Povprečno padanje vrednosti vozil

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

ja ja, ti pa svizec s cokolado.

Kaj pa ce meni cinspula in vseskupaj crkne da mi stevec vec ne deluje (twingo recimo), bodo zapisali kaj? Crknila cinspula?

Kaj pa ce se odlocim armaturo menjat?

Jebe se servisom za prevozene in za bodoce kupce.

Potem bo tvoj avto vreden manj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
jaz dam zadevo iz 159 zbit na 90,
servisno postemplat je lazje kot zdravstveno,
pol pa staro za novo.

Pol se ti ga kolega v avtohisi oceni, pa si rešen muk in težav in se odpeljes z novim vozilom ki se ostane
3 tedne njihov kot testno vozilo. (dajo ti novo vozilo ki je testno na probo, ti pa kar narocis identicnega,
nato po treh tednih se samo placas in prevzames
"testno" vozilo.

še pasulj je tezje naredit kot to.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Nekaj takšnega:

1. leto -25%
2. leto - 15%
3. leto -10%

in potem padanje za 10%...

..to seveda ni niti približno res. Kdaj pa to izveš? Ko prvič kupuješ nov avto. Tisti, ki ga še ni kupoval naj kar zaobide temo, ker ni kompetenten.
tongue-1.gif

Kupuješ nov avto. Ker si jako pametan, ga hočeš kupit okoli novega leta, ker so popusti. Ker si pol še bolj pameten si rečeš: Hey, ker so nam starši pred 20 leti utupli, da so 1 leto stari avti 25% do 50% cenejši, bom jaz velika glava kupil 1 leto starega, dobil praktično nov avto, ter plačal cca 25% manj. Potem greš pogledat avte stare 1 leto in stanejo, glej ga zlomka, identično kot nov! Zakaj? Ker nekdo, ki prodaja 1 leto star avto razmišlja enako, skoraj nov avto pa ne prodam za 1/4 cene manj! In misli, da je prebrisan in pogleda oglaševalsko ceno novega vozila s cenika in od te odbije 25%. Kao, da so kupci idioti in ne vedo, da se avti itak okoli novega leta prodajajo 20% nižje od cene po uradnem ceniku. In pol je praktično razlika cca 5%, torej nič. Tudi testni avti stari eno leto, s prevoženimi 10K kilometri se prodajajo največ z do 5% popusta. Tako da fantje če se ne razumete v cene vozil, pejte v forum kulinarika.
grims-1.gif
Dej pokaži mi en npr. Audi, ki je nov 40K in da ti ga kdo proda po 1 letu za 30K. Nikoli in nikdar!
( pa ne mi zdej kazat neko ceno s cenika in nek oglas avto.net, ki je fake ) to kar jaz pravim je real time. real pussy.
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kaj bi zdaj rad povedal? da grem za novo leto kupit novo A5ko in shendlam maksimalne popuste, pa jo čez eno leto lahko prodam za 2 jurja manj?

se lahko zmenima tako, da mi jo ti rentaš za 3 jurije, vsako leto novo, jaz pa jo zavarujem ok?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj bi zdaj rad povedal? da grem za novo leto kupit novo A5ko in shendlam maksimalne popuste, pa jo čez eno leto lahko prodam za 2 jurja manj?

se lahko zmenima tako, da mi jo ti rentaš za 3 jurije, vsako leto novo, jaz pa jo zavarujem ok?

nisi še kupoval novega avta. no go.
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:

evil.gif

your point being?
confused-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:

evil.gif

your point being?
confused-1.gif

sej sem lepo skozi zgodbo povedal. Ko hočeš 1 leto star avto da je v primernem stanju, ga ne dobiš za 25% manj. Tudi testni avti na servisih, pejdi vprašat za koliko ti prodajo 1/2 leta starega testnega. Za največ 4% ceneje! Žal.
Za kakšne avte 50K +, uvoz it nemčije, 40K + km pa bi že morda držalo, ampak debata je povprečen avto, torej med 15 in 40K.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
recimo:
ker A5 ni dosti na netu, dam primer za A4.
Primer:
A4: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3107576&show=1
Oglašuje da je bila cena novega ~39000, to pomeni uradno ceno, dobil si ga za ~35000€.
Sedaj ga pa dobričina prodaja po ~29000€. Avto ima 2 leti in 3 mesece in 35K km. Pa računaj!
P.S. Po računici 1. leto -25%, 2. leto - 15%, 3. leto - 10%, bi ta Audi moral biti prodajan po ceni cca ~20000€. ni šans.
..pa mi ti tega zrihtaj za 20K!
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja no pol pa itak ne vidim problema?

Ti pojdi in mi kupi A4 karavan 2.0 TSI (pač najmočnejšo ne S/RS različico), po tvojem je ta na tvojem linku požrl 5000€ izgube v dobrih dveh letih, jaz ti dam 6000€, pa boš enostavno zaslužil 1000€ v 2 letih

sicer to ni ne vem kako veliko, samo ti pa takoj še 10 folka pripeljem, maš pa 10000€ v 2 letih za praktično nič dela

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
ja no pol pa itak ne vidim problema?

