Po Feng šuju je položaj postelje, kjer je glava na severu, noge pa na jugu, lega smrti. S postelje moraš vedno videti vrata in okna.
Glava proti:
- severu: pomaga proti nespečnosti, lahko pa preveč umiri življenje.
- SV: poraja živčnost in hude nočne more.
- vzhodu: idealna za mlade ljudi, saj zbuja občutek, da je vse pred njimi, idealna za razvoj in živahno življenje.
- JV: spodbuja komunikacijo in ustvarjalnost.
- jugu: krepi strast, vendar pripomore k vročim prepirom in nevarnosti ločitve.
- JZ: umirja odnose, lahko je vzrok nestabilnosti v življenju.
- zahodu: dober spanec s splošnim vzdušjem zadovoljstva, povečuje romantičnost in dohodek.
- SZ: omogoča daljše in globoko spanje, povezana z vodenjem in občutkom obvladovanja zadev, priporočljiva za starše.
Tako pravi Feng Šui, kaj je pa res, je pa treba sprobat. Ker sama tudi prenavljam spalnico, mi je to zanimiva tema, ampak mislim, da mi ne bo preostalo drugega kot postavit posteljo z vzglavjem proti severu.
Glava proti:
- severu: pomaga proti nespečnosti, lahko pa preveč umiri življenje.
- SV: poraja živčnost in hude nočne more.
- vzhodu: idealna za mlade ljudi, saj zbuja občutek, da je vse pred njimi, idealna za razvoj in živahno življenje.
- JV: spodbuja komunikacijo in ustvarjalnost.
- jugu: krepi strast, vendar pripomore k vročim prepirom in nevarnosti ločitve.
- JZ: umirja odnose, lahko je vzrok nestabilnosti v življenju.
- zahodu: dober spanec s splošnim vzdušjem zadovoljstva, povečuje romantičnost in dohodek.
- SZ: omogoča daljše in globoko spanje, povezana z vodenjem in občutkom obvladovanja zadev, priporočljiva za starše.
Tako pravi Feng Šui, kaj je pa res, je pa treba sprobat. Ker sama tudi prenavljam spalnico, mi je to zanimiva tema, ampak mislim, da mi ne bo preostalo drugega kot postavit posteljo z vzglavjem proti severu.