poslusanje mp3 preko avtoradija ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
razni fm transmiterji odpadejo, ker je kvaliteta glasbe zelo boga ...

zakuril sem se za usb sd interface, ki se lahko montira na originalni avtoradijo, ki ima sposobnost krmiljenja cd enote. kot naprimer ...

http://www.ebay.de/itm/USB-SD-...=item2eb2f5f8e7

druga varianta pa je, da enostavno vrzem ven originalni avtoradijo in si omislim nekaj takega ...

http://www.ebay.de/itm/USB-SD-...=item2eb2f5f8e7

na prvo zogo mi je interface bolj vsec, ker ostane v avtu originalen avtoradijo, ki ok lovi radijske postaje in ni mikaven raznim dzankijem za krajo, ker vejo, da za tak avtoradijo ne bodo dobili nic.

me pa vseeno mika novejsi xomax, predvsem zaradi tega, ker nimam nobenega dela z montazo. samo stari radijo ven, novi not in gasa. aux in, sd in usb slot so vsi na dohvat ruke ... razlika v ceni pa je samo cca 12 eur ...

komentarji?

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
imam xcarlink in dela v redu. Ampak le do cca 4 gb glasbe , vsaj moj 2009 letnik.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Tudi js mam xcarlink (Volvo). Omejitev je 10 folderjev in 100 komadov v vsakem. Za 4GB ne vem, ker še nisem tiščal večje kartice noter.
Na radio se priklopi kot veksler in tako se tudi predstavlja in krmili.
Reprodukcija je ok, se pa vidi da je zadeva malo bol po domače skup nametana. npr. komadi niso vedno na istem mestu. Za določanje vrstnega reda skoraj nimaš možnosti. Včasih se mi obesi, če začnem prehitro drkat po gumbih. USB se mi zdi da sploh ne dela.
Sam sem tudi konkretno zajebal, ker sem 12V zvezal na tisti kanal, ki je odvisen od kontakta. Tako se mi vsakič ko ugasnem avto vse skupaj resetira in začne playback pri prvem komadu. Skratka, bi se dalo še kaj izboljšat, ampak za tistih 100€ vseeno kul rešitev. Tudi pri meni je bil cilj obdržat originaln radio, ki je res fenomenalen.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Tole na ebayu so pa res dobre cene. Js ne bi preveč razmišljal. Vzemi.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
samo verjetno tudi dela, ceni primerno
confused-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Sam sem tudi konkretno zajebal, ker sem 12V zvezal na tisti kanal, ki je odvisen od kontakta. Tako se mi vsakič ko ugasnem avto vse skupaj resetira in začne playback pri prvem komadu.

Isto jaz.
smirk-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

Nevem sam imam FM transciver za 20eur in spila vec kot zadovoljivo, sploh pa za orginal audio sistem kot vidim da ga imas tudi ti. Carlink je dost drag pa se spluval so ga da nima bassov al kaj ze, tko da je FM transciver cist prava stvar.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

Nevem sam imam FM transciver za 20eur in spila vec kot zadovoljivo, sploh pa za orginal audio sistem kot vidim da ga imas tudi ti. Carlink je dost drag pa se spluval so ga da nima bassov al kaj ze, tko da je FM transciver cist prava stvar.

sem testiral vsaj 4 razlicne FM transmiterje, pa je bilo pri vseh isto. slaba kvaliteta zvoka in motnje na relacijah ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KAj je zate slaba kvalitetea glede na to da poslusas mp3je? Jest bi jo na uc ocenil za do 20% slabse ce ze

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst sem tudi probal tri različne in na vseh isto. Stalno je blo treba menjat frekvence, kakovost zvoka je bla pa tud slaba.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Jst sem tudi probal tri različne in na vseh isto. Stalno je blo treba menjat frekvence, kakovost zvoka je bla pa tud slaba.
Jest sploh nevem na kateri frekvenci mam ker je ne spreminjam. Nevem men se zdi kvaliteta cist vredu.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Meni je začelo hreščat ko sem se malo bolj daleč odpeljal. Recimo Celje-Ljubljana je blo kar dostkrat treba menjat.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Tudi jaz sem menjal tri FM playerje in so bili isti problemi, kot ste že sami ugotovili.
Potem sem naročil tole; http://www.dealextreme.com/p/m...er-dc-12v-91407

In ni varijante, da menjam za kaj drugega. Iste komade, kot sem jih dal na cd, sem potem prenesel na kartico in igra veliko boljše, pa še nobenih šumov in hruščenja ni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Ravno dons dobol v kaselc reklamo za harvey norman, ma zadnji strani imaš fm modulator. z usb in sd vhodom .

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
V VW imam xcarlink in mi super dela.Imam na kartici ali pa na USB ključu.Res pa je , da imam samo 6 map po 100 kom., kar mi čisto zadostuje.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
jaz imam pa malo drugačen princip predvajanja mp3 in mi najbolj sede. Nabavil sem prostoročni komplet za telefoniranje bury cc9060, ki zna še zraven predvajat mp3 iz telefona. Ubil 2 muhe na en mah
smile-1.gif

Bury%20cc9060.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Prosim, ne kupujte teh FM modulatorjev, ker boste večina razočarani, razen "Raliarta", ki je očitno zadovoljen. Sem ga imel in se potihem tolažil, sej bo, samo, ko me je baba začela hebat u glavo, kaj za ene "super base" imam in "FuL" kvaliteto muzke, mi je pa odklenkalo. Še isti dan je letel v koš. Pol sm nabavu Xcarlink in bil zelo zadovoljen. Je pa tudi tale z DealExtrema pomoje dober, saj je povezan z avtoradijem z žico in ne z FM signalom, kakor so povezani FM transmiterji.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Na kak princip pa to funkcionira? Kam to zvezeš? A je to univerzalno?

LP

Ja in ne. Deluje preko cd changer vhoda, pri čemer ti delajo kontrole na volanu (če jih imaš), na ekranu ti prikazuje ime skladb... Lahko pa deluje preko aux-in vhoda, pri čemer vse upravljaš preko predvajalnika.

Torej če imaš na avtoradiu priklop za ch changer ali aux-in lahko uporabljaš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Prosim, ne kupujte teh FM modulatorjev, ker boste večina razočarani, razen "Raliarta", ki je očitno zadovoljen. Sem ga imel in se potihem tolažil, sej bo, samo, ko me je baba začela hebat u glavo, kaj za ene "super base" imam in "FuL" kvaliteto muzke, mi je pa odklenkalo. Še isti dan je letel v koš. Pol sm nabavu Xcarlink in bil zelo zadovoljen. Je pa tudi tale z DealExtrema pomoje dober, saj je povezan z avtoradijem z žico in ne z FM signalom, kakor so povezani FM transmiterji.
Vse lepo in prav, samo nekateri avtoradiji nimajo izhoda za CD menjalnik, nimajo aux in, pa ni možno priključit drugače kot prek FM.
Avtoradija pa tudi ne moreš kar tako zamenjat za druzga, ker ima not navigacijo, board computer, javlja napake ... in so specialni za določen tip avta.