskajo take bankovce, ce jim dajo potem opcijo da se jih ne sprejema. Dnar je dnar.

Nazadnje so mi na Agipu brez problema zmenjal 500ko za 100ke ,pa nism nc kupu.

500tke so predvsem zaradi transferov, američani imajo tudi tisočdolarske in tudi 100k, za 10k nisem siguren, na 1k dolarju je
Grover Cleveland za ostale pa nimam pojma.

Pa ne da se jih ne sprejema, pač jih kao niso dolžni, v McD-ju ti 500 rade volje zamenjajo, je pa res da boš večino dobil v dvajstkah in
kaka pedesetka vmes.

Na (ferkventni) pumpi ima z lahkoto tut 10x500 za razmenjat, ampak se jim neda it kuvert gor trgat, ker so pol "pisanje poročil & paper stuff".

Če hoče, bo razmenjal, kaka pumpa s tremi pipami v Ožbaltu pri Fali pa bo ob pričetku šihta malo težje menjal, ob kakih 11ih že ima
dovolj da te reši...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Na (ferkventni) pumpi ima z lahkoto tut 10x500 za razmenjat, ampak se jim neda it kuvert gor trgat, ker so pol "pisanje poročil & paper stuff".

Kake kuverte bi ti gor trgal?

ON:
Sicer pa, če so te na kamere ujeli in če si plačal s kartico majo vse tvoje podatke in dokaz, da nisi plačal. Če hočejo te brez problema izsledijo in ti bo banka trgala oz. izstavla račun.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Aaa, ti si tut en tistih, ki nima ključa od sefa? :D

Tam gor proti špilfeldu, sn zadnjič čakal 20 minut da sem dobil fraj pipo, not še 10min da sem prišel na vrsto, ker čehi so stali
skoraj do izvoza Radgona, gužva napolno, pa da model nima 2x po 500 za razvekslat?

No sej ne da bi jih mel, oz. da mi jih še ni, ampak načeloma 1000 mata dve kasi skupaj tudi tak da dovol menjalca ostane.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Na črpalkah imajo posebne sefe, ki jih spraznijo mislim da 2x tedensko in tam notri se nabere tudi po 50 jurijev gotovine. Tako da lahko komot razbijejo vsako 500ko. Tudi trgovine. Pač teta reče malo počakajte in se vrne z drobižem. Cimer dela na enem počivališču in obrne ogromno 500tk dnevno, pravi da so bolj pogoste kot 200 (logično, sej so jih tudi več natisnili).

Ste me pa malo preplašili zdaj s to tujino.
smile-1.gif
Kaj jim pa ni jasno?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz sicer nevem kak je na drugih črpalkah ampak na naši črpalki 2x DNEVNO pridejo po denar. Denar ni v nobenih kuvertah, ki jih mi ne bi želeli odpirati ampak je zgolj pospravljen v trezorju. V kuverti oziroma ti. vrečki je samo takrat, ko se ga pripravi za polog na banko in ga pridejo potem iskati.

500€ se razmenja brez problema. Razen seveda, če je denar že pripravljen za polog. Takrat je logično, da se ne bo šla vrečka odpirat in na novo delat celoten polog, ker je pač en kekec hoto 500€ razmenjat.

Res pa je, da se v Avstriji in Nemčiji precej branijo 500€ bankovcev. To sem že slišal od dosti ljudi, ki delajo gori.

Drugače pa sploh ne razumem zakaj na bankah dajejo ljudem te bankovce. Večina teh, ki jih razmenja so kaki bosanci, ki preko slovenskih firm delajo v Nemčiji in nekak dvomim, da dvignejo vsak po 10k€, da mu je treba dat 500€ bankovce.

Sicer pa se dajmo prestavit v Čvek, ker tudi neplačevanje goriva ne spada pod avtomobilizem ampak pod debilizem
evil.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tale je tut kr bosa, da na fakin pumpi nima 500 za zdrobit....
bonk.gif

Samo v Sloveniji in ostalih vzhodnih državah je čist normalno, da prideš s 500-takom nekaj malega plačat.

Drugod šibajo kartice, drobnarije pa plačujejo z malim denarjem. 500-taka noben Nemec nima v denarnici.

Nazadnje urejeno:

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

ON:
Sicer pa, če so te na kamere ujeli in če si plačal s kartico majo vse tvoje podatke in dokaz, da nisi plačal. Če hočejo te brez problema izsledijo in ti bo banka trgala oz. izstavla račun.

Torej po podatkih iz kamere se bo videlo da je MX HOTEL plačat ...je DAL, vendar mu PRODAJALEC ni vsega računal....torej od prodajalca krivda in BASTA!!!! Bo pa prodajalec za drugi bolj previden..hebat ga.

Kako že piše na blagajniških izpiskih
sprasujem se.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Malo morgen. Ti lahko gres noter placat kokakolo, pa prodajalec ne more vedeti (ce je guzva ...) ali si natocil bencin ali ne - na tebi je, da poves kako in kaj. Tisto na koncu je pa sploh cvetka, ravno v tem je problem, da mali nakladac ni preveril (ce je sploh kaj od napisanega res).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
huje je ko je punca moja plačala benz in vse. je pa prodajalka narobe tipkala.
p poslala z anjo policaja z lučkami (ki je bil glih na kofetu) kao da ni plačala. moja pa ma račun in vse. potem je pa mogla v policijskem spremstvu nazaj na pumpo plačat svoj račun. jaz bi se nasmehno in reko tu mam račun plačal sem hvala lepa z sodelovanje, prosim ne me več motit. ona pa prestrašena nazaj
je pa blo tak ona je plačala 15€ od nekoga drugega dizl. tisti drug pa njenih 60€ bencina.
me prav zanima če so za onim drugim tut policaje z lučkami poslali naj si pride po svoj dnar. plačala sta pa oba z kartico.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
To se je tud meni v Nemčiji na AC zgodilo pred leti.

Gužva, tankam, grem plačat vzamem še neke bonbone pa pjačo, pridem do kase rečem zwajcen, una prav je že plačano. Ups kaj pa zdej, gleda če je kej druzga neplačanga, nč, vse plačano edin kar teče iz pip.

Skomigne z rameni, mi zaračuna bombone in pjačo, pa čao.

B81

22. jul 2007
37.701
10.960
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Na črpalkah imajo posebne sefe, ki jih spraznijo mislim da 2x tedensko in tam notri se nabere tudi po 50 jurijev gotovine. Tako da lahko komot razbijejo vsako 500ko. Tudi trgovine. Pač teta reče malo počakajte in se vrne z drobižem. Cimer dela na enem počivališču in obrne ogromno 500tk dnevno, pravi da so bolj pogoste kot 200 (logično, sej so jih tudi več natisnili).

Ste me pa malo preplašili zdaj s to tujino.
smile-1.gif
Kaj jim pa ni jasno?

Če ne več...srednje velika pumpa na Ptuju! skasira 20-25 k eur dnevno.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
če ne druga so vsi veseli da menjajo 500-ko in ven vržejo 10-ke pa mogoče 20-ke.
to pomeni manj štetja zvečer in par minut prej odhod domov. vsaj pri nas na omv je blo tak.