Poškodovane omarice

Oakey

Majstr
3. feb 2016
922
556
93
Imam neko omaro in zraven še eno nizko omarico, ki sta precej poškodovani ob straneh, nizka omarica pa je poškodovana tudi na vrhu. Rad bi oblekel ali oblepil stranski in zgornji del obeh omar, ki se najbolj vidi v neko drugo barvo.

Iščem predloge kako se tega lotiti, kar predlagate?

Prvotna ideja je bila, da bi dobil čim tanjšo stranico (recimo 2-3mm), ne vem kako se temu reče, morda furnir? Ampak nisem našel nič prmernega v Lesnina hobby, Bauhaus in še eno drugo manjše podjetje v Medvodah...

Sedaj sem že pomislil na to da bi kupil neko samolepilno folijo ampak se bojim, da bo izpadlo preveč očitno amatersko in "češko"...

Še kakšen predlog kaj naj naredim?

Imam neko omaro in zraven še eno nizko omarico, ki sta precej poškodovani ob straneh, nizka omarica pa je poškodovana tudi na vrhu. Rad bi oblekel ali oblepil stranski in zgornji del obeh omar, ki se najbolj vidi v neko drugo barvo.

Iščem predloge kako se tega lotiti, kar predlagate?

Prvotna ideja je bila, da bi dobil čim tanjšo stranico (recimo 2-3mm), ne vem kako se temu reče, morda furnir? Ampak nisem našel nič prmernega v Lesnina hobby, Bauhaus in še eno drugo manjše podjetje v Medvodah...

Sedaj sem že pomislil na to da bi kupil neko samolepilno folijo ampak se bojim, da bo izpadlo preveč očitno amatersko in "češko"...

Še kakšen predlog kaj naj naredim?
folija je nabolj enostavna če so pa poškodbe (pre)hude pa vprašanje kako bo izpadlo. Furnir je okej z njim se tudi podboji obnavljajo. nekaj malega okrog furnirja in podbojev (kar je primerljivo s tvojim primerom) imaš na forumu podsvojostreho

sem pa gledal maš v LJ eno firmo ki ima zaključna dela in maš opcijo obnove pohištva tudi s kamnom (pač na tanko narezan kamen, kar je ekvivalent foliji, furnirju itd... ) bi pa v tvojem primeru bila vprašljiva cena

mogoče si poglej še fb skupino barvajmo s kolorino tisto te tud zna rešiti, so tudi obnove pohištva tam zajete

• Všeč mi je
Reactions: Oakey

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
107
5
18
Kakšna slika bi bila v pomoč za kakšne poškodbe gre.

Furnir sicer lahko kupiš npr pri Blažič-u, samo to boš težko brez stiskalnice in strojev, pa vsaj nekaj izkusenj lepo naredil.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.668
9
38
Ljubljana- okolica
Blazic nima vec furnirj la v prodaji.

Kar iščeš je mogoce ultrapas, s tem bi lahko rešil zadevo.
Zdej ce rabis kak manjši kos mi v ZS napisi dimenzije pa pogledam kaj imam od ostankov.