Poslikave/tatoo-ji

I

Izbrisan uporabnik #9334

Samo še majhno pojasnilo oz. stališče, ki ga imam glede tetoviranja: Zares, noben problem, če je tatoo za 14 dni ali morda dva meseca. V tem primeru nimam nič proti oz. mi je celo lep. Da bi si pa za celo življenje moral na kožuh napisati JNA 1981, ali "Stanislava" itd ...
bonk.gif

V življenju se mi bodo zgodile še marsikatere "JNA" in "Pepce" namesto Stanislav, zato mi nikar ne dopoveduj, da je moja pamet krajša od tvoje.

ps: V življenju sem poznal dva možakarja, ki nista v najvišjem poletju slekla srajc z dolgimi rokavi. Pa smo imeli betonske veselice - torej smo bili vsi naokoli napol nagi
tongue-1.gif
(vojna je hudič, človešla kratkovidna pamet pa tudi)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Peror pravi:
... ga bom pač dal lasersko odstranit. Po drugi strani pa, če izgubim voljo do tega kar sem tetoviral, umre pomemben del mene.

Samo zate to pač verjetno ni dojemljivo

Da, pa še večkrat se ti bo to zgodilo - če boš še kaj časa živel. Namreč tisto, da umre pomemben del tebe. To se spoštuje. Sam zase namreč vem, da če bi že, bi si dal vtetovirati imena očeta in mame, ter otrok. To so dejstva, kot je tudi dejstvo tetovaža, čeprav se nekaj izgovarjaš na laserske operacije.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
ps: V življenju sem poznal dva možakarja, ki nista v najvišjem poletju slekla srajc z dolgimi rokavi. Pa smo imeli betonske veselice - torej smo bili vsi naokoli napol nagi
tongue-1.gif

To je zgolj znak, da od takrat, ko sta se tetovirala, nista osebnostno zrasla niti za milimeter. Zrela, odrasla oseba je zmožna kritične samorefleksije na lastna pretekla dejanja. Po domače: si jih zna pojasniti in se ne sramuje pred drugimi. Mogoče pa bi se tudi onadva slekla, če ne bi bila v tako zadrgnjeni družbi, ki mladostniške naivnosti ni sposobna razumeti in sprejeti...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
tongue-1.gif

To je zgolj znak, da od takrat, ko sta se tetovirala, nista osebnostno zrasla niti za milimeter. Zrela, odrasla oseba je zmožna kritične samorefleksije na lastna pretekla dejanja. Po domače: si jih zna pojasniti in se ne sramuje pred drugimi. Mogoče pa bi se tudi onadva slekla, če ne bi bila v tako zadrgnjeni družbi, ki mladostniške naivnosti ni sposobna razumeti in sprejeti...

confused-1.gif
. Tako da se zelo izogibamo tistim temam (pa smo trije bratje s familijami). Starši so pa zadevo doživljali v otroštvu - 8 do 16 let.

Nikar !!! - Ter : še kako se lahko hitro začneš sramovati (dejanj, čeprav so jih podpihnili drugi) !

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Sej sram je ok čustvo. Oni so ga verjetno že dali čez, potem pa je nastopil strah: kaj bodo rekle "žrtve"...če drgač ne, se da kristjanom to razložit tako, da gre za neke njihove vrednote...sej veš odpuščanje ipd. Al' raj gledajo da je folk v dolgih rokavih cel lajf!?
evil.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.315
2.950
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

... in ga imaš tam potem celo življenje.
Sploh če si ga narediš "Stanislava". (* glej zgodbo čisto na začetku te teme). Stanislava te malce kasneje nogira in nazadnje si v vezi z Melito. Kako bi iz Stanislave maredil Melito
confused-1.gif
? Pa- a si sedaj v Melito prav tako zaljubljen kot takrat in bi si zopet brezkompromisno dal narediti "Melita" ?

Globoka vprašanja, ... globoka ...
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik Demz pravi:

V življenju se mi bodo zgodile še marsikatere "JNA" in "Pepce" namesto Stanislav, zato mi nikar ne dopoveduj, da je moja pamet krajša od tvoje.

tongue-1.gif

Ojej hehehe! Ti pa najdeš primere
bonk.gif
. Kar kaže na to, da si človek brez domišljije pa še precej skromne pameti rad se pa delaš pametnega na področju o katerem se ti prav nič ne sanja. Očitno se imaš za nekaj več. Žal pa izpadeš precej žalstno. Tukaj vlečeš neke redke ekstremne primere parih bumbarjev, ki so se tetovirali nekaj za kar še sami ne vejo najbolje zakaj in jih je zdaj zaradi tega sram. Njihov problem, ne tvoj, ne moj.

