Poskodba, zvin gleznja

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A si prepričan da se je poškodba zgodila v gostišču? Da ni bila kakšna odbojka?
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če je poškodba izven delovnega časa, potem boš dobil samo kakih 70% normalne bolniške (se mi zdi) + morebitno nezgodno zavarovanje. Recimo za moj zlomljen gleženj sem dobil skupno kar nekaj manj denarja kot pa bi, če bi hodil normalno službo (ker tudi ni povračila za malico in prevoz). Tako sem šel v službo (pisarniško delo) takoj, ko sem dobil peto na gips (prej brez in sem hodil z berglami), v službo in nazaj sem pa imel prevoz. Bolniško pa sem vlekel do konca gipsa, zato da sem dobil poleg normalne plače še povračilo zavarovalnice (nekih 10 evrov na dan). Pa sem bil vseeno v minusu glede na normalno delo.

Če imaš tako službo, da večinoma sediš, potem se ti ne splača doma ležat, sploh ker nimaš gipsa. Kako gradbiščno delo pa je seveda odsvetovano.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Poškodba izven dela je 80% plače (prvih 30 delovnih dni plača delodajalec, naprej pa ZZZS, s tem da delodajalec 80% trenutne plače, ZZZS pa povprečja preteklega leta).

Seveda pa je smiselno imeti nezgodno zavarovanje, ki ti pokrije manjko.

Sam sem imel levi gleženj zvit verjetno več kot 10x (košarka), desnega pa nekoliko manj in nikoli nisem bil pri zdravniku, ampak sem vedno uporabljal R.I.C.E. metodo. Se je pa pojavil problem, ker se mi zaradi želje po igranju gleženj (oz. vezi) ni nikoli do konca zacelil, predno sem ga začel spet na polno obremenjevati, zato je do vsakega naslednjega zvina prišlo malo lažje. Vrhunec je bil lani, ko sem pri padcu utrpel popolni izpah stopala (so bile pa tu mogoče moje ohlapne kite celo prednost, ker mi jih ni potrgalo).

V glavnem čez mesec in pol boš kot nov.
smile-1.gif