Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
za ta denar dobim skoraj dva hidropaka in ne rabim stalno vklapljati in izklapljati črpalke tako da ni računice po nobenim pogojem.
Rabiš pa odpret in zapret pipo. Namesto tega jaz vklopim in izklopim stikalo, kar je časovno krajše kot "šravfat" ventil.
Kaj boš naredil s hidropakom po zimi. Spustil ven vodo
x2, kupil v Baubau eni 2 leti nazaja, zraven je že sesalna cev 5m s protipovratnim ventilo, dela bp. Je pa pod 100€.Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Aha, sem pogledal v hofer katalog. Torej je tisto hidropak.
Hidropak se torej vklopi/izklopi sam, ko potrebuješ/zapreš vodo, drugače pa miruje. Hidrofor pa ima še dodaten rezervoar, če prav razumem...
hidrofor je posoda ki velika od 80 l pa naprej črpalka je pa posebej v studencu
hidropak (ali hišni vodovod ) to boš ti kupil v hoferju ne vem kaka je cena pri bahuhausu jih imajo nekje 89€ z 5letno garancijo je pa NEPTUNOV se ga splača tam kupiti saj je garancije več kot pa pri Hoferju če se ne motim
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Sem se spomnil na to debato danes v Bauhausu in izbira potopnih je res velika, posebej zaupanja vredne so bile videti od Gardene, podatki o 20m višine pa tudi niso kar tako.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Črpanje iz potoka je eno, iz rezervoarja za deževnico (glej naslov) pa druga stvar.
raners@
Glede potopnih črpalk, Neptunova dosega višino 36 metrov. Boljše je izbrati bolj zmogljivo, ker pritisk hitro pada prek različnih priklučkov in dolgih in navitih cevi na bobnu.
Citat:
Uporabnik raners pravi:
@jurga, pa ima tisti hidropak iz bauhausa (Neptun za 89.90 eur) tudi kakšno zaščito, če zmanjka vode v zbiralniku? Kaj se zgodi takrat?
Zanima me tudi, kako bi lahko približno preverjal nivo vode v zbiralniku? Kot sem napisal, imam 2x1m kanal (enega na drugem) in na vrhu pokrov z odprtino. Torej, kako bi lahko videl približen nivo vode, ne da bi moral vedno odpirati pokrov?
Kot ideja sem se spomnil, da smo imeli na rezervoarju za kurilno olje nek števec, ki je kazal, kolikšen je nivo olja v rezervoarju...