Citat:
Uporabnik sylver pravi:
No, da malo obudim temo bom vprašal naslednje:
Zanimam se za nakup osebnega RABLJENEGA vozila v Nemčiji. Na spletni strani ima avtohiša v Nemčiji napisano neko ceno vozila (primer: 20.000). Ko sem se včeraj pogovarjam in menil z uslužbencem v tej avtohiši, mi je povedal, da če kupim pri njih vozilo plačam 20.000 evrov. KO ga registriram v SLO, jim pošljem dokazilo o registraciji vozila in mi oni povrnejo 19% vrednosti na moj TRR (torej nekje 3800 evrov). Torej realna cena vozila znaša 16200 evrov!
Zanima me, kako je z DDV v SLO?
VEM da moram plačati DMV in to znaša 8% od vrednosti vozila, ali pa kar 13% od vrednosti vozila v primeru, da ima več kot 0,005% trdil delcev (podatek pridobiljen na davčni).
Na davčni sem tudi vprašal, ali MORAM plačati DDV + DMV pri nas in so mi zatrdili, da NE. Torej v SLO plačaš "samo" DMV (in to ni DDV). DMV pa se za vsak avtomobil posebej zaračuna (glede na letnik, kateri EURO ima, co2....).
Včeraj sem pa od enega uporabnika iz tega foruma dobil podatek (ki se baje ukvarja z uvozom vozil iz tujine, med njimi tudi Nemčija), da MORAM plačati še DDV v SLO!
Ponovno sem klical na davčno v drugi kraj, kjer si mi zatrdili, da NE plačam DDV, ampak samo DMV (naredili smo izračun in za moj avtomobil bi prišlo 1480 evrov).
Torej, se zadeve ne ujemajo
?
Sedaj sem klical enega prijatelja, ki se je ukvarjal z uvozi vozil in je pred 2 leti pripeljal avto iz Italije v SLO in je MORAL plačati DDV!
Meni ni več popolnoma nič jasno
P.S. sedaj sem tretjič klical na davčno v tretji kraj, in so mi povedali, da če gre za rabljen avtomobil, da v temu primeru NE GRE za uvoz ampak "nakup" v tujini in da mi NI treba plačat DDV pri nas, ampak samo DMV.