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
... itd - pa dokazuješ, da si labilen, nimaš ciljev, prisiljen si "hvaliti se samega sebe, ker te nihče drug noče, .."

S tattooji dokazuje, da je labilen?
sprasujem se.gif
[/I][/B]

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...ksz

Ne vem, če je mogoče že bilo, ampak zanimiv, duhovit blog na temo kakovosti tetoviranih risb:
http://sirotalikovnateorija.blogspot.si/

Seveda ne manjkajo simptomatični užaljeni odzivi "prizadetih ah, ko je tako težko sprejeti kritiko :)

Res dober link:
467716-post_slo.gif

Anatomske abominacije (splača si natačno pogledat slike)
http://sirotalikovnateorija.blogspot.hu/2016/04/anatomske-abominacije_24.html

O umetniških stereotipih (off-topic, ampak prav tako zanimivo branje)
http://sirotalikovnateorija.blogspot.hu/2014/10/o-umetniskih-stereotipih.html

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kaj ej pa narobe s čebelo? A samo zato ker ni realilstična kot je teb všeč?
ja tip pač ne zna nardit čebele... jebat ga. je en zmazek.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Kaj pa če si je človek zaželel tako čebelo? Sej pikapolonica tud ni taka kot iz fotorgafije...Da ne govorim da tud roža ni

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
pomoje si je človek zaželel malo nižje cene za tetovažo... ali pa samo dal delo "prijatelju". čebela ni čebela je pač zmazek.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.315
2.950
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...ksz

Ne vem, če je mogoče že bilo, ampak zanimiv, duhovit blog na temo kakovosti tetoviranih risb:
http://sirotalikovnateorija.blogspot.si/

Zelo dobro! Pri tattoojih še posebej velja, "mal denarja, malo muske". Res je veliko poceni tattoo "umetnikov" grozno zanič in v tem blogu so res krasni primeri katastrofalno narejenih tattoojev. Žal mnogi zelo šparajo pri tattoojih in grejo raje k cenejšemu namesto, da bi plačal 500-1000eur za lepo narejen tattoo. V Sloveniji se je v zadnjih letih razpaslo ogromno "umetnikov", ki so pred mescem dni kupil mašinco, "studio" so si pa uredil kar doma v svoji sobi in potetoviral je že vse svoje prijatelje
bonk.gif
.

Tako nekako gre to
freshsavageryblog7savage.jpg

Kar se pa tiče umetnosti pa sem jaz mnenja, da tetoviranje spada v kategorijo obrtne umetnosti. Človek sicer mora imeti talent in smisel ampak bistvo je pa učenje in vaja, da nekdo postane dober tattoo umetnik. To je obrt in je toliko umetnost, kot naprimer airbrush ter pinstripe in podobno. So pa razlike med temi umetniki, nekateri so res zrelo dobri in delajo, kot rečemo prave umetnine, drugi pa pač nekaj čečkajo in mislijo kako so kool.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ksz
Nakratko, obstaja teza,da so ljudje, ki se dajo tetovirati v bistvu nezadovoljni s svojim telesom , ali ce razširimo , nasplosno s svojim jazom, torej celovito osebnostjo..da se razumemo- to je le ena izmed tez, ki se najde v prirocnikih, če se študira psihologija..
cool-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lepo ja, ... v tem trenutku in tule na monitorju. Kaj pa na tvojem kožuhu in čez 5 let. Bo še vedno tako privlačna kot danes?

Morda bi skozi leta ohranila delček svežine, če bi tisti umetnik zraven utetoviral še cifro, ki si jo odkartal takrat. Npr. 7.500 Ejev, 750 ni neka cifra za 5 let trajnosti
tongue-1.gif

ps: Aja! Menda obstaja neko "lasersko odstranjevanje neumnosti ..."
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lej, bom še malce bolj nemilosten:

Tisto kar imaš natetovirano na svoji koži, je trajno in ljudje bomo lahko to tvojo podobo gledali do tvojega konca (ter še par dni po njem) - kakršen koli bo že
tongue-1.gif
.
Lahko bomo tako občudovali prav umetniško natetoviran kljukasti križ - nič posebnega, risba na tvoji koži pač, ki permanentno izraža tvoje prepričanje oz. življenjsko voljo .

