potopna črpalka?

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
klik ali lahko nekdo pove kako mora biti postavljena-mogoče je lahko tudi potopljena
confused-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Enostavno mora biti potopljena v vodi, navežeš na vrv ter vrži v vodo. Dokler je plovec pokonci bo vodo črpala ko pade pod določeno mejo preneha. Je pa tako da ti vedno ostane cca 20-30 cm vode(ker je stikalo plovec) če hočeš črpat do konca boš moral pa ali stati zraven ter plovec držati ali ga privezati. Vendar s tem tvegaš da jo uničiš(če tečev prazno seveda).

ps: itaq nima veze 32 ima boljšo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
klik ali lahko nekdo pove kako mora biti postavljena-mogoče je lahko tudi potopljena
confused-1.gif

Ko sem odprl kink katero črpalko imaš ti vse lepo piše ,koliko litrov črpa na uro globina črpanja in največja višina. uporaba pa je zelo enostavna kot sta ti že predkodnika napisala nimaš se kaj bati,žavežijo na vrv ali kaj podobnega priklopi odtočno cev,prej nastavi višino črpalke jo daj v vodo ,priklopi na omrežje po možnosti ali potrebi nastavi plavač črpalke in že dela. vsa umetnost.
zmaga.gif

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
ja zdaj mi je jasno, edino prej me je tisto češko ohišje begalo zaradi elektrike in stika z vodo - varnost
zmaga.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
ja zdaj mi je jasno, edino prej me je tisto češko ohišje begalo zaradi elektrike in stika z vodo - varnost
zmaga.gif

če je kolko tolko črpalka v redu se nimaš kaj bati vse so vodotesne zato so potopne je cela potopljena v vodo.v bumaxsu so malo boljše večja moč pa bolj poceni NEPTUN stane pa 27€ sem jo kupu za domačo uporabo za črpanje meteorne vode iz jaška 7000 l na minuto se pa kar dobro obnese .
zmaga.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
NEPTUN stane pa 27€ sem jo kupu za domačo uporabo za črpanje meteorne vode iz jaška 7000 l na minuto se pa kar dobro obnese .
zmaga.gif

7000 litrov na minuto... bo napačen podatek, če uporabim mile besede.
smile-1.gif

Črpalke, ki zmorejo črpat 60 kubičnih metrov NA URO oz. 1000 litrov na minuto brez višinske razlike in jasno precej manj, če moraš vodo spravit kaj višje, stanejo v rangu 1000EUR.

Za črpanje 7 kubikov na minuto oz. 420 kubikov na uro zgleda pumpa približno tkole (tale je sicer 5 kubikov na minuto):
wp_hanni.jpg

To je sicer malenkost off-topic post, bolj zabava zame
smile-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
NEPTUN stane pa 27€ sem jo kupu za domačo uporabo za črpanje meteorne vode iz jaška 7000 l na minuto se pa kar dobro obnese .
zmaga.gif

7000 litrov na minuto... bo napačen podatek, če uporabim mile besede.
smile-1.gif

Črpalke, ki zmorejo črpat 60 kubičnih metrov NA URO oz. 1000 litrov na minuto brez višinske razlike in jasno precej manj, če moraš vodo spravit kaj višje, stanejo v rangu 1000EUR.

Za črpanje 7 kubikov na minuto oz. 420 kubikov na uro zgleda pumpa približno tkole (tale je sicer 5 kubikov na minuto):
wp_hanni.jpg

To je sicer malenkost off-topic post, bolj zabava zame
smile-1.gif

vse ti dam prav sem se kar precej zmotil ko sem pisal malo preveč nul sem stisnil pa še minute sem dodal namesto ure .e ,pa hvala ti da si me opozoril na to napako. če bi bila tako poceni bi bilo super-kaj praviš ?
stupid-1.gif
pa kaj češ se zgodi !

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
jezus, nikar se vesit zarad tega, porkaflika!!!

Če bi ti vedu, da sem jaz svoj post trikrat popravljal...
wink-1.gif

Kot sem napisal, bolj za zanimivost sem dal to gor.
nahrung002.gif