Posodobitve programske opreme??

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
Zdaj očitno bodo na eleganten način začeli zmanjševati podporo androidnih telefonov, ker bodo velike posodobitve prihajale že 2x letno.
In če se proizvajalec zaveže z updejti za 5 ali 4 velikih posodobitev, bo telefon bil proper updejtan samo še cca. 2-3 leta.

• Všeč mi je
Reactions: jernejd

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Zdaj očitno bodo na eleganten način začeli zmanjševati podporo androidnih telefonov, ker bodo velike posodobitve prihajale že 2x letno.
In če se proizvajalec zaveže z updejti za 5 ali 4 velikih posodobitev, bo telefon bil proper updejtan samo še cca. 2-3 leta.

Support je ponavadi časovno omejen, ne pa s številom posodobitev. Ta del nekako nima smisla ker na dolgi rok tega ne moreš predvideti.

Hitrejšo štancanje major verzij načeloma ni slaba stvar, saj so do zdaj lahko samo enkrat na leto spreminjali API-je.

Bodo pa zdaj seveda spremembe manjše, kar bo mogoče ugajalo tudi ostalim proizvajalcem telefonov - lažje je delati z manj spremembami.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.279
983
113

Hecno, kaj pa če je telefon star 3-4 leta in ne prejema več posodobitev?
Piše, da je samsung izdal posodobitev v decembru, jaz jo imam zadnjo iz novembra, najde pa tudi nobene nove

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Večina Android naprav žal nima rednih posodobitev in tukaj ne moreš veliko narediti, razen da kupiš model telefona za katerega je znano da dobiva redne posodobitve.

Sicer je ta novica precej napihnjena in za moje pojme že meji na ustrahovanju ljudi.

Novica namreč temelji na klasičnem mesečnem security bulletinu in ta mesec ni nič posebnega. Ne vem če je sploh kdaj bil kak mesec brez kritičnih ranljivosti...

• Všeč mi je
Reactions: wilburxxx

zakon

Guru
16. maj 2008
8.810
832
113
toti Maribor
Saj žalostno je tudi, da večina telefonov ima zgolj 2-3 posodobitve sistema. Čeprav je telefon še OK, večina več po določenem času ne prejema posodobitev. Potem, pa se čudimo koliko je elektronskih odpadkov brez veze.