No pa sem še jaz končno našel nekaj časa, da predstavim naše potepanje po Španiji. Zaenkrat v obliki fotoreportaže, kasneje enkrat pa bom dodal še komplet potopis ( še vedno v izdelavi ).
Torej na pot smo se odpravili v ponedeljek 23.7.2007 , vrnili pa v torek 7.8.2007.
Bili smo štirje, naše prevozno sredstvo pa škoda octavia 1.9 tdi.
- Vsega skupaj smo prevozili 7250 km.
- povprečna poraba okoli 6,5 l / 100 km
- spali smo v kampih ( cene za 2 šotora, avto , 4 osebe ter elektriko pa so bile od 16 € - 50 € )
- cene nafte : Italija okrog 1.30 € , Francija 1.05 - 1.20 € , Španija 0.95 - 1€ , Gibraltar 0.83 €
- cene v trgovinah izven mest zelo podobne našim, oziroma še malo nižje. V večjih mestih za odtenek dražje.
- kava od 1,5 € - 3 €
- pivo okrog 2 - 3 €
No za začetek 3 slike poti. Z rdečimi kvadratki so označeni kampi. V kampu pri Granadi smo prespali dvakrat, drugje po enkrat.
Če bo koga zanimal bolj podroben potek poti, lahko kasneje dodam še potek po dnevih, od prvega do zadnjega.
No sedaj pa nekaj slik. ( naj kar takoj povem, da niso izpod mojih rok )
pogled na Monaco – brezplačno, 4 x kava v Monacu 10 €
malo pred Španijo
plaža v San Sebastianu. Atlantik presenetljivo ne preveč hladen. Tam okrog 22, 23 °C
gps – u negre slepo zaupati. Včasih najde take in drugačne »bližnjice«
res prekrasno, ni kaj dodati
grad v Figueresu
planota visoka okrog 1000m , posejana z nekaj čez 1200 vetrnicami
žito do koder seže pogled
še en grad, v Španiji jih je res ogromno
meni osebno najlepši od teh ki smo jih videli
Segovia : akvadukt
katedrala
grad
prestol Segovi-jskega gradu
z malo sreče vidiš tudi kakšnega divjega konja
Cordoba : zvonik mošeje ( visok natanko 99 m )
pa še naš luksuz
najjužnejša točka Evrope ( Punta de Tarifa ), na levi strani Atlantik, na desno Sredozemlje med njima pa naše prevozno sredstvo
hribček v ozadju ni kar en hribček, temveč Afrika
Gibraltar navduši že ob prvem pogledu
takole pozirajo opice na Gibraltarju
vrtovi Mavrske palače Alhambre
pogled iz Alhambre na Granado
ter še pogled na dvorišče ( meni se ta bolj dopade )
Sierra Nevada. Z avtom se pripelješ na 2550m. Zunaj te pričaka prijetnih 26 °C. kakšen balzam proti 45,5 °C iz Cordobe
kavbojska vasica v Tabernasu. Tu je bilo posnetih ogromno westernov. Med drugim tudi The good, the bad, the ugly
akvarij v Valencii ( baje največji v Evropi )
še ena slika iz Valencie. Stavba 4D Imax kina
malo pred Barcelono – hribovje Monseratt
narodni muzej v Barceloni
2 sliki vodometa, ki je nekajkrat na teden, traja okrog 2 uri, ogleda pa si ga nekaj tisoč ljudi
Gaudijeva mojstrovina – Sagrada familia
slovita La Rambla. Pivo ni ravno najcenejša zadeva tukaj. 2 x superca = 28 €
Figueres – rojstni kraj Salvador Dalija
Evo, to bi bilo zaenkrat iz moje strani vse. Če vas pa karkoli zanima, kar vprašajte.
Se bosta pa verjetno kaj javila še avtorja slik, ki sta pravtako registrirana tu na alterju, ter bosta še onedva kaj dodala.
Torej na pot smo se odpravili v ponedeljek 23.7.2007 , vrnili pa v torek 7.8.2007.
Bili smo štirje, naše prevozno sredstvo pa škoda octavia 1.9 tdi.
- Vsega skupaj smo prevozili 7250 km.
- povprečna poraba okoli 6,5 l / 100 km
- spali smo v kampih ( cene za 2 šotora, avto , 4 osebe ter elektriko pa so bile od 16 € - 50 € )
- cene nafte : Italija okrog 1.30 € , Francija 1.05 - 1.20 € , Španija 0.95 - 1€ , Gibraltar 0.83 €
- cene v trgovinah izven mest zelo podobne našim, oziroma še malo nižje. V večjih mestih za odtenek dražje.
- kava od 1,5 € - 3 €
- pivo okrog 2 - 3 €
No za začetek 3 slike poti. Z rdečimi kvadratki so označeni kampi. V kampu pri Granadi smo prespali dvakrat, drugje po enkrat.
Če bo koga zanimal bolj podroben potek poti, lahko kasneje dodam še potek po dnevih, od prvega do zadnjega.
No sedaj pa nekaj slik. ( naj kar takoj povem, da niso izpod mojih rok )
pogled na Monaco – brezplačno, 4 x kava v Monacu 10 €
malo pred Španijo
plaža v San Sebastianu. Atlantik presenetljivo ne preveč hladen. Tam okrog 22, 23 °C
gps – u negre slepo zaupati. Včasih najde take in drugačne »bližnjice«
res prekrasno, ni kaj dodati
grad v Figueresu
planota visoka okrog 1000m , posejana z nekaj čez 1200 vetrnicami
žito do koder seže pogled
še en grad, v Španiji jih je res ogromno
meni osebno najlepši od teh ki smo jih videli
Segovia : akvadukt
katedrala
grad
prestol Segovi-jskega gradu
z malo sreče vidiš tudi kakšnega divjega konja
Cordoba : zvonik mošeje ( visok natanko 99 m )
pa še naš luksuz
najjužnejša točka Evrope ( Punta de Tarifa ), na levi strani Atlantik, na desno Sredozemlje med njima pa naše prevozno sredstvo
hribček v ozadju ni kar en hribček, temveč Afrika
Gibraltar navduši že ob prvem pogledu
takole pozirajo opice na Gibraltarju
vrtovi Mavrske palače Alhambre
pogled iz Alhambre na Granado
ter še pogled na dvorišče ( meni se ta bolj dopade )
Sierra Nevada. Z avtom se pripelješ na 2550m. Zunaj te pričaka prijetnih 26 °C. kakšen balzam proti 45,5 °C iz Cordobe
kavbojska vasica v Tabernasu. Tu je bilo posnetih ogromno westernov. Med drugim tudi The good, the bad, the ugly
akvarij v Valencii ( baje največji v Evropi )
še ena slika iz Valencie. Stavba 4D Imax kina
malo pred Barcelono – hribovje Monseratt
narodni muzej v Barceloni
2 sliki vodometa, ki je nekajkrat na teden, traja okrog 2 uri, ogleda pa si ga nekaj tisoč ljudi
Gaudijeva mojstrovina – Sagrada familia
slovita La Rambla. Pivo ni ravno najcenejša zadeva tukaj. 2 x superca = 28 €
Figueres – rojstni kraj Salvador Dalija
Evo, to bi bilo zaenkrat iz moje strani vse. Če vas pa karkoli zanima, kar vprašajte.
Se bosta pa verjetno kaj javila še avtorja slik, ki sta pravtako registrirana tu na alterju, ter bosta še onedva kaj dodala.