Namreč življenjsko, sporočilo namreč, saj se zadeve ne da kar preprosto izbrisati in zamenjati za nekaj drugega, če bi se morda tvoja volja vmes spremenila. PA SE! Namreč volja.
grims-1.gif
Morda je bil v zgodovini samo Jezus tisti, ki je imel dokončno in permanentno voljo.

Kaj pa zdaj?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.315
2.950
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Lepo ja, ... v tem trenutku in tule na monitorju. Kaj pa na tvojem kožuhu in čez 5 let. Bo še vedno tako privlačna kot danes?

Morda bi skozi leta ohranila delček svežine, če bi tisti umetnik zraven utetoviral še cifro, ki si jo odkartal takrat. Npr. 7.500 Ejev, 750 ni neka cifra za 5 let trajnosti
tongue-1.gif

ps: Aja! Menda obstaja neko "lasersko odstranjevanje neumnosti ..."
smile-1.gif

Očitno se spet delaš pametnega na področji, ki ti je popolna neznanka.
Sem že napisal, da je moj najstarejši tattoo star 24 let, najnovejši pa cca 10let, vsi so še vedno lepo vidni in takšni, kot morajo bit in sem z vsem zelo zadovoljen. Če je dobro narejeno so tattooji tudi zelo obstojni. Poceni tattooji pa že po nekaj mescih zgubijo barve.

Lasersko odstranjevanje si lahko nekam vtakneš, to je še največja neumnost. Sem tudi že omenil, če tattoo po več letih res zbledi ga je mogoče obnoviti in je spet, kot nov. Ali pa motiv preprosto prekriješ z novim. Kaj je problem? Še vedno ne razumem zakaj te to tako matra in se selkiraš zaradi tattoojev na drugih osebah. Ti nimaš tattooja, ga nočeš imeti in ti je to grdo ter neumno. Zakaj se torej sploh vtikaš v to? Si res tako zakompleksan, da bi rad na vsak način dosegel, da se bomo tetoviranci skesali in se boš potem ti po prsih tolkel in se hvalil kako prav si imel ?
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Lej, bom še malce bolj nemilosten:

Tisto kar imaš natetovirano na svoji koži, je trajno in ljudje bomo lahko to tvojo podobo gledali do tvojega konca (ter še par dni po njem) - kakršen koli bo že
tongue-1.gif
.
Lahko bomo tako občudovali prav umetniško natetoviran kljukasti križ - nič posebnega, risba na tvoji koži pač, ki permanentno izraža tvoje prepričanje oz. življenjsko voljo .

Namreč življenjsko, sporočilo namreč, saj se zadeve ne da kar preprosto izbrisati in zamenjati za nekaj drugega, če bi se morda tvoja volja vmes spremenila. PA SE! Namreč volja.
grims-1.gif
Morda je bil v zgodovini samo Jezus tisti, ki je imel dokončno in permanentno voljo.

Kaj pa zdaj?

Človek, ti moraš imeti pa res bedno življenje. Zaradi takih, kot si ti in tvoje izjave se prav dobro počutim in dobim pozitivno potrdilo o sebi, mojemu življenju in delu. Hvala!
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ksz
Nakratko, obstaja teza,da so ljudje, ki se dajo tetovirati v bistvu nezadovoljni s svojim telesom , ali ce razširimo , nasplosno s svojim jazom, torej celovito osebnostjo..da se razumemo- to je le ena izmed tez, ki se najde v prirocnikih, če se študira psihologija..
cool-1.gif

Če je tako potem ta teza velja za vse, ki si vsako leto ali dve kupijo nov pametni telefon, pa novejši avto od soseda, pa modnejša ter dražja oblačila, pa lepo hišico, da ne omenjam zaničevanje tattoojev in tetovirancev po forumih kot booster za ego? Demz je prav lep primer
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

To je pa čisto druga slika, celo po 24 letih si zelo zadovoljen z njim
aplauz.gif
. Torej si zgrajena oseba!
Odlično! Saj - jaz če bi imel za izbirati, bi si raje izmislil 2 cm daljšega (
grin1.gif
) in malce manj kljukast palec na levi nogi.

Tako da - dobro je. Samo da se počutiš kompletnega in to naj bi tudi smisel tatoojev bil.