Potopna kuhinjska pipa ali podobno?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ima kdo kakšne ideje?

Nekaj sem uspel najti na internetu,ampak nič kaj dosti. Iščem pa pipo za pod okno, namreč pult bo na višini 91cm ( toliko kot okenska polica) , sedaj pa bi rabil neko pipo ki jo je možno obrniti/potopiti v primeru da želim okno odpreti na strežaj.

Slika v priponki za lažji prikaz.
2080582-Untitled11111.jpg

Priponke

• 2080582-Untitled11111.jpg
    2080582-Untitled11111.jpg
    46,2 KB · Ogledi: 912

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
obrni se na endosan.si
imajo pipo od KWC točno takšno kot iščeš ti. pipa zgleda popolnoma enako kot vse, le da se da zmaknit in odpreti okno. KWC pa je zelo dobra firma armatur.
lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Se ti da prilimati direkt link ali pa ime?
Jaz ne najdem, nemscina ni moj jezik
redface-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Glej ga hudiča, cel se vn potegne
grin1.gif

To mi je zaenkrat top varianta, da ne premikam korita . Kako je pa pritrjena taka pipa, da se vse skupaj ne maje?
Sedaj samo še upam da se kdo oglasi in pokomentira znamko pipe če je za kej.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Avtodomi majo zlo dobro rešitev, pipa se dejansko "zloži" v korito, ne rabš nč vn vlečt itd... pogledam če najdem...

Če maš keš pa
wink-1.gif

http://www.reuter-shop.com/bla...out-a301128.php

Ta model sem že gledal,pa je previsok na žalost. Med pultom in spodnjim delom okna bo samo cca 4cm, pulta ne mislim dajati nižje zaradi redne uporabe,okno se pa se ne odpira skos in tudi ni edino v prostoru.

Je pa v igri tudi v skrajni sili menjava okna tako da bi bilo spodnjih 25-30cm fiksnih...ampak če se da,bi se temu izognil.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.528
7.045
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
...,okno se pa se ne odpira skos in tudi ni edino v prostoru.

Se vidiš da boš to okno ful odpiral? Mi imamo podobno, vendar sem že naročila fiksno okno ravno zaradi tega. Če tega okna ne rabiš odpirati v namen prezračevanja in je tam zgolj zaradi naravne svetlobe, potem ne vidim smisla v odpiranju. Pustiš okno, samo da ga pač ne odpiraš oziroma mogoče na kip, pa obično pipo. Zadeva rešena. Razen, če kuhinje nimate v pritličju (kako stanovanje v mansardi ali kaj takega), pa je potem hec od zunaj čistiti...

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ej... Kaj pa, če..
A se ti okno odpre iz desne proti levi ?
Kaj pa, če bi dal navadno pipo čist na levo zgorno stran korita, pa se ti okno še zmeri dost odpre (ok,či glih ne, ampak vseen).

Če se ti pa iz leve prot desni, pa itak nimaš druge, kokr potopno pipo...
smile-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Kaj pa, če pomivalno korito obrneš, da je del s pipo na desni in del za odlaganje posode na levi? Pipo montiraš malo bolj desno pa te ne bo ovirala pri oknu.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.091
1.894
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Kaj pa, če pomivalno korito obrneš, da je del s pipo na desni in del za odlaganje posode na levi? Pipo montiraš malo bolj desno pa te ne bo ovirala pri oknu.

Nema obračanja. To zahteva postopek, ki se mu reče: moledovanje lepše polovice in bo zaradi teh "kompromisov" boy's club room polovico manjša in manj izolirana
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ma že tko sem komplet okna zamenjal dobre pol leta nazaj, če bom bom tega vn vrgel in upam da lahko porabil na drugem delu hiše, tukaj pa zmontiral drugo okno ki ima spodaj cca 20-30cm fiksnega dela, in pa da se odpre samo zgornji del.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Takšno, kakršno oglašuje Hofer, sem pred nekaj minutami gledal v Merkurju.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.025
6.210
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
...,okno se pa se ne odpira skos in tudi ni edino v prostoru.

Se vidiš da boš to okno ful odpiral? Mi imamo podobno, vendar sem že naročila fiksno okno ravno zaradi tega. Če tega okna ne rabiš odpirati v namen prezračevanja in je tam zgolj zaradi naravne svetlobe, potem ne vidim smisla v odpiranju. Pustiš okno, samo da ga pač ne odpiraš oziroma mogoče na kip, pa obično pipo. Zadeva rešena. Razen, če kuhinje nimate v pritličju (kako stanovanje v mansardi ali kaj takega), pa je potem hec od zunaj čistiti...
OFF:
Če pa se katero okno veliko odpira je to okno v kuhinji. Sicer se verjetno dosti odpira samo na "kip" ampak, če meni nekdo reče da mi fiksno okno v kuhinjo vgradi, ga z piskrom pa glavi ruknem.