Posoda iz teflona

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ma ljudje moji, kaj kuhate z žvepleno kislino (H2SO4)?

Teflon je po sestavi ePTFE ( poli tetra flor etilen ), v njemu načeloma ni žvepla. Tisto kar piše v zgornjih člankih, je pač plačana reklama Du-Pont konkurence. V sestavino , ki nima žvepla se le tega da uriniti, toda kako??

Dajte no mir, kot je že nekdo napisal, če bi bil Gore- Tex tako zelo škodljiv, ga sigurno nebi uporabljali v medicini.

Kar se tiče pa estetskega vidika, pa zribana ponev res ne zgleda lepo.

lp D

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tele generične *.com strani z raznoraznimi strašljivimi informacijami so tako prisrčne (si prebrala tisto od prej od dihidro oksidu?). Ti in tebi podobni seveda takoj zagrabite na tako vabo. Če je nekaj .com, bo pa ziher res.

Če bi poznala vsaj osnove biologije, kemije, fizike in fiziologije, bi precej drugače gledala na te stvari. Predvsem ne bi vsake teorije zarote zagrabila kot sveto resnico.

Prav ne ljubi se mi več. Mleko, cepiva, teflon... me prav zanima, kaj bo naslednje. Znanstveno neizobraženim ljudem servirano preko medijev kot so masovni emaili in Facebook, seveda s pripisom "pošlji vsem prijateljem, NUJNO". In ker ne znaš (ne želiš) poiskati še ozadja teh zgodbic, vzameš to za resnico. Žalostno pravzaprav, kako malo je potrebno, da manipuliraš z masami ljudi.

Ljudje pa - še vedno živimo vedno dlje. Čudno, a ne? A ti, ki si tako paranoična glede VSEGA, boš potem dočakala 150 let + ?
smirk-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Vseeno je, če je načet ali je pa ganc nova posoda, teflon je skoz isto "strupen". Na teflon se nič ne prime, zato se tudi teflon na nič ne prime, in ker je na posodo samo prešan, ti odpada tudi takrat, ko najbolj nežno vlačiš kuhalnico po posodi.