Postavitev objekta - ogledi na terenu

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
V okolici hiše želim postaviti nov objekt (garaža/lopa) malo večjih dimenzij. Ker imamo dve možnosti in so želje po malo drugačni izvedbi od standardne - s priključkom na obstoječi objekt, sem prosil izbranega izvajalca za ogled pri meni na terenu, da se preveri možnosti, določimo želje in se pripravi ponudba. Naj omenim, da sem bil za njih že odločen, ker mi je všeč sistem, ki ga uporabljajo za postavitev. Nisem pa noben gradbenik, niti ne poznam vseh njihovih opcij, ki bi jih lahko izbral.

No, odgovor je bil, da na teren ne hodijo, da se jim javi kaj točno želim, naredijo in pridejo zmontirat
confused-1.gif

Je to nov način poslovanja ali sem jaz staromoden?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
Ali s stem izvajalcem že kdaj delal ali si ga najdel na internetu?

hec teh ogledov (sploh če je zadeva preko neta...) da so zadaj v 90% firbci oziroma "mojstri" ki iščejo varianto da zbijajo ceno drugemu. potem pa prideš na ogled, porabiš 2 uri pa še doma par ur zato da pripraviš ponudbo. potem se začne neko "nategovanje" na koncu pa greš mimo "ogledne točke" in vidiš da se že dela itd...

boš ogled plačal? bomo mi delali 100%? kdaj? če ne lej, pošlji na mail kaj hočeš imet, načrte popise del, pa ti sestavim ponudbo...

resna stranka ne parlamentira, pokliče vpraša za okvirno ceno in kdaj se lahko začne delat. seveda če na ogled ne greš si pa neresen itd itd (pa čeprav ni hotel delat s teboj)

eh ja...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
ja, potempa zadeve ne pašejo in dodatki in nategancija.

pošteno bi bilo nek avans, potem pa še pred začetkom dorečeta detajle na objektu. Na licu mesta.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Sem v drugem biznisu, ampak enako moramo k strankam hoditi na predstavitve in verjemi, da za posamezno porabimo precej več kot 2 uri časa in ni nobene garancije, da bo produkt vzela na koncu. Pa gre firmi zelo dobro, pa še vedno delamo tako.

Pač v gradnji se mi zdi neresno, da je dogovor "ne hodimo na ogled". Odgovor ni bil: potrebno je plačati pa pridemo. Odgovor je bil: ne hodimo na ogled. Z veseljem mu plačam tisti ubogi ogled, če mi ga potem odbije od končne cene v ponudbi pa sva zmenjena. Itak sem rekel, da sem bil že odločen za njih, ker so mi bile okvirne cene in možnosti ok. Sedaj pač pri njih ne bom vzel.

Kako hudiča naj jaz, ki nisem gradbenik in ne poznam tvojega programa, spišem, zrišem kaj želim, ti boš pa šel kar v izdelavo in privlekel na teren narejeno, potem bo pa vse narobe, ko se postavlja. Ne vem no.

Zadeva, ki se postavlja je enostaven objekt, mogoče lahko zraste v nezahteven objekt, zato seveda skic nimam. Ker želim profija na ogledu, da mi tudi pove nekaj idej, kako sploh postaviti ta objekt.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
jaz pridem na oglede... a vedno večkrat vidim da je zadaj samo firbec... in čas ki bi ga porabil za "firbc" ogled bi lahko drugje produktivno pokoristil. sej če j stranka resna ni problema ogled, se zmeniš... na ogledu tudi vidiš a je kemija ali je ni... če je ni potem bolje da greš drugam...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kako boš delal nekaj na uč brez ogleda mi ni jasno? še ponudbe ne moreš kvalitetno sestavt,....če je resen intees se gre pogledat .
Brez ogleda naj pač ostanejo doma je še dosti drugih gradbenikov ki radi pridejo pogledat,....in kot je nekdo že omenil, če se na ogledu zgodi kemija se dela drugače pa ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
jaz imam druge izkušnje. Marsikateri prodajalec mi prav utruja da bi prišel pogledat na objekt in mi bo svetoval itd. Sem jih imel že ene par...sicer so potem realne ponudbe tako visoke in niso v ožjem špilu, žal. Silil pa nisem nobenga.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
odvisno vse kaj se dela, kaj prodaja... zmago1, obstajajo popisi del. če enega firbec matra samo cena potem pošlji popis pa ti ga izpolnim (res da porabim uro) pa imej. ne pa zahtevat ogleda pa porabljat mojega časa zato, da ugodiviš da je tvoj ponudnik že zdej ok ali pa samo preverjaš če te kdo nateguje

seveda je drugače potrebno pridt pogledat.vsaj v mojem poslu je tako. če ne pridem pogledat se hitro zgodi da "je fuuuul prostora" pomeni da je prostora ravno za šajtrgo pa lopato in nimaš kej delat s bagrom.

