Potopna črpalka

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Rabil bi nasvet okoli potopne črpalke za umazano vodo. V bajti smo naredili kurilnico v kleti, kjer bo tudi pralni stroj, pisoar in umivalnik. Težava nastane, ker je odtok višje, kot pa ta prostor. TO pomeni, da bo treba narediti "zbiralnik oz. jašek, kjer se bo zbirala odpadna voda, zato rabim potopno črpalko, da bo vodo "šopala" gor v odtok. Ali mi zna kdo svetovati, katero se splača nabaviti (v rangu do 100€)?? Gledan npr. tole
sprasujem se.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Pri nakupu moraš paziti kakšno umazanijo, (velikost drobcev v umazaniji) boš črpal. Pri črpalki je ponavadi napisano "za umazano vodo. Velikost drobcev do 5 mm".
To pomeni da rotor med ohišjem ima zračnost malo več kot 5 mm, da se med obratovanjem rotor ne zatakne.
Večja zračnost pri rotorju pomeni manjšo črpalno višino, in obratno. Torej izbiraš med temi značilnostmi.
Jaz sem kupil pri Lidlu, pa dela še kar v redu, ker jo uporabim občasno.
Za uporabo 24 ur/7, potrebuješ malo bolj robustno izvedbo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kolko boš pa ti te vode imel, ko boš šel črpat??? Kako velik zbiralnik?? kakšen naj bi bil tale zbiralnik Kolk višje je odtok?? Drugo kar je,v pralnem stroju se nabirajo trdi delci,(od pralnega praha) ki so lahko kar veliki , ko se strnejo skupaj. Če so takšne potopne črpalke vredu, pa nisem prav siguren. In če se ti kje kaj zamaši....da ærpalka ne uklopi..... bo pa poplava.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Zbiralnik ne bo velik, cca. 50l. Vodo mora "porinit" slabe 3m visoko. Ogledal sem si tole . Delce do 3cm požre, to bi moralo biti čisto dovolj. Saj Metabo ni ravno slaba roba ne?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kolk je Metabo dobra ali slaba roba , ne vem. Se včasih tud Mercedes pokvari. To, da ne bi črpala vode sploh ne dvomim.
Razmišljam v tej smeri, če je to dolgoročna rešitev. Praviš boš imel pralni stroj. Te kosi, ki se strnejo od pralnega praška in če zamašijo dno črpalke kjer sesa vodo ali pa plovec, ki regulira samodejni vklop, se lahko zgodi da boš imel poplavo. No, glede na to, da bo zbiralnik dosti majhen in bo črpalka prej prečrpala, preden se tvorijo kosi pralnega praha, bi moralo biti. Samo jo pa večkrat preglej, če ni kje kaj zapacano. in včasih malo čiste vode preko spusti
Glej... nisem glih strokovnjak, sam imam podobno črpalko za praznjenje bazena... samo to je drugo (čista voda)

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Zaradi okvare je lahko hitro štala v kleti, to mi je jasno.
zmaga.gif

matabo je dobra črpalka zbiralnik vode 50 l zadovoljivo,
nekaj pa ste pzabili kar je pa bistveno- nepovratno loputo je treba vgraditi in to nujno!
zakaj ko bo črpalka nehala delovati bo preostanek vode ki je v cevi stekel nazaj v zbiralnik
drugo cev ki je speljana iz črpalke v kanalizacijo!
lahko se zgodi kar je možno da se iz neznanega vzroka zamaši cev kanalizacije -vsa voda do stekla po cevi črpalke v klet, pol pa je to sranje na kvadrat. Delal sm dosti prečrpališč fekalij pa so na vsaki črpalki nepovratne lopute ki to preprečujejo.
pa še en nasvet- črpalko priklopi z armirano pvc cevjo in jo dobro pritrdi da ve bo bingljala.Nikakor pa ne uporabljaj PP cevi ki so za odtoke ker ti jo bo potisnilo narazen pri spojih pa bo vse teklo.to vem iz izkušenj ko sem priklapljal fekalne hišne črpalke SOLOLIFT Grundfus kjer so imeli v kleteh pralne stroje WC-je umivalnike in podobne potrišnike.
zmaga.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Zaradi okvare je lahko hitro štala v kleti, to mi je jasno.
zmaga.gif
aplauz.gif
ko dela, življenska doba laufa, ko crkne, je pa življenska doba potekla. Laufala bo, ne se sekirat, sam če ne bo kakšna postranska stvar zaje....

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
ksz
Če nimaš veliko prostora, vzami tisto, ki ima plovec za vklop v ohišju ob strani, ne na kablu, da se ti ne zatakne.

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
eCoyote ,
tudi bi ti priporočil nakup od Grundfosa; tudi je zrakotesna in ti ne bo smrdelo.

LP

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik grez pravi:
eCoyote ,
tudi bi ti priporočil nakup od Grundfosa; tudi je zrakotesna in ti ne bo smrdelo.

LP

vse je odvisno kolko je za zadevo pripravkjen dati Sololifti niso poceni pride okrog 450
17758-icon_confused.gif
-500€ je pa rez špica!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pratica family je en tak sistem. Vendar vidim, da ima slovenski uvoznik slabo pošlihtano spletno stran.