Ti pojdi in mi kupi A4 karavan 2.0 TSI (pač najmočnejšo ne S/RS različico), po tvojem je ta na tvojem linku požrl 5000€ izgube v dobrih dveh letih, jaz ti dam 6000€, pa boš enostavno zaslužil 1000€ v 2 letih

sicer to ni ne vem kako veliko, samo ti pa takoj še 10 folka pripeljem, maš pa 10000€ v 2 letih za praktično nič dela

ne, lej, dejstvo je da noben boh ti ne bo prodal avta starega 1 leto, v normalnem stanju za 25% manj od trenutne dejanske prodajne cene. V cenovnem rangu kot navajamo. Midva si pa vmes lahko prodajava audije na debelo ali pa na drobno.
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
seveda ne, realno gledano - kolk ljudi, ki kupi nov avto, dejansko le-tega prodajajo po enem letu? Tako da te izgube sploh ne moreš preveč realno ocenit.

Če pa pogledaš cene po 3 letih, pa vidiš, da je folk izgubil najmanj 40% vrednosti. Če še enkrat napišem, moj avto je stal nov malenkost manj od starih 6 milijonov ~ 25k€, jaz pa sem za 3 leta in par tednov starega dal 10500€ - 1. lastnik je izgubil 58%. Pa sem videl original račun za avto.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
in ti zdaj sodiš celotno avto industrijo po tvojem pugiju al kak? kaj je težko dojet da twingo ne izgublja isto kot S klasa? vroče žemljce zgubljajo malo na ceni, peugeoti recimo hitro, ve se zakaj
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa ko si ravno pri 3 letih starem vozu in praviš da je izgubil skoraj 60%. poglej si cene recimo škode roomster. 1.4 style je malenkost prek 12k, rabljenega 07 letnik ne dobiš za manj kot 9 jurjev. v 3 letih je pušnil celih 25%. podobno velja za minija.
pa preden se kdo obesi na kak famozen stavek da lastniki preveč cenijo svojega škodilaka, tudi po podatkih švabskih cajtngov drži ta model zelo lepo svojo ceno.

bo zdaj jasno?

šit car zgubi 60%
good car zgubi 25%
aplauz.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in ti zdaj sodiš celotno avto industrijo po tvojem pugiju al kak? kaj je težko dojet da twingo ne izgublja isto kot S klasa? vroče žemljce zgubljajo malo na ceni, peugeoti recimo hitro, ve se zakaj
evil.gif

ne, se zavedam, da je P407 extrem, hell še na top gearu so isto povedali, samo med 60 in 40% je ogromna razlika, ampak še vedno manjša kot med 100 in 60, če veš kaj ti hočem povedat

pogovarjamo pa se o avtih, ne o twingu
evil.gif
valjda majhnim cenejšim pada cena manj, ker ko pade avto v cenovni rang pod 5000€ je vedno več ljudi, ki si jih lahko privošči, ene 10 let stare S-klase si pa marsikdo ne more privoščit, tud če avto stane samo 5000€

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:

evil.gif

your point being?
confused-1.gif

sej sem lepo skozi zgodbo povedal. Ko hočeš 1 leto star avto da je v primernem stanju, ga ne dobiš za 25% manj. Tudi testni avti na servisih, pejdi vprašat za koliko ti prodajo 1/2 leta starega testnega. Za največ 4% ceneje! Žal.
Za kakšne avte 50K +, uvoz it nemčije, 40K + km pa bi že morda držalo, ampak debata je povprečen avto, torej med 15 in 40K.
Verjami da ga dobiš!
smile-1.gif

Jaz sem dal za mojega dobro leto nazaj 14.000€, pa ga takoj prodam za 10.000€, če bi mi kdo ponudil toliko
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz...

Torej neke splošne približne kalkulacije ni s katero bi lahko delno predvidel koliko bo nek avto še vreden čez 3leta (ob predpostavki, da je avto normalno uporabljan, normalno ohranjen, normalni kilometri)?

Gledam in kupujem nemški avto star približno 3-4leta in me mal matra kolk bo ta wagen še vreden čez 3-4 leta.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Dejstvo je, da je to različno od znamke do znamke. Vsekakor največ izgubiš na novem avtu, sploh če je nabavna cena tam od 25k naprej. Lani je en kolega prodajal 3 leta staro laguno z vso možno opremo, sicer uvožena. Vendar še sedaj ne morem pozabit, da je iztržil slabih 25% vrednosti cene nove. Pa ne bo kdo mislil, da je bilo z avtom kaj narobe, je pa že imel 130 tisoč km. Samo da avto v 3 letih izgubi toliko, je pa res skoraj neverjetno. Medtem, ko bo eden japonec tam do 20k, še vedno vreden ene 50 do 60 % sigurno, če ne več. Zato to posploševat je brezveze.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
ksz...

Torej neke splošne približne kalkulacije ni s katero bi lahko delno predvidel koliko bo nek avto še vreden čez 3leta (ob predpostavki, da je avto normalno uporabljan, normalno ohranjen, normalni kilometri)?

Gledam in kupujem nemški avto star približno 3-4leta in me mal matra kolk bo ta wagen še vreden čez 3-4 leta.

računaj, da boš zgubil približno polovico, če lahko s tem živiš potem boš ali zadovoljen, ko boš zgubil 40% ali pa boš požrl 60%
grin1.gif
čeprav pri nemcih boš po mojem bližje 40%

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Naša država je itak vsesplošen fenomen, to se odraža še posebno pri avtomobilih. Imamo velecenjene določene primerke, v določenih barvah, ki potrjuje to pravilo.