pa veliko lažje je ob ogledu kakšen azdeve dorečt....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Kako boš delal nekaj na uč brez ogleda mi ni jasno? še ponudbe ne moreš kvalitetno sestavt,....če je resen intees se gre pogledat .
Brez ogleda naj pač ostanejo doma je še dosti drugih gradbenikov ki radi pridejo pogledat,....in kot je nekdo že omenil, če se na ogledu zgodi kemija se dela drugače pa ne.
Daj mi povej primer za eno vrsto objekta na dvorišču, kjer bi moral biti opravljen ogled kraja? Pa zakaj se ti zdi ogled važen, kaj lahko gradbenik ugotovi takšnega, ki je iz naslonjača nepredvidljivo?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kot investitor 10 ali pa 20 k EUR v objekt se mi zdi pomembno da pride gradbenik pogledat kaj in kje bo delal tudi predračun bo bolj točen. tudi pri sami gradnji in prevzemu bom zraven. Če se nimaš časa ali se nočeš s tem ukvarjat izvoli in nakaži 20 k gradbeniku in ne jokcaj potem če ti bo slabo ali drago naredil,...(kot se pojavlja tudi tukaj na alterju v drugi temi)

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Ok, nisi nič odgovoril, torej je nadaljna razprava brezpredmetna ...
In mimogrede, prišel si bo pogledat objekt brezskrbi, takrat ko boš ga izbral za izvajalca, ... pa takrat ti bo lahko povedal, če obstajajo kakšni problemi, ki lahko projekt podražijo, za katere tudi sam nisi vedel ali pa so se ti zdeli nepomembni ... in takrat si še vedno lahko premisliš ...

Ne rabi pa vsak gradbenih in kvazi gradbenik hodit gledat kak imaš ti lepo porihtan vrt.
bonk.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kot želiš, vsak zase najbolj ve kaj mu paše in s čim se identificira,...to je približno tako kot izbira nicka,...so taki in drugačni,..eni si celo izberejo butca za nick
smile-1.gif
....

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz pa ti ravno pravim, da mi je izvajalec rekel, da na lokacijo NE HODIJO na ogled. Pošljem jim želje in dimenzije, oni naredijo in pridejo postavit. Torej na ogled ne hodijo ne prej, ne vmes. Res, da delajo dokaj tipske postavitve garaž, pa kljub temu delajo tudi "po meri" in nekako bi pričakoval, da pridejo svetovat na teren ali na izmero,da bo vse štimalo itd.

Primer firme, ki mi je postavljala nadstrešek za teraso. Pokličem, se zanimam...a pridete na ogled tudi? Odgovor je bil SEVEDA, lahko jutri proti večeru, ko boste verjetno doma? Rečem ok, pride z vzorci, idejami, pregledamo, se zmenimo in to je bilo to. Temu se reče usluga.

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Takšna firma se pač ne ukvarja z individualnimi željami. Imajo svoje vzorce, če ti ustreza, ti pridejo postavit, če ti ne ustreza išči drugje.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Sam taka firma ko ne pride pogledat je malo v sebe zagledana. Kako so neki izkopi je treba na ogled. Ker ne ves kaka zemljina je pa kaj je vse v njej, pa dostop do gradbisca... Etc.
Mal neresno zgledajo al pa majo prevec dela. Vzami drugega.
Zato pa so pol aneksi pa dodatki pogodb pa vse.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Si vedno tako trd ali samo upravičuješ svoj nick? Firma ima poleg tipskih stvari postavitve po meri z lepim številom dodatkov in možnosti, ki jih nikjer nimajo napisane. Jaz lahko sedaj visim na telefonu ali mailu cel dan in težim, sprašujem, si zamišljam, merim doma, spet sprašujem, ker mi nekaj ni jasno in na koncu naročim nekaj, kar jaz mislim, da bo...jaz, ki se ne razumem na gradnjo nič.
In, da ti rečejo, da za 30m2 velik objekt ne pridejo na lokacijo niti pogledati, ampak ga bodo kar naredili po željah s telefona/maila...? Za vsako meritev boš verjel stranki na izjavo po telefonu?

Namesto, da bi prišli, si vzeli tiste pol ure in se zmenimo vse v nulo z ogledom kje to bo, kako bo rotirano, kam privito, od kje bo prišla elektrika, zakaj mogoče ne bi šlo tako kot si jaz zamišljam, bla bla.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Sam taka firma ko ne pride pogledat je malo v sebe zagledana. Kako so neki izkopi je treba na ogled. Ker ne ves kaka zemljina je pa kaj je vse v njej, pa dostop do gradbisca... Etc.
Mal neresno zgledajo al pa majo prevec dela. Vzami drugega.
Zato pa so pol aneksi pa dodatki pogodb pa vse.
Tako je.

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Pač ne pridejo, ker je tak njihov način dela. Pa verjetno vedo zakaj jim ni treba hodit. Je pa to njihov način dela in ne vem zakaj se sedaj nad mano buniš ... če ti ne pašejo, vzemi drugje, pa ne špilaj psihiča ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
mater ste eni čudni. Če se gre za neko gradnjo in ne pridejo na ogled nimajo kaj delat.
Kdo je pa pol kriv če kaj gre narobe? Oni ziher ne.

Jaz sem za streho novega objekta krovcu poslal vse načrte z merami, prerezi iz vseh mogočih kotov itd. Pa je prišel vseeno prej pogledat na objekt in preverit če vse štima.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Ksz
Nekateri pricakujete da bo gradbenik se projektant(zrisal vam nacrt, naredil popis in naredil maketo) , ekonomist (naredil predracun) in na koncu se naredil za drobiz (ce bo dobil plačano).