Povezava dveh PC-jev (filmi)

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Kako naj rešim težavo, da bi lahko iz A računalnika na B prenesel filme (cca 10 metrov). Preko cd-jev ali usb ključa traja in traja.
A in B sta povezana preko neta. Mogoče preko Lana.
17758-icon_confused.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sta v isti mreži, ali misliš 10m kot v sosednjem bloku? Za prvo varjanto je rešitev sharing (windows file sharing, samo nastavit ga moraš), za drugo pa recimo da eden postavi ftp.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Control Panel / Network.../ Network Setup Wizard

Klikaj NEXT.
- če omeni kake nepovezane (not connected) ali neaktivne mrežne povezave, vklopi opcijo "Ignore...".
- ko vpraša za ime tega PC, daj nekaj smiselnega, recimo DNEVNASOBA , da pozneje ne boš tuhtal "ah, kaj je PC1 tale, ali oni drugi"...
- ko je na izbiro "Turn on file and printer sharing" in "Turn off file and printer sharing" izberi "Turn on".
- NEXT, NEXT, NEXT,...
- Na koncu izberi "Just finish Wizard".
- FINISH
- RESTART

To na obeh PC narediš.

Pol v Explorerju (WINDOWS tipka + E tipka) pod "My Network Places" vidiš svoj in drugi PC.
Torej vidiš mapo "Shared Documents" na drugem PC.
To mapo na lastnem PC pa vidiš pod "My Computer / Shared Documents".

Torej skopiraš film iz recimo C:\Filmi v "My Network Places"/"SharedDocs on drugi_PC".

Na drugem PC jih potem imaš v omenjeni "Shared Documents" mapi.

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Control Panel / Network.../ Network Setup Wizard

Klikaj NEXT.
- če omeni kake nepovezane (not connected) ali neaktivne mrežne povezave, vklopi opcijo "Ignore...".
- ko vpraša za ime tega PC, daj nekaj smiselnega, recimo DNEVNASOBA , da pozneje ne boš tuhtal "ah, kaj je PC1 tale, ali oni drugi"...
- ko je na izbiro "Turn on file and printer sharing" in "Turn off file and printer sharing" izberi "Turn on".
- NEXT, NEXT, NEXT,...
- Na koncu izberi "Just finish Wizard".
- FINISH
- RESTART

To na obeh PC narediš.

Pol v Explorerju (WINDOWS tipka + E tipka) pod "My Network Places" vidiš svoj in drugi PC.
Torej vidiš mapo "Shared Documents" na drugem PC.
To mapo na lastnem PC pa vidiš pod "My Computer / Shared Documents".

Torej skopiraš film iz recimo C:\Filmi v "My Network Places"/"SharedDocs on drugi_PC".

Na drugem PC jih potem imaš v omenjeni "Shared Documents" mapi.

OK, da razčiščeva nekaj imam win 2000 in v control panel imam samo network and dial up connections

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Ne vem kako mi ej to ratalo, amapk nisem nič nastavljal kot si rekel, samo datooteko označil sharing in v njo skopiral filme in sedaj alhko an drugmu gledam filme.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne čitam misli
wink-1.gif

To je za XP bilo.

V Windows 2000 pa :
- v lastnostih mrežne kartice (če še ni instaliraj in) vklopi "File and Printer Sharing for Microsoft Networks"
- izklopi firewall, če ga imaš (ali dodaj izjemo za file sharing)
- V lastnostih kake mape v zavihku "Sharing" vklopi "Share this folder"
Najbolje to narediti na mapi, v kateri imaš filme.

Na drugem PC:
- v lastnostih mrežne kartice (če še ni instaliraj in) vklopi "Client for Microsoft Networks"
- v explorerju odpri "My Network places" in pogled, če najdeš not drugi PC

Če se kje zatakne, vprašaj.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Ok jaz na svojem samo označim mapo v tej mapi so filmi označim jo s sharing, potem grem na drugi računalnik in poiščem datoteko pod my network place/near.....in tam notri se nahajajo moje datotek potem pa jih označim in prekopiram v drugo mapo.
Samo an mreži nisem samo jaz temveč trije...upam, da drugi enbo videl mojih filmov.