Ne vem zdaj, ali te je zmrazilo ali konkretno segrelo to klobasanje? Če te je segrelo, potem ne rabiš nove posteljnine, občasno samo alter prečekiraj v postelji.Ne razumem zakaj to nepotrebno klobasanje.
V naslovu teme točno piše na kaj se nanaša in če te ne zanima, temo enostavno preskočiš.
Glupi komentarji so popolnoma nepotrebni.
Torej, vsi ki nimate pojma, oziroma vas to ne zanima, obvoz. Ali pa po domače ''odjjebi''.
Takšno posteljnino ne moreš prati v vsakem pralnem stroju. Mora imeti satinasti boben. Bekota menda ne boš kupil, ker pravi satinasti boben ima samo Miele.
Torej, računaj na 1500 Eur dodatnih stroškov za nakup Mileta.
Mi pravi deci, ne potrebujemo puha. To je bolj za tiste khm... kako se reče.. metro....
Saj v bistvu puha res ne rabiš...
To je bilo včasih, pred desetletji ali več...
A misliš, da kdo danes pleza na MOnt Everest (ali kamorkoli drugam) s puhovko? In spi v spalni vreči s puhom? Da ne naštevam...
Moderni materiali so in lažji, bolj trpežni in bolj uporabni... Ja, pa tudi cenejši...
Pa nisem za "vso plastiko", samo, ko mam na sebi 500g zgornji del in me enako greje kot 2kg puha, potem pa...
Za doma pa - greje te to, kar imaš nad sabo, bolj pa "ono", kar imaš zraven... Če ne, menjaj...
Ne razumem zakaj to nepotrebno klobasanje.
V naslovu teme točno piše na kaj se nanaša in če te ne zanima, temo enostavno preskočiš.
Glupi komentarji so popolnoma nepotrebni.
Torej, vsi ki nimate pojma, oziroma vas to ne zanima, obvoz. Ali pa po domače ''odjjebi''.
No, puh sem pa imel ko sem bil še mali. Bilo je vrhunsko, če primerjam spomine za tisto kar je bilo modernejše naprej.
Želim povedat, da sam zagovarjam izključno naravne materiale, ker v umetnih takoj zakuham.
Merino je pa poglavje za sebe. Z ženo so naju nekako nagovorili in sva nabavila, zraven sva dobila še dodatno posteljnino za eno otroško posteljo itd ... takrat še nisva imela mladine. Ko sva tisto po desetih letih odpakirala - je bilo za v smeti ! Smrdelo po sto let starem gnoju itd.
Merino posteljnina (Bavaria woltex) je VROČA. Uporabljava jo samo še za kampiranje na Soči, tam pa zasije v vsem sijaju. Bogvaruj še njihove nasvete, da bi bila tudi rjuha iz tega ! Zgoriš v lastnem telesu.
Najboljša posteljnina je čisti bombaž, če mi bo šef nekoč primaknil malce višjo božičnico, bi pa šel izprobat svilo. Da sam izprobam na lastni koži, če je zares tako legendarna.
Torej v bombažu pa puh. MORDA poleti lanena, toda v glavnem bombaž.
A se je alter tako spremenil, da se po alteraško več ne sme komentirat?
Prvo sem mislil, da je hec, da nekdo sprašuje za posteljnino, potem ko sem prebral, da kupuješ dve ločeni oddeji pa sem razumel ozadje...
Kak da nimamo pojma? moj odgovor je: pošlji ženo, da gre kupit.
Zanimivo je, da danes tudi moja zagovarja trdo posteljo, 30 let je trajalo da je spoznala. Pa da je bombažna rjuha. Poleti in pozimi.