Postavitev objekta - ogledi na terenu

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Nisem zasledil od kje poznaš )zvajalca? Veš da dobro delajo....si videl njihovo delo?

Če oboje + da so cenovno sprejemljivi se sam ne bi sekiral.

Če so v stanju pridet na lokacijo, pogledat razmere in zadevo postavit...ni panike, njihova stvar (čeprav mi ni jasno kako določijo ceno?).

Sam bi na vsak način najprej hotel videt. Ker rad zadevo vidim, razmislim in se potem lotim.

Ker meni je na podobni princip delal kurilnico (sicer prišel je mimo a kaj dosti ga niti ni zanimalo...samo rekel je da bo šlo in da ni problema). Pa imam vige vage opcij. A so prišli in začeli delat (sicer ni bilo v enem dnevu) a je zadeva špilala, v redu narejeno, dobre rešitve in vse funkcionira.
In potem si človek reče: vsakemu svoje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
V okolici hiše želim postaviti nov objekt (garaža/lopa) malo večjih dimenzij. Ker imamo dve možnosti in so želje po malo drugačni izvedbi od standardne - s priključkom na obstoječi objekt, sem prosil izbranega izvajalca za ogled pri meni na terenu, da se preveri možnosti, določimo želje in se pripravi ponudba. Naj omenim, da sem bil za njih že odločen, ker mi je všeč sistem, ki ga uporabljajo za postavitev. Nisem pa noben gradbenik, niti ne poznam vseh njihovih opcij, ki bi jih lahko izbral.

No, odgovor je bil, da na teren ne hodijo, da se jim javi kaj točno želim, naredijo in pridejo zmontirat
confused-1.gif

Je to nov način poslovanja ali sem jaz staromoden?
Pa so te "mal drugacne zelje od standardne" opisane v projektu? Ali je projekt v tvoji glavi mogoce se kaksna prostorocna skica na listu papirja?
Pa nimam nic proti crnograditeljem. Samo ponavadi je gradnja brez skice drazja kot pa s skico. Na papirju je ceneje radirati kot pa na terenu rusiti. In ja, to tudi mene kdaj tepe.
bonk.gif

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
fak....kak komplicirate, v opisu sploh nisi napisal kakšna bi bila to gradnja, ali je to klasična gradnja ali jeklena konstrukcija oblečena s paneli ali ali....kot izvajalec točno ve kaj lahko dela in kaj ne, zato do nekega dokončnega dogovora ali predračuna mu pošlješ sliko kje bo to stalo, kaj si si zamislil, kakšna bo stanovanjska oprema(vrata, okna) in na podlagi tega ti lahko naredi predračun in je to to. Če ti to odgovarja cena in način dela ga pokličeš da je to to . na podlagi slike okolice on že ve ali bo zadevo lahko naredil s temi stroški ali ne, v primeru da se ušteje si je sam kriv, sigurno bosta pred začetkom še podpisala obojestransko pogodbo za izvajanje dela in te pogodbe se morata držati oba, end of story.
slišimo in vidimo pa zelo veliko zgodb ampak če imaš izvajalca za prijatla pa vsi vemo da se kdaj tudi tam kaj zalomi, zato še to ni garancija da bo zadeva na koncu narejena tako kot si si ti zamislil.(žal)
Čeprav vsi ki kdaj kaj delamo se nam tole zdi sveto in kompliciramo do amena in oh in sploh, za njega pa je še to vedno par ciglov in mal ometa in ej to to.Ker če bi še on tako kompliciral kot mi bi še zdaj živeli v blatnih luknjah.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
No, pa dajmo nadaljevat.
Sem upošteval "nasvete" tukaj in sam naštudiral kako in kaj. Izmeril točne dimenzije, kvadraturo, izbral material, zrisal kaj bi želel, kakšna kritina, kakšna kolesarnica, poslikal stanje, pregledal opcije na spletu pri posameznemu ponudniku, da mu lahko pokažem točno izgled objekta, ki ga je že naredil.
Zberem vse skupaj in malo pokličem. Ne želim obiska, saj ga tudi nihče ne predlaga, pač pa želim, da mi na podlagi mojih meritev in vsega pripravi okvirno ponudbo. Ne do centa. Okvirno, da vidim koliko to sploh stane. Nato izberem enega in gremo dalje.

Pošljem željeno in čakam...dobil en odgovor, da naj se oglasim pri njih (2 uri vožnje v eno smer), čeprav sem klical in so rekli, da lahko pripravijo ponudbo. Od drugih ni niti odgovora. Toliko o tem.

Torej da povzamem. Na teren na ogled ne hodijo. Na telefon se v večini ne oglašajo. Tisti, ki se, itak nimajo časa govoriti o tem in rečejo pošlji podatke na mail. Pošljem podatke. Odgovora ni. Kako se dan danes lahko potem zmeniš za postavitev enega enostavnega objekta in ponudbo? Ne gre pa tudi zidarstvo, pač pa kovina+les.
confused-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Za taksno stvar (nestandardno) sem jaz dal delat nacrt. Na osnovi nacrta sem pa nato zbiral izvajalce.
Tudi jaz ne bi hodil nekim entuzijastom zastonj nasvetov delit. Bi pa zakasiral ogled in ga ob morebitnem narocilu poracunal. 50 eur je dovolj da jih 90% odpravis...

Lp

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
če bi vedeli, kakšen je njihov sistem objektov oz. kaj in kako postavijo, bi lažje kaj povedal. Tako pa.... spet ugibanje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
od 15 poslanih povpraševanj, si lahko vesel za 3-4 odgovore!
Žal sem imel že večkrat take izkušnje!
Pa s privatnikom se ment po telefonu je tudi poglavje zase. Al je pri stranki, al v delavnci, al na stroju... nikol nima 5min cajta v pisarni, da bi se mirno človk pogovoril.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Žal je tako stanje v marsikaterem poslu. Na eni strani niso resni, na drugi pa jamrajo da ni dela
tongue-1.gif

Če dela montažni objekt, in ti da navodila da pripraviš plato sam, poj res ne rabi na ogled hodit... sicer pa ne bi izbral izvajalca, ki bo delal "na pamet"
smile-1.gif