Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
ja ja, ti pa svizec s cokolado.
Kaj pa ce meni cinspula in vseskupaj crkne da mi stevec vec ne deluje (twingo recimo), bodo zapisali kaj? Crknila cinspula?
Kaj pa ce se odlocim armaturo menjat?
Jebe se servisom za prevozene in za bodoce kupce.
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Nekaj takšnega:
1. leto -25%
2. leto - 15%
3. leto -10%
in potem padanje za 10%...
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj bi zdaj rad povedal? da grem za novo leto kupit novo A5ko in shendlam maksimalne popuste, pa jo čez eno leto lahko prodam za 2 jurja manj?
se lahko zmenima tako, da mi jo ti rentaš za 3 jurije, vsako leto novo, jaz pa jo zavarujem ok?
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
kaj bi zdaj rad povedal? da grem za novo leto kupit novo A5ko in shendlam maksimalne popuste, pa jo čez eno leto lahko prodam za 2 jurja manj?
se lahko zmenima tako, da mi jo ti rentaš za 3 jurije, vsako leto novo, jaz pa jo zavarujem ok?
nisi še kupoval novega avta. no go.
Citat:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
your point being?
Citat:
ja no pol pa itak ne vidim problema?
Ti pojdi in mi kupi A4 karavan 2.0 TSI (pač najmočnejšo ne S/RS različico), po tvojem je ta na tvojem linku požrl 5000€ izgube v dobrih dveh letih, jaz ti dam 6000€, pa boš enostavno zaslužil 1000€ v 2 letih
sicer to ni ne vem kako veliko, samo ti pa takoj še 10 folka pripeljem, maš pa 10000€ v 2 letih za praktično nič dela
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in ti zdaj sodiš celotno avto industrijo po tvojem pugiju al kak? kaj je težko dojet da twingo ne izgublja isto kot S klasa? vroče žemljce zgubljajo malo na ceni, peugeoti recimo hitro, ve se zakaj
Verjami da ga dobiš!Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
your point being?
sej sem lepo skozi zgodbo povedal. Ko hočeš 1 leto star avto da je v primernem stanju, ga ne dobiš za 25% manj. Tudi testni avti na servisih, pejdi vprašat za koliko ti prodajo 1/2 leta starega testnega. Za največ 4% ceneje! Žal.
Za kakšne avte 50K +, uvoz it nemčije, 40K + km pa bi že morda držalo, ampak debata je povprečen avto, torej med 15 in 40K.
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
ksz...
Torej neke splošne približne kalkulacije ni s katero bi lahko delno predvidel koliko bo nek avto še vreden čez 3leta (ob predpostavki, da je avto normalno uporabljan, normalno ohranjen, normalni kilometri)?
Gledam in kupujem nemški avto star približno 3-4leta in me mal matra kolk bo ta wagen še vreden čez 3-4